Satellite 1-416

Rozhovor s Radkem Bonkem v MP3

Kaberle v souboji s Dandenautem

Montreal po treti
Toronto-Montreal 4:5 (0:0, 2:3, 2:2)
Branky:
32. Steen 1, 33. Domi 1 (Kilger, Wellwood), 43. Stajan 1 (Lindros, Klee) presilovka, 51 Antropov 1 (Lindros) - 29. Perezogin 2 (Koivu, Kovaljev) presilovka, 34. Sundstrom 1 (BONK, BULIS), 35. Souray 1 (Kovaljev, Streit), 54. Begin 1 (Koivu), 56. Ribeiro 1 (Markov, Higgins). Strely na branku: 20:25. Presilovky: 6:4. Vyuziti: 1:2. Divaci: 19410.

Prvni branka Montrealu
Temer do poloviny utkani nepadla branka a obe muzstva vyckavala na svou prilezitost. Torontu se nedarilo hlavne pri presilovkach a ani pri presilovce pet na tri si Maple Leafs nedokazali vypracovat vetsi prilezitost. Vse se zmenilo v polovine utkani a najednou se branky zacaly sypat jako mak z makovice. S pravidelnosti se po teto brance zacaly oba tymy stridat ve vedeni. Za necele ctyri minuty padly ctyri branky a najednou vedl Montreal 3:2, kdyz pri druhe brance asistovali Radek Bonk a Jan Bulis. V zaverecne tretine sice Toronto otocilo skore, ale posledni slovo patrilo Montrealu, kdyz nejprve Koivu projel za brankou a nahral Beginovi na vyrovnavaci ctvrty gol a ctyri a pul minuty pred koncem Ribeiro z nahravky Markova zaznamenal paty rozhodujici gol Canadiens. V utkani nehral Richard Zednik, ktery ma problemy s trisly.

Vyrovnavaci branka Toronta


O zhodnoceni utkani jsme tentokrat pozadali autora jedne asistence Radka Bonka.

RB:
Pro divaky to bylo jiste zajimave utkani. Obe muzstva se stridala ve vedeni. Chvili jsme vedli my, pak oni. Divaci mohli byt spokojeni s dramaticnosti, my pro zmenu s vysledkem.
ABE: Montreal ma v utoku tri ceske utocniky, obcas jste se spolu objevili na lede; jaka je vase uloha?
RB:
Ja a Tomas Plekanec hrajeme ve stredu utoku. Honza Bulis hraje na levem kridle, i kdyz ho obcas uvadeji take jako stredniho utocnika. Nekdy se sejdeme pri presilovkach na lede.
ABE: Treti utkani, treti vitezstvi o branku, jak bys to hodnotil?
RB:
V prvnim utkani v Bostonu jsme moc dobre nehrali, tam nas podrzel golman. Viteznou branku na 2:1 jsme vstrelili jedenact sekund pred koncem. V druhem utkani v New Yorku jsme hrali daleko lepe, bojovne a nakonec jsme zvitezili v prodlouzeni 4:3.

Tomas Plekanec a Mariusz Czerkawski


ABE: Zmena pravidel a samostatne najezdy
RB:
Pro divaky to bude zajimave. Jeste jsme je neabsolvovali. Myslim si, ze je to dobre.
ABE: Pojedes je take nekdy?
RB:
Ne, ja nejsem ten, ktery dava moc golu. Mame v muzstvu lepsi, kteri goly davat umeji.
ABE: Jak jsi zapadl do muzstva?
RB:
Spratelil jsem se snad se vsemi, ale vzdycky tahneme vic spolu Cesi a Slovaci.
ABE: Mate hodne hracu z Evropy; hrajete spis evropsky nebo severoamericky hokej?
RB:
Je to dobre namichane. Zatim to vychazi. Prvni dva zapasy jsme hrali na spatnem ledu. V takovem prostredi se neda moc tvorit. Dnes byl ten led lepsi, ale neda se rici, ze by to byl evropsky nebo severoamericky styl.
ABE: Jak poznamenala rocni prestavka NHL?
RB:
Zmenila se pravidla, ale kvalita zustala stejna. Nikdo neni lepsi ani horsi. Navazuje to na to, co bylo.
ABE: Osobne, jak jsi stravil ten rok bez NHL?
RB:
Hral jsem v Cesku, v Trinci a ve Zline. Ozenil jsem se, narodil se mi syn. Myslim si, ze jsem toho stihl dost. Moje manzelka i syn jsou Kanadani, oni jsou zde doma, ale jezdime kazdy rok do Cech. Jim se tam libi a tak jsme chvilku tady chvilku v Cechach.
ABE: Leto na motorce?
RB:
Tentokrat jsem nestihal. Najezdil jsem vic kilometru s kocarkem nez s motorkou.
Ales Brezina

Bulis v souboji s Domim

NHL

Toronto-Ottawa

Sezona 2003-2004

Svetovy pohar 2004

Satellite1-416.com