Satellite 1-416

NHL

Zaver utkani Toronto-Phoenix v MP3

Rozhovor se Zbynkem Michalkem v MP3

Rozhovor s Ladislavem Nagyem v MP3

Phoenix otocil prohrane utkani

Toronto-Phoenix 3:4 (3:0, 0:2, 0:2)

Ladislav Nagy byl nejlepsim hracem utkani

Branky:
10. Allison 7 (Wellwood, Klee) presilovka, 14. Colaiacovo 2 (Sundin, O'Neil) presilovka, 20. Kaberle 5 (Sundin, Colaiacovo) presilovka - 27. Mara 9 (Doan) presilovka, 27. Sanderson 11 (Saprykin, Ballard), presilovka, 45. Nagy 15 (Jones, Doan), 45. Sjostrom 2 (Sanderson, Doan). Strely na branku: 28:28. Presilovky: 8:7. Vyuziti: 3:2. Divaci: 19520.

Courtis Joseph se vratil do Toronta
Torontu v prvni tretine vychazelo vse, hlavne vsak presilovky a kdyz v 20. minute Tomas Kaberle zajistil Maple Leafs trojbrankovy naskok, nepochyboval nikdo z temer dvaceti tisic divaku v Air Canada Centre, ze si domaci pripisi oba body. Phoenix vsak v druhe tretine behem sestnacti sekund dvakrat skoroval a najednou byl opet ve hre. V zaverecne casti hry potreboval k otoceni skore jeste o tri sekundy mene. Toronto se ze soku jiz nedokazalo vzpamatovat a nepomohla mu ani zaverecna power-play. Dulezitou treti vyrovnavaci branku vstrelil Ladislav Nagy. V obrane hosti odehral na lede 22:15 min Zbynek Michalek. Proto jsme oba hrace po utkani vyzpovidali. Nejprve Zbynek Michalek.
ABE: Jak jsi se dostal do NHL?
ZM:
Hral jsem juniorskou ligu v Kanade. Prisel jsem sem v sedmnacti letech a dostal jsem nabidku od Minnesoty Wild, v teto organizaci jsem stravil tri roky. Vetsinou na farme v Houstonu. Predminulou sezonu jsem dostal sanci v prvnim muzstvu. Pred touto sezonou mne vymenili do Phoenixu. Vyuzil jsem sance a zatim hraji.

V obrane Phoenixu se objevoval Zbynek Michalek
ABE: Mas hodne casu na lede, navic jsi v hodnoceni plus/minus jeden z mala hracu, kteri maji kladne hodnoceni
ZM:
Ja jako obrance se snazim soustredit na tuto kategorii v statistice. Treneri se zde na to hodne divaji. Proto se snazim byt hlavne dobrym obrancem a to ostatni uz pri hre prijde.
ABE: Po prvni tretine jste prohravali 0:3, ale v hodnoceni plus/minus se to neobjevilo, protoze vsechny branky padly pri presilovce
ZM:
My jako tym mame problemy v oslabeni. V tomhle ohledu patrime k nejhorsim v NHL. Navic se nechavame velice casto vylucovat.
ABE: K obratu v utkani doslo v 27. minute, kdy jste rychle za sebou vstrelili dva goly a najednou jste byli znovu ve hre.
ZM:
Vedeli jsme, ze tento zapas muzeme jeste otocit pokud budeme hrat v peti. V zaverecne tretine jsme dali rovnez rychle dva goly, po kterych bylo Toronto vyvedeno z koncepce a my jsme to dovedli do zaverecneho konce, kdyz nas podrzel brankar.
ABE: Souboj Belfour-Joseph vyznel v prvnich dvaceti minutach ve prospech Belfoura v zbyvajicich ctyriceti pak Joseph sveho soupere prehral 
ZM:
Courtis nam pomohl letos vyhrat nejeden zapas a bez neho v brance bychom na tom byli podstatne hure. Dneska to potvrdil. Dostal sice tri rychle goly, ale pak nas podrzel a diky jemu jsme zvitezili.
Pak jiz jsme dostali k mikrofonu nejlepsiho hrace utkani Ladislava Nagye.
ABE: Verili jste, ze to otocite?
LN:
Vime o tom, ze nase sila je pri hre pet na pet, kdy jsme byli lepsim muzstvem. Navic jsme vstrelili dve branky pri presilovce. Problem byl v tom, ze v prvni tretine jsme inkasovali tri branky.
ABE: Zaznamenal jsi dulezitou treti branku, mohl bys k ni neco rici?

Ladislav Nagy prekonava po treti Belfoura
LN:
Od mantinelu se to odrazilo na moji hokejku a ja mel pred sebou prazdnou branku. Ale jinak jsem mel smulu. Nastrelil jsem dve tycky a jednou mi dorazku Belfour chytil. Nechtelo mi to tam spadnout, az nakonec v treti tretine to byl gol.
ABE: Dle meho pocitani to byla patnacta branka v teto sezone?
LN:
Nestrilim tolik branek, ale mam hodne asistenci. Kdyz mohu nekomu nahrat a on dava goly, tak je to take dobre.
ABE: S kym hrajes nejcasteji v utoku?
LN:
S Doanem a Johnsonem. Pred tim hral ve stredu utoku Lundmark.
ABE: Jak jsi spokojen s casem na lede?
LN:
Ted mam skutecne hodne casu na lede. Uvidime, jestli to tak zustane.
ABE: Jake je to hrat pod vedenim Wayne Gretzkeho?
LN:
To je super, byl vynikajicim hracem, ale i trenerem. Vi, co nam ma rici. Nekrici, je klidny. Trosku jsme byli ze zacatku sezony nervozni, ale pak jsme se uklidnili.
ABE: Jak se tesis na olympiadu?
LN:
Straslive se tesim, protoze budu hrat proti nejlepsim hracum na svete. Doufam, ze se nezranim.
ABE: S kym se ti ze slovenskych hracu hraje nejlepe v utoku?
LN:
Hral jsem na levem kridle s Pavlem Demitrou a Marianem Hossou. Jsou to technicti hraci, ale rad budu hrat, v kteremkoliv utoku.
Ales Brezina
***

Ladislav Nagy

 

 

 

Ostatni zapasy v sezone 2005-2006

Priprava: Toronto-Detroit 4:3

Toronto-Ottawa 2:3 po samostatnych najezdech

Toronto-Montreal 4:5

Toronto-Carolina 5:4

Toronto-Philadelphia 2:5

Toronto-Boston 5:4

Toronto-Ottawa 0:8

Toronto-Florida 2:1

Toronto-Tampa Bay 5:3

Toronto-Washington 6:4

Toronto-San Jose 4:5

Toronto-LA Kings 1:2

Toronto-Anaheim 3:2

Toronto-Boston 2:1

Toronto-Buffalo 4:3 po samostatnych najezdech

Toronto-Pittsburgh 3:2 v prodlouzeni

 

Sezona 2003-2004

Svetovy pohar 2004

Satellite1-416.com