Satellite 1-416

NHL

Zaver utkani Toronto-Buffalo v MP3

Rozhovor s Alesem Kotalikem v MP3

Pred Belfourem

Rozhodovaly najezdy

Toronto-Buffalo 4:3 (2:1, 0:1, 1:1, 0:0 - 1:0)
Branky:
14. Ponikarovskij 10 (Stajan) v oslabeni, 16. McCabe 14 (Domi, Wilm), 46. Tucker 16 (Wellwood, Kaberle) presilovka; samostatne najezdy Sundin a Ponikarovskij promenili - 18. Connoly 8 (Vanek, Kotalik), 25. Tallinder 3 (Connoly), 49. Pominville 4 (Campbell, Connolly) presilovka; samostatne najezdy Kotalik a Vanek nepromenili. Strely na branku: 28:30. Presilovky: 5:4. Vyuziti: 1:1. Oslabeni: 1:1. Divaci: 19364.

Tomas Kaberle zaznamenal jednu asistenci
V zajimavem utkani se dostalo Toronto dvakrat do vedeni. V prvni tretine to byla nejprve krasna branka v oslabeni, kdy si Stajan s Ponikarovskym nekolikrat vymenili puk, dokonale vysachovali obranu Buffala a Ponikarovskij zakoncil akci krasnou strelou. Druhou branku Toronta pripojil delovkou z dalky McCabe. Dvoubrankove vedeni vsak vydrzelo Maple Leafs necele dve minuty. Nejlepsi hrac Buffala v tomto utkani Connolly jeste v prvni tretine zaznamenal kontaktni gol a v druhe tretine si Tallinder polozil Belfoura a z ostreho uhlu vyrovnal. V zapeti vsak Tucker dostal po akci, kterou zalozil Tomas Kaberle, Toronto opet do vedeni. O vitezstvi v normalnim case pripravila Maple Leafs chyba Belfoura, kteremu proletela strela Pominvilla pod betony do site. Utkani se i po prodlouzeni skoncilo nerozhodne 3:3. Nasledovaly samostatne najezdy. Toronto oba promenilo. Buffalo dvakrat nedalo. Krome Tomase Kaberleho, nahraval na jeden gol i Ales Kotalik. K sedmnacti brankam v teto sezone pridal jiz dvanactou asistenci. Prestoze patri k nejproduktivnejsim ceskym hracum nebyl nominovan na olympiadu, coz mu vadilo mnohem vic, nez nepromeneny samostatny najezd. Po utkani jsme se ho zeptali prave na tento okamzik;

Ales Kotalik
AK:
Pri samostatnych najezdech uz to je loterie. Mym ukolem bylo dat gol a to se mi nepodarilo. Pri zapasech, kdy se prodluzuje nebo strileji penalty to uz rozhoduji pouze malickosti. Dnes, bohuzel, se stesti priklonilo na stranu Toronta. K nam se stestena priklonila v nekolika predchozich zapasech a v tomto utkani jsme spokojeni s bodem, protoze hrat zde v Torontu neni jednoduche a divaci zenou Maple Leafs neskutecnym zpusobem dopredu a je obtizne v teto atmosfere chytit svuj vlastni rytmus. Nam se to ze zacatku nedarilo, ale pak jsme se dostali do tempa a mohli jsme rozhodnout utkani ve svuj prospech jeste v normalnim case.
ABE: Pred sezonou Buffalo nepatrilo k favoritum, ale ted vam to fantasticky slape, cim je to zpusobeno?
AK
: Pro mne to prekvapeni neni. Nas spis nabudilo to, ze nam nikdo neveril. Nikdo celkem nevi, jakou silu ma nas tym. Kdyz hrajeme svoji hru, tak nam tezko nekdo staci. Mame ctyri vyrovnane rady, z nichz kazda muze rozhodnout utkani. Nemame zadne hvezdy, zadne hrace, kteri by hodne bodovali, ale o to vic drzime pospolu jako tym. Proto jsme ted o Vanocich, tam kde jsme - v prvni petce v NHL.
ABE: Jak vypadas podle statistik?
AK:
Hokej je kolektivni hra. Jsem rad, ze kolektivu prispivam tim, co umim, zatim jsem dal sedmnact golu a na dvanact jsem prihral, s cim jsem spokojeny.
ABE: Jake je zazemi v Buffalu?
AK:
Lidi chodi, podporuji nas a cele mesto zacalo zit opet hokejem, protoze se nam dari. Neni tam vyprodano na kazde utkani jako zde v Torontu, ale snazime se hrat dobry hokej a cim vic se bude blizit play-off tim to bude lepsi. Take prichazeji lide z Kanady, z tech prihranicnich oblasti.
ABE: Media?
AK:
To je vsude stejne. Po zapase prijdou novinari. Hokej je hodne sledovany.
ABE: Vzpomina se tam na Dominika Haska?
AK:
Ani moc ne, ale skutecnosti je, ze si tam Dominik udelal velke jmeno nejen sobe, ale vsem ceskym hracum. Hodne se angazoval v komunite, pomahal chudym detem, aby mohli hrat hokej, ale uz je to nejaky cas, co odesel.
ABE: Osobni prani v teto sezone?
AK:
Hlavne, abychom se dostali do play-off. Byt zdravy. Jedno zklamani jiz mne potkalo a doufam, ze do konce sezony jich uz vic nebude.
Ales Brezina

Belfouruv zakrok

 

Ostatni zapasy v sezone 2005-2006

Toronto-Ottawa 2:3 po samostatnych najezdech

Toronto-Montreal 4:5

Toronto-Carolina 5:4

Toronto-Philadelphia 2:5

Toronto-Boston 5:4

Toronto-Ottawa 0:8

Toronto-Florida 2:1

Toronto-Tampa Bay 5:3

Toronto-Washington 6:4

Toronto-San Jose 4:5

Toronto-LA Kings 1:2

Toronto-Anaheim 3:2

Toronto-Boston 2:1

Sezona 2003-2004

Svetovy pohar 2004

Satellite1-416.com