Satellite 1-416

NHL

Philadelphii se podarila odveta
Toronto-Philadelphia 2:5 (1:1, 0:1, 1:3)

Zaver utkani v mp3

Rozhovor s Branko Radivojevicem v mp3

Rozhovor s Michalem Handzusem v mp3


Michal Handzus pred vlastni brankou

Branky: 11. KABERLE 1 (Alison, McCabe) presilovka, 42. Lindros 7 (McCabe, Kilger) - 14. Desjardines 1 (Forsberg, Knuble) presilovka, 38. Richards 2 (Handzus) v oslabeni, 44. Knuble 3 (Gagne, Forsberg), 47. Brashear 1 (Desjardines, RADIVOJEVIC), 56. RADIVOJEVIC 1 (Brashear, Primau). Strely na branku: 24:32. Presilovky: 4:8. Vyuziti: 1:1. Divaci: 19391.
Philadelphii se podarila odveta za porazku 2:4 minule utery, prestoze Torontu patril uvod utkani, kdy Tomas Kaberle pri presilovce delovkou od modre cary zajistil domacim vedeni. Letci vsak odpovedeli pri pristi presilovce, kdy rovnez z dalky skoroval obrance Desjardines. Tento stav trval az do zaveru druhe tretiny, kdy na trestnou lavice usedl nejprve Brashear a po nem Hatcher. Toronto nejenze presilovku pet na tri nevyuzilo, ale naopak pri ni inkasovalo branku, kdyz Handzus uvolnil Richarda. V zaverecne tretine se prece jen Lindrosovi z tezkeho uhlu podarilo vyrovnat. Vickrat jiz se domacim vyborneho Esche v brance Philadelphie prekonat nepodarilo, zatimco Philadelphia jeste skorovala trikrat. V zaveru utkani se darilo Branko Radivojevicovi, ktery nahral na ctvrtou branku, kdy Desjardinesovu strelu tecoval Brashear. Patou brankou pak Radivojevic podtrhl ucet v Air Canada Centre. Po utkani jsme se ho proto zeptali na jeho dojmy a kdy vstrelil v NHL naposledy branku:

Branko Radivojevic v souboji s torontskou obranou


BR:
Vsichni jsme spokojeni, protoze jsme vyhrali. Naposledy jsem vstrelil branku prave proti Torontu, ale v play-offs.
ABE: Vloni jsi hral ve Vsetine, jak se ti tam hralo?
BR:
Bylo to trochu jine jak v NHL, ale i tam jsem ziskal nejake zkusenosti a nelituji toho, ze jsem tam sel.
ABE: Vsetin neni daleko od hranic, jezdili te povzbuzovat fanousci ze Slovenska?
BR:
Samozrejme, proto jsem si i vybral Vsetin, ktery je asi 60 kilometru od Trencina a rodice i kamaradi tam jezdili na kazdy zapas.
ABE: Jaky byl navrat do NHL?
BR:
Byla to urcite zmena. Uz jen to, ze jsou nova pravidla. Je to ted rychlejsi a cistsi.
ABE: Vstrelil jsi patou branku, mohl bys ji popsat?
BR:
Ziskal jsem puk na torontske brankove care, nahral jsem Brashearovi, ktery vystrelil, puk se odrazil ke mne a ja jiz jen dorazil puk do prazdne branky.
ABE: Co bylo rozhodujici v tomto utkani?
BR:
Meli jsme lepsi presilovky a oslabeni. Dulezity byl gol pri presilovce Toronta pet na tri.
ABE: Jak to vypada s casem na lede?
BR:
Zalezi na tom, jestli hrajeme presilovky nebo v oslabeni. Na presilovky nechodim, ale v oslabeni nebo pet na pet chodim na led casteji.
ABE: Jak to vypada s Philadelphii v teto sezone?
BR:
Mame dobre muzstvo a pochopitelne, ze bych chtel vyhrat Stanley Cup. Doufam, ze budeme zdravi a ze se nam bude darit.
Potom jsme pozadali o zhodnoceni Michala Handzuse.
MH:
Minule utery jsme zde prohrali, ale dnes jsme hrali lepe. Po dvou tretinach to bylo minule 2:2, dnes to bylo na zacatku treti tretiny take 2:2. V zaveru jsme byli my lepsi a dali jsme rychle tri goly.
ABE:
Dulezitym momentem bylo vase oslabeni tri na pet za stavu 1:1. Vstrelili jste branku, pri ktere jsi asistoval. Podarilo se ti to uz nekdy pred tim?
MH:
V NHL ne, ale v juniorce nebo jako dorostenec, tak to se mi to podarilo. V NHL je to neobvykla situace. Vetsinou se pri oslabeni tri na pet inkasuje. Znamenalo to pro nas velkou psychickou vyhodu.
ABE: Toronto slo na tuto presilovku se ctyrmi utocniky a jednim obrancem, takze vlastne tam nebyl nikdo, kdo by branil. Mohl bys popsat tuto situaci?
MH:
To je pri takove presilovce dost bezna taktika. Podarilo se mi vypichnout puk na vlastni modre care a dostali jsme se do brejku dva na jednoho a Richard to pekne vystrelil a dal gol.
ABE: Mel jsi pocit, ze doslo ke zvratu utkani?
MH:
Nemyslim, ze by to byl zvrat, ale bylo to velmi dulezite. Ale rovnez byla dulezita treti tretina, kdy jsme skorovali potom, co Toronto vyrovnalo.
ABE: Kolik je casu na lede?
MH:
Hraji dost, ale hraji na kridle. Uz si na to zvykam. Hraji, jak presilovky, tak v oslabeni.
ABE: Je to neprijemne pro klasickeho stredniho utocnika hrat na kridle?
MH:
Clovek se prizpusobi, kdyz chce. Urcite je to zmena, ale zalezi na koncentraci, ale lze si na to zvyknout.
ABE: Byl dulezity paty gol, ktery vstrelil Branko Radivojevic?
MH:
Myslim, ze to bylo velice dulezite, protoze jsme touto brankou ukoncili zapas. Kdyby to bylo jen o dve branky, tak by Toronto hralo power-play a navic to pomuze Brankovi v dalsich zapasech.
ABE: Prestoze mate dobre muzstvo nezacali jste nejlepe
MH:
Prohrali jsme dva zapasy z prvnich trech zapasu. Je hodne novych hracu, zvykame si na sebe a spoluprace v zacatku haprovala. Zlepsujeme se od zapasu k zapasu. Zacina to vypadat dobre.
ABE: Jake je sebevedomi v muzstvu?
BR:
V podstate dost dobre, protoze jsme vyhrali tri zapasy za sebou. Vyhrali jsme v Torontu, kde se tezko vyhrava, ale sezona teprve zacina.
ABE: A jeste k minule sezone:
MH:
Byl jsem tomu velice rad, ze jsem mohl hrat doma a skutecne jsem si to uzil.
Ales Brezina

Handzus v souboji s Wellwoodem

Toronto-Ottawa 2:3 po samostatnych najezdech

Toronto-Montreal 4:5

Toronto-Carolina 5:4

 

Sezona 2003-2004

Svetovy pohar 2004

Satellite1-416.com