Satellite 1-416

Rozhovor s J. Vasickem v mp3

Rozhovor s F. Kaberlem v mp3

Rozhovor s T. Kaberlem v mp3

Drama do konce

Toronto-Carolina 5:4 (2:1, 1:1, 1:2, 1:0)


Branky: 1
0. Tucker 4), 12. Steen 3 (McCabe), 37. Stajan 2 v oslabeni, 45. Lindros 6 (Kilger, Domi), 65. Klee 1 (Staal, Cole) presilovka - 13. Tverdovskij 1 (Staal), 39. Brind'Amour 4 (F. KABERLE, Comodore) presilovka, 48. Cole 3 (Staal), 58. Stillman 2 (Staal, Cole). Strely na branku: 23:32. Presilovky: 5:6. Vyuziti 1:1. Divaci: 19200.
Utkani melo zvlastni atmosferu, protoze proti sobe nastoupili Tomas a Frantisek Kaberlovi. Toronto se pomerne snadno dostalo do vedeni 2:0. Naskok vsak prinesl i jakousi bezstarostnost, kterou jiz po minute potrestal Tverdovskij a v druhe tretine veteran Brind'Amour dokonce z nahravky Frantiska Kaberleho vyrovnal. Toronto se znovu dostalo do dvoubrankoveho vedeni, ale situace se opakovala a Stillman v zaveru utkani vynutil pro hosty prodlouzeni, do ktereho slo dokonce Toronto v oslabeni, protoze necele dve minuty pred koncem normalniho casu Toronto spatne stridalo a Carolina tak zacinala nastaveny cas presilovkou, kterou nevyuzila. Minutu a pul pred koncem prodlouzeni byl vyloucen Staal pro hru vysokou holi. Presto mohli hoste rozhodnout utkani, ale Belfour zlikvidoval Brind'Amouruv unik. Z protiutoku Klee rozhodl o ctvrtem vitezstvi Maple Leafs za sebou.
Takto hodnotil utkani stredni utocnik Caroliny Josef Vasicek:

J. Vasicek v souboji s Lindrosem

V uvodu utkani nas podrzel golman, od druhe tretiny jsme hrali solidni hokej. V zaverecne tretine se Toronto, ktere hralo velmi dobre dostalo do vedeni, ale my jsme to stahli na 4:4. V prodlouzeni jsme mohli vyhrat my zrovna tak jako oni. Nakonec Toronto vyuzilo presilovku. Pozitivni je, ze jsme z 2:4 to dokazali srovnat, coz se malokomu zde v Torontu podari. Bod, ktery jsme ziskali je dobry.

R. Vrbata v souboji s W. Belakem


ABE: Radim Vrbata hraje s tebou v utoku, jak se vam hraje?
JV:
Je to dobre. Jsme spolu uz druhy zapas. Hovorime o tom spolu. Vime o sobe.
ABE: Jaky byl navrat do NHL?
JV:
Velky rozdil necitim. Ted jsou trochu jina pravidla. Jsem rad, ze se to takhle rozjelo.
ABE: Co rikas systemu dva body za vitezstvi v normalnim case i v prodlouzeni. Nebylo by lepsi tri body za vitezstvi v normalnim case, pak by byla vetsi motivace?
JV:
Urcite by ta motivace byla vetsi. Ale netrapim se tim, snazime se v kazdem utkani ziskat alespon ty dva.
ABE: Vloni jsi hral za Slavii. Sledujes, jak hraje letos?
JV:
Fandim ji a vim, ze prohrala pouze jednou, takze ji to jde velice dobre.
ABE: Jak ovlivnila prestavka v NHL navstevnost v Raleigh?
JV:
Tezko mohu rici, protoze jsme zatim hrali pouze dvakrat doma a prvni zapas byl vyprodany. Doufam, ze lidi tam budou chodit, obzvlaste, kdyz budeme hrat atraktivni hokej.
ABE: Ktere muzstvo v teto sezone zatim na tebe udelalo nejvetsi dojem?
JV:
Ottawa hraje pekny a agresivni hokej.
ABE: Lonske MS?
JV:
Parada. Tezko se da o tom mluvit. Byl to skvely zazitek a zkusenost. Byl bych rad, kdyby se to podarilo zopakovat na NOH, ale to zalezi na trenerech, jak sestavi muzstvo. Je zde spousta hracu, kteri mohou hrat za narodni muzstvo. Ja se budu snazit hrat, co nejlepe.
ABE: Co si lze prat v teto sezone?
JV:
Po osobni strance, abych byl zdravy. Chtel bych, abychom vyhravali, protoze hrajeme dobry hokej, ale chybi nam trochu stesti v koncovce.
Pro Frantiska Kaberleho je utkani v Torontu vzdy svatkem. Po utkani priznal, ze se na tento zapas vzdycky oba tesi. Je to neobvykly pocit zahrat si proti sobe. Ma to pro nas zvlastni naboj a vzdycky pri tomto zapasu jsme nejen my, ale i rodice.

Frantisek Kaberle


ABE: Jake to bylo, kdyz jste vloni nehrali proti sobe, ale spolu?
FK:
Myslim si, ze jsme si tu sezonu na Kladne uzili. Bylo to neco zcela jineho nez hrat proti sobe.
ABE: Jak vam to klape v muzstvu. Jsi v obrane, ale v utoku hraji Radim Vrbata a Josef Vasicek?
FK:
Po peti letech v Atlante si musim na nove misto zvyknout.
O poznani spokojenejsi se ziskem obou bodu byl v satne Toronta Maple Leafs Frantiskuv bratr Tomas i on priznal, ze se hodne tesil na toto utkani.
TK:
Je to pro mne trochu jine utkani, kdyz po roce hrajeme proti sobe. Dlouho jsme se nevideli, tak jsme byli vcera na veceri a meli jsme si skutecne co rici. S Carolinou nastesti nehrajeme naposledy, takze je to dobre.
ABE: Jak myslis, ze se dnesni utkani libilo rodicum.
TK:
Padlo hodne branek, bylo vysoke tempo a ani jeden z nas nebyl zcela porazen. Dulezite je, ze jsme vsichni zdravi. A ja jsem rad, ze jsme ziskali ten druhy bod v prodlouzeni. Ten muze byt dulezity na konci sezony.
ABE: Co rozhodovalo v tomto utkani?
TK:
Trochu jsme se bali v treti tretine a dochazely nam sily. Prestali jsme hrat to, co v uvodnich dvou tretinach a koledovali jsme si o vyrovnani. Na stesti jsme skorovali pri presilovce v prodlouzeni.
ABE: Ale pri teto presilovce jste mohli i inkasovat
TK:
Ale v tom jsou prave dobra nova pravidla, v prodlouzeni se hraje od jedne branky k druhe.
ABE: Svazuji te nejak nova pravidla?
TK:
Mne pravidla nijak nevadi. Dokazi se jim pomerne rychle prizpusobit. Je to podobne pravidlum, ktera plati u nas doma.
Ales Brezina

 

NHL

Toronto-Ottawa

Toronto-Montreal

Sezona 2003-2004

Svetovy pohar 2004

Satellite1-416.com