Satellite 1-416

NHL

Toronto prezilo a zvitezilo

Jeden z mnoha zakroku domaciho brankare Belfoura
Toronto-Boston 5:4 (2:0, 1:3, 1:1, 0:0, 1:0)

Branky:
13. Domi 3 (Lindros), 14. McCabe 3 (Allison, O'Neill) presilovka, 37. Chavanov 1 (Wellwood) presilovka, 56. Ponikarovskij 1 (Stajan, McCabe) v oslabeni, najezd: Lindros - 24. Leahy 3 (Green), 24. Moran 1 (Thornton, Axelsson), 32. Murray 6 (Thornton, Axelsson), 34. Boyes. Strely na branku: 34:56. Presilovky: 4:10. Vyuziti: 2:0. Divaci: 19300.
V zajimavem utkani rozhodly nakonec v zaveru penalty, presneji receno samostatne najezdy. Presto mel Boston k vitezstvi blize. Vedl v druhe tretine 3:2 a jeste pet minut pred koncem normalniho casu 4:3 a hral presilovku. Torontu se vsak v oslabeni, kdy sedel na trestne lavici Tomas Kaberle, podarilo vyrovnat. V zaveru utkani hrali Bruins dokonce presilovku pet na tri a v prodlouzeni pres tri minuty ctyri na tri, ale Belfour, ktery se podilel svou chybou na ctvrte brance Bostonu tentokrat byl skvely a nedovolil hostum skorovat. Podarilo se mu dokonce zlikvidovat tri samostatne najezdy hostu, zatimco domaci Lindros z prvniho najezdu skoroval. Toronto tedy letos poprve zvitezilo v samostatnych najezdech a pripsalo si oba body. V dresu vitezu hral Tomas Kaberle, ale v muzstvu porazenych schazel Jiri Slegr. O prestavce mezi druhou a treti tretinou jsme se ho nejprve zeptali, jak hodnoti prubeh utkani:
JS: Meli jsme hrozne spatny zacatek. Prvni tretinu jsme nehrali dobre. Je videt, ze v dnesni dobe se musi hrat plnych sedesat minut, aby se utkani vyhralo. V druhe tretine jsme vstrelili dva slepene goly a po brance Murrayho jsme otocili utkani. Zatim je to po dvou tretinach 3:3.
ABE: Nehrajes, proc?
JS:
Mam zranena zada. Prakticky uz jsem vyleceny. Teprve jsem dvakrat bruslil, takze pocitam, ze jiz v pristim utkani nastoupim.
ABE: Jak dlouho marodis?
JS:
Nehraji neco pres tyden.
ABE: Zacatek sezony?
JS:
Nebyl dobry. Hrali jsme spatne, prestoze mame dobre muzstvo. Neni to vsak o tom, jake hrace mame, ale jak budeme hrat jako tym.
ABE: Nova pravidla?
JS:
Myslim si, ze se zlepsi hokej. Pro hrace, kteri maji talent a umeji bruslit, je to obrovska vyhoda a pro divaky je to zajimavejsi hokej, protoze pada vice golu. A zapas nemusi byt rozhodnuty ani po petasedesati minutach.
ABE: Neni to pro obrance tezsi?
JS:
Urcite to neni jednoduche, ale hra je vic otevrena a mne osobne takovy hokej vic bavi. Takze si myslim, ze je to dobre.
ABE: Lonska sezona?
JS:
Myslim, ze lidi tam byli nadseni a spokojeni s urovni hokeje, ktery se tam hral. Ohromne jsem si to uzil a nejlepsi byl ten zaver, kdy jsme vyhrali MS.
ABE: Stavka v NHL?
JS:
Neni dobre, ze se rok nehralo.
ABE: Nekteri hraci skoncili s NHL
JS:
Napriklad Robert Reichel neskoncil s hokejem, ale jiz po lonske sezone rekl, ze se do NHL nevrati a ze chce hrat v Cechach. Ostatni hraci, kteri skoncili s NHL na to maji vek a nikdo se jim nemuze divit.
ABE: Dominik Hasek se ale do NHL vratil. Neprekvapilo te to?
JS:
Myslim si, ze ne. Dominik mel chut vratit se do NHL. Veril, ze zacne uz lonska sezona. Nechtel to vzdat jen kvuli tomu, ze se nehralo. Pripravil se na zacatek sezony, poctive trenoval. Myslim si, ze je to videt na vysledkach, ktere ma letos Ottawa.
ABE: Tomas Kaberle v Torontu a ty v Bostonu, jste jedini Cesi v muzstvu. Nevadi vam to?
JS:
I kdyby mi to vadilo nic s tim neudelam, i kdyz by bylo prijemne nekoho mit v muzstvu. Ale neni to konec sveta nebo ze bych mel byt nespokojeny v muzstvu. Mame dobre muzstvo, takze si nestezuji.
ABE: Nesnizil se rozdil mezi spickovymi muzstvy v Evrope a v NHL?
JS:
Poctem hracu i urovni je stale NHL nejkvalitnejsi. Pristup nejen hracu, ale i ostatni faktory nedovoluji srovnani.
Ales Brezina
***

Tomas Kaberle pred torontskou brankou

Toronto-Ottawa 2:3 po samostatnych najezdech

Toronto-Montreal 4:5

Toronto-Carolina 5:4

Toronto-Philadelphia 2:5

 

Sezona 2003-2004

Svetovy pohar 2004

Satellite1-416.com