Satellite 1-416

NHL

Zaver utkani Toronto-Ottawa v MP3

Rozhovor s Dominikem Haskem v MP3

Rozhovor se Zd. Charou v MP3

Pred Haskovou brankou

Senatori zametli Listy
Toronto-Ottawa 0:8 (0:3, 0:2, 0:3)

Branky:
2. Fisher 1 (Alfredsson), 6. Neil 5 (Schaefer), 16 Heatley 5 (CHARA, Redden) presilovka, 22. Heatley 6 (CHARA, Spezza), 25. Heatley 7 (Spezza, Bochenski), 46. Heatley 8 (Alfredsson, Kelly), 49. Alfredsson 7 (Smolinski, Fisher), 51. Kelly 1 (Volcenkov, VARADA). Strely na branku: 27:33. Presilovky: 6:8. Vyuziti: 0:1. Divaci: 19480.
Do Air Canada Centre prisla letos nejvetsi navsteva, ale deset minut pred koncem utkani byla hala temer prazdna. Torontsti divaci, pokud se z nich nestali masochisti, opustili Hangar, jak se Air Canada Centre lidove rika, davno pred zaverecnou sirenou. Utkani v zaveru melo jediny otaznik, a to jestli Dominik Hasek udrzi ciste konto. Ovsem ani v zaveru se Maple Leafs nezmohli na solidnejsi akci a tak hostujici obrana dopomohla Dominatorovi k 64. cistemu kontu v NHL. V samotnem utkani rozhodl uvod, kdy jiz po sesti minutach to bylo 0:2. Pak prisla velka chvile pro Dany Heatleyho, ktery skoroval ctyrikrat za sebou. V zaveru utkani Alfredssona a Kelly dokoncili torontskou zkazu. Po utkani jsme proto polozili nekolik otazek prave Dominiku Haskovi:

Jeden ze zakroku Dominika Haska


ABE: Dominiku, co te prekvapilo v tomto utkani?
DH:
Prekvapilo i neprekvapilo. Byl to zapas, ve kterem jsme davali goly. Kdyz jsme si vypracovali sanci, tak to byl gol. Zapas byl brzy jasny a kdyz jsem mel nulu v zaveru, tak jsem ji chtel udrzet. Nakonec se to podarilo.
ABE: Jak je tezke koncentrovat se na hru v zaveru utkani, kdyz vedete takovym rozdilem?
DH:
Snazil jsem se byt soustredeny po cele utkani. Obzvlaste po prvni tretine, protoze 3:0 dnes v hokeji mnoho neznamena. Kluziste je otevrene, je vic presilovek. Kdyz to bylo o pet branek po dvou tretinach, tak jsme vedeli, ze je to jasne. Obrana dobre branila. Hrali jsme chytre az do konce.
ABE: Jakym prinosem je Vaclav Varada?
DH:
Je to dulezity hrac pro treti ci ctvrtou petku, i kdyz nema tolik casu na lede (v Torontu odehral 8:14 min.) Dokaze vzdy neco udelat, coz je dulezite pro muzstvo.

Vaclav Varada


ABE: V obrane hraje novacek Meszaros, jak se ti za nimi chyta?
DH:
Meszaros hraje dobre pozicne, je to spise utocny obrance, ktery dobre brusli. Odvadi to, co se od nej ocekava. Pro mnohe to je prekvapeni, ale dnes ma jiste misto v muzstvu. Je to ctvrty, paty obrance a to je pro novacka uspech (Cas na lede 18:05.)

Andrej Meszaros


ABE: Bylo letos nektere utkani, kdy jsi sam se sebou nebyl spokojen?
DH:
Jsou lepsi a horsi utkani. Zatim jsem prohral pouze jeden zapas, v Caroline. A tam jsem spokojeny byt nemohl. Zatim jsme jako muzstvo s vykonem spokojeni.
ABE: Hrajete vynikajici hokej, ale u kazdeho muzstva se nekdy objevi krize
DH:
Ted se nam dari, chceme, aby to vydrzelo, co nejdele. Hraje se vsak osmdesat zapasu a urcite prijdou slabsi obdobi. Dobre muzstvo se vsak z toho rychle dostane.
Dominiku Haskovi dopomohl k bezgolovemu vysledku i obrance Zdeno Chara. Zde je jeho hodnoceni.
ABE: Uz jsi zazil vitezstvi 8:0?
ZCH:
Nedokazi si vzpomenout, urcite se to nestava casto. Malokdy to takhle skonci. Byl to super zapas pro nas.
ABE: Jaky je to pocit udrzet ciste konto a zaznamenat dve asistence?
ZCH:
Dulezite je vitezstvi, vsechno ostatni je vedlejsi. Nezakryvam, ze je prijemne vybojovat ciste konto pro Dominika a pripsat si i nejake body.
ABE: Jaky je rozdil mezi prvnimi dvemi zapasy, kdy rozhodly az samostatne najezdy a dnesnim utkani, kdy jste Toronto prevalcovali jiz v prvni tretine?
ZCH:
Nase hra mela duraz, nepustli jsme Toronto prakticky do souvisleho utoku a vlastni sance jsme promenovali. Behem sezony jsou zapasy, kdy se vse dari. Jindy jsou smolarska utkani a dnes nam vse vychazelo.
ABE: Jak je dulezita skutecnost, ze Dominik zustal s cistym kontem?
ZCH:
Urcite to ma vyznam pro psychiku muzstva.
ABE: Jak se odrazila rocni prestavka na publiku v Ottawe?
ZCH
: Kanada je kolebkou hokeje a vsichni jsou velmi radi, ze se opet hraje. Obzvlaste v Ottawe, kde skoro vsechna letosni utkani byla vyprodana.
Ales Brezina

Chara v souboji s Ponikarevskym

Toronto-Ottawa 2:3 po samostatnych najezdech

Toronto-Montreal 4:5

Toronto-Carolina 5:4

Toronto-Philadelphia 2:5

Toronto-Boston 5:4

 

Sezona 2003-2004

Svetovy pohar 2004

Satellite1-416.com