Satellite 1-416

NHL

Zaver utkani Toronto-NY Islanders v MP3

Rozhovor s Miroslavem Satanem v MP3

Rozhovor s Tomasem Kaberlem v MP3

Za brankou Islanders

Predcasna nadilka v Torontu
Toronto-NY Islanders 9:6 (4:4, 4:0, 1:2)

Branky:
9. Ponikarovskij 9 (Allison, Belak), 11. Klee 2 (Allison, Ponikarovskij), 18. Czerkawski 2 (Tucker, Klee), 20 O'Neil 12 (Wellwood, Chavanov), 28. Wellwood 6 (Kaberle, Belfour), 30. Stajan 5 (Sundin, Colaiacovo) v oslabeni, 32. Stajan 6 (Wellwood, O'Neil), 35. Sundin 6 (Stajan) v oslabeni, 53. Tucker 14 (Wellwood, Kaberle) presilovka - 3. Godard 1 (Martinek, Collins), 14. Parrish 12 (Jasin, Hamilton) presilovka, 15. Jasin 13 (Parrish, Satan) presilovka, 18. Collins 1 (York, Ninimaa) presilovka, 43. York 8 (Lukowich, Hamilton), 54. Asham 7 (Satan). Strely na branku: 34:33. Presilovky: 4:10. Vyuziti: 1:3. Divaci: 19403.
Utkani vyrazne ovlivnili rozhodci Devorski a LaRue, kteri v prvni tretine sedmkrat vyloucili domaci, zatimco hosty pouze dvakrat. Vysledkem bylo, ze Toronto hralo dlouhe minuty v oslabeni tri na pet. Diky tomu Islanders otocili stav utkani ze stavu 1:2 na 4:2. Toronto vsak dokazalo do konce prvni tretiny srovnat skore a v druhe tretine ctyrikrat skorovat. V zaverecne casti hry prestrelka pokracovala, i kdyz tentokrat byli uspesnejsi hoste. V utkani nastoupili dva cesti hokejiste obranci torontsky Tomas Kaberle, ktery si pripsal dve asistence a newyorsky Radek Martinek, ktery nahraval na jednu branku. Slovensky utocnik Miroslav Satan asistoval dvakrat. Celkove vstrelil patnact branek a ma jiz deset asistenci. Pres prohru byl v dobre nalade a tak jsme ho pozadali o rozhovor.
ABE: Miro, zmenil jsi zamestnavatele, nejsi v Buffalu, ale v Islanders. Kdyz jsi zde naposledy hral naznacoval jsi, ze nekam telefonujes, bylo to prave do Islanders?
MS:
Skutecne tehdy, kdyz jsem udelal ten znamy telefonat z ledu, tak to byli prave Islanders, kteri se nejvice zajimali o moje sluzby. Tehdy jsem tusil, ze Islanders by mohli byt jednim z mist, kdy bych mohl zakotvit. Sabers se tehdy rozhodli, ze si mne ponechaji do konce sezony a ze se pokusi o play-off. K tradu tedy nedoslo, ale doslo k nemu behem leta, kdy se uzavrela nova smlouva s hracskou asociaci. Sabers mne nechali jako volneho hrace a Islanders prisli znovu a ja se rozhodl, ze je zkusim.

