Satellite 1-416

NHL

Zaver utkani Toronto-Pittsburgh v MP3

Rozhovor s Tomasem Surovym v MP3

Rozhovor s Tomasem Kaberlem v MP3

Josef Melichar v pokleku

Toronto nakonec otocilo
Toronto-Pittsburgh 3:2 (0:1, 0:0, 2:1, 1:0)

Branky:
42. Kilger 5 (Steen, Sundin), 45. Kilger 6 (Sundin, Steen), 62. McCabe 15 (Wellwood, Kaberle) - 6. Goncar 6 (Palffy, Crosby), 56. Oullet 5 (Palffy, Whitney) presilovka. Strely na branku: 38:22. Presilovky: 7:2. Vyuziti: 0:1. Divaci: 19449.
V zajimavem utkani se dostali Tucnaci rychle do vedeni, kdyz Goncar dokoncil Palffyho akci. Toronto marne hledalo dve tretiny recept na perfektni obranu Pittsburghu, v ktere hral bez chyby Josef Melichar. Ten odehral nejvice casu na lede, ze vsech hracu hostujiciho tymu (23:53 min.). Teprve v uvodu zaverecne tretine se podarilo utoku Steen-Sundin-Kilger dvakrat skorovat. Autorem obou branek byl Chad Kilger. Kdyz jiz se zdalo, ze Toronto dotahne utkani do vitezneho konce Oullet vyrovnal. Pri obou slovenskych brankach asistoval Zigmund Palffy. V zaveru utkani byl vyloucen Tomas Surovy. Pri navratu na led ziskal puk a jel sam na Belfoura. V okamziku, kdy se pokousel o blafak, upadl. Vypadalo to jako faul, ale rozhodci Koharski a McCauley rozpazili ruce a z protiutoku vystrelil Wellwood jeho strela se kuriozne odrazila od McCabeova ramene za zada skveleho Thibaulta.

Skvely Jocelyn Thibault
Po utkani jsme v satne Pittsburghu zastihli Tomase Suroveho a polozili mu nekolik otazek:
ABE: Jak jste spokojeni s bodem?
TS:
Kontrolovali jsme cele utkani, s vyjimkou prvnich deseti minut v treti tretine, takze s vysledkem neni takova spokojenost.
ABE: Hrajes v utoku se Zigmundem Palffym a s nadeji severoamerickeho hokeje Sidneym Crosbym, jak se ti v tomto utoku hraje?
TS:
Zatim dobre a doufam, ze to bude pokracovat touto cestou.
ABE: V prodlouzeni jsi se vratil na led a podarilo se ti ujet. Pred brankou jsi spadl. Byl to faul nebo nebyl?
TS:
Mohlo se to piskat. Protoze jsem uz chtel vystrelit do prazdne branky. Nevim jestli to byl Belfour nebo obrance, ale nekdo me podrazil a tak jsem nemohl dokoncit akci.
ABE: Cesta do NHL?
TS:
Zacinal jsem v Banske Bystrici, pak jsem odesel do Popradu. Draftoval me Pittsburgh. Prvni rok jsem stravil na farme. Dva roky jsem se pohyboval mezi farmou a prvnim muzstvem. Pak byla stavka. Letos mi zavolali pred tremi nebo ctyrmi tydny.
ABE: Jake jsou sance Pittsburghu?
TS:
Nedavno nam vymenili trenery. Zacali jsme hrat jinym systemem, zlepsili jsme se. I kdyz jsme patnacti, nevidim to beznadejne.
ABE: Jake to je byt v muzstvu, kde jsou hraci jako LeClair, ci Recchi?
TS:
Od tech hracu se toho muze clovek hodne naucit, protoze jsou to skveli hraci a pro mne dobra skola.
ABE: Jaka je situace s hokejem v Pittsburghu?
TS:
Potrebuji nutne novou halu. Hokej se ted hodne zvedl, protoze draftovali Sidneyho a nastal hokejovy "boom"a momentalne je stale vyprodano.

Tomas Surovy
ABE: Stery zapas pokladas za nejlepsi, ktery jsi letos sehral?
TS:
Byli to dva posledni zapasy proti Rangers a Devils.
ABE: I predchozi zapas jste prohrali s Torontem v prodlouzeni. Je to nahoda?
TS:
Nekdy je to nahoda. Dnes jsem sel sam na branku, podrazili mne a z protiutoku jsme dostali gol. Tech pet minut je spis pro divaky.
ABE: Jak vypadaji statistiky?
TS:
Mam z deviti zapasu osm bodu, sest golu a dve prihravky.
Popral jsem Tomasi Surovemu, aby se mu v utoku Palffy-Crosby-Surovy darilo.
Zatimco Tomase Suroveho jsme videl poprve, Tomase Kaberleho vidam po utkani temer pravidelne. Byl vice spokojen s vysledkem nez s prubehem utkani. Podobne jako predtim v Pittsburghu, kdy vstrelil viteznou branku v prodlouzeni, nyni pri vitezne brance asistoval:

TK:
Prvni tretina nebyla takova, jak jsme si predstavovali. Nic nam nevyslo ani v druhe tretine, ale v treti tretine prisly dva rychle goly. Myslim si, ze jsme asi od poloviny zapasu byli lepsim muzstvem. Pittsburgh jen cekal na prilezitosti z protiutoku. Trochu stastne se jim podarilo vyrovnat pri presilovce. V prodlouzeni to vyslo nam. Trochu stastny gol, kdy se strela odrazila od ramene, ale takove goly plati a jsme stastni, ze mame dalsi dva body a po seste za sebou vyhrali. Nyni nas ceka tezky zajezd na Zapad. Hrajeme s Calgary, Edmontonem a Vancouverem, coz jsou silna muzstva.
ABE: Jak jsi stravil Vanoce?
TK
: O nejakem volnu se neda hovorit. Meli jsme dva dny volna. S manzelkou jsme si to uzili. Novy rok jsme vitali v letadle. Pristali jsme pul hodiny po pulnoci. Vubec letos nebude moc volna, diky olympiade.
ABE: Jak se tesis na olympiadu?
TK:
Moc se tesim, jednak budu reprezentovat svou vlast, jednak olympiada je nejvetsi hokejovy turnaj, ktery muze existovat. Vsechny zeme tam budou mit sve nejlepsi hrace. Je to vyborny test nejen pro hrace, ale i pro muzstvo. Doufejme, ze privezeme zlato.
ABE: Tomasi, preji vse nejlepsi v tomto roce a preji i vse nejlepsi ceskemu hokejovemu tymu na olympiade v Turinu.
TK:
Dekuji, take bych chtel poprat vse nejlepsi ctenarum Satellitu do Noveho roku. Hlavne hodne zdravi, to je hlavni a pak uz vsechno vyjde.
Ales Brezina
***

Tomas Kaberle v souboji s Zigmundem Palffym

 

Ostatni zapasy v sezone 2005-2006

Toronto-Ottawa 2:3 po samostatnych najezdech

Toronto-Montreal 4:5

Toronto-Carolina 5:4

Toronto-Philadelphia 2:5

Toronto-Boston 5:4

Toronto-Ottawa 0:8

Toronto-Florida 2:1

Toronto-Tampa Bay 5:3

Toronto-Washington 6:4

Toronto-San Jose 4:5

Toronto-LA Kings 1:2

Toronto-Anaheim 3:2

Toronto-Boston 2:1

Toronto-Buffalo 4:3 po samostatnych najezdech

Sezona 2003-2004

Svetovy pohar 2004

Satellite1-416.com