Miroslav Satan (81) prisel vypomoci obrane Islanders


ABE: Vratme se k dnesnimu zapasu. Vysledek 9:6. Pri tom se jednalo o souboj osmeho s devatym v konferenci. Jak doslo k takovemu vysledku v tomto dulezitem zapase?
MS:
Byl to jeden z nejblaznivejsich zapasu, jaky jsem odehral v NHL. Nepamatuji se, ze bych za deset roku v NHL, hral nekdy v utkani, kdy padlo patnact golu. Napomohlo tomu hodne presilovek,
ABE: I ty jsi byl dvakrat na trestne lavici
MS:
Byla tam nejake provokace, na ktere jsem musel odpovedet. Takze jsem tam i dvakrat skoncil.
ABE: Dve asistence
MS:
Jsem rad, ze jsem trochu pomohl muzstvu v te ofenzivni fazi, ale defenziva byla skutecne zla. Dostat devet golu se nestava casto. Budeme se muset na ty situace podivat znovu na videu a rozebrat, co se tam vlastne stalo a pripravit se na dalsi zapasy, aby se to neopakovalo.
ABE: V letosni sezone patnact branek a deset asistenci; Jsi s tim spokojen?
MS:
Celkem ano, jsem v novem pusobisti, kde si zvykam. Mam jinou roli v muzstvu nez jsem mel v Sabers. Snazim se szit s muzstvem, s novym trenerem, s novou organizaci. Myslim si, ze tech prvnich tricet zapasu bylo celkem dobrych. Individualne jsem spokojeny, ale jako muzstvo nejsme jeste v play-offs, ale budeme se snazit, abychom tam na konci sezony byli.
ABE: Jake je zazemi v Islanders?
MS:
Velmi dobre. Organizace je dobre zabezpecena. Mame dobreho majitele, ktery zachranil muzstvo. Nedovolil, aby se tym odstehoval, kdyz mel velke problemy. Muzstvo je financne stabilni a hleda svoji identitu. Po podepsani nove kolektivni smlouvy generalni manazer Mike Milbury vyuzil moznosti zmenit muzstvo. Vymenila se polovina tymu. Proto byl zacatek sezony slabsi a chvili trvalo nez jsme se poznali. S vyjimkou dnesniho utkani jsme v poslednich zapasech uz hrali podstatne lepe.
ABE: Blizi se olympiada
MS:
Na olympiadu se velmi tesim. Po dvou olympiadach, kdy Slovensko bylo dvakrat zarazene do kvalifikace a kdy jsme nestartovali ze stejne startovaci cary, to bude neco jineho. Uz se mi ani nechce vzpominat na to, co jsme vsechno museli prozit. Letat na kvalifikacni zapasy a vracet se zpatky do muzstva. Bylo to neco neuveritelneho. Jsem rad, ze tato obet nakonec prece jen otevrela oci tem, kteri rozhoduji o hracim systemu.
ABE: A take to, ze jste vyhrali MS
MS:
Ale i to, cim jsme prosli, zpusobilo, ze se zmenil ten system a my budeme mit stejne podminky jako ostatni. Mame hodne hracu, kterym se dari a treneri maji z ceho vybirat. Verim, ze postavime dobre muzstvo a vyvarujeme se chyb z poslednich velkych turnaju. Mozna to bude prave nase sance. Velmi se na tento turnaje tesim.
ABE: Preji Islanders lepsi defenzivu nez dnes, tobe hodne branek v teto sezone a uspech na olympiade.
V satne Toronta byl spokojeny s vysledkem Tomas Kaberle. I jemu jsme polozili par otazek.

Tomas Kaberle v souboji s Jasinem


ABE: Patnact branek - predcasna vanocni nadilka, co tomu rikas?
TK:
Skutecne takovychto utkani se mnoho nevidi. Jedno, dve za sezonu. Dulezite jsou dva body. V utkani bylo hodne chyb na obou stranach. Po prohre v Ottawe jsme potrebovali nutne vyhrat. Pred nami jsou dva dulezite zapasy s Bostonem.
ABE: Jaky to byl pocit prohravat 2:4 a navic utkani se nevyvijelo dobre. Hrali jste stale v oslabeni
TK:
Zacatek byl skutecne spatny. Meli jsme tempo, ale bylo tam hodne vylucovanych. Podarilo se nam vsak vyrovnat jeste v prvni tretine. To bylo velice dulezite. V nasazenem tempu jsme pokracovali v druhe tretine, kdy se nam podarilo dat ctyri rychle goly a od te doby jsme kontrolovali hru.
ABE: Zaznamenal jsi dve asistence, jak hodnotis tuto statistiku?
TK:
Kazdy bod je dobry, ale to se da hodnotit az na konci sezony. Ted jsou dulezite dva body pro muzstvo a udrzet se v play-off.
ABE: Jak se pripravujes na Vanoce?
TK:
Uz se tesim. Budeme mit salatek, nejake prekvapeni ale nebude to dlouhe. Budeme hodne zaneprazdneni, protoze mame jen dva dny volna. Pak mame jeden den volna a zase dva zapasy. Takze to bude hodne narocne. Rovnez v lednu bude mnozstvi zapasu. Doufame, ze se na to poradne pripravime.
ABE: Jak se citis?
TK:
Citim se dobre. Po zapasech jsem sice nekdy unaveny, ale dnes se citim vyborne. Nohy byly vyborne, coz kolikrat nejsou. Dulezita je hlavne regenerace po zapase, dobre se vyspat a mit dobre treninky potom.
ABE: Tomasi, preji hezke Vanoce a hodne uspechu v zapasech s Bostonem.
Ales Brezina

Radek Martinek a torontsky Wellwood

Toronto-Ottawa 2:3 po samostatnych najezdech

Toronto-Montreal 4:5

Toronto-Carolina 5:4

Toronto-Philadelphia 2:5

Toronto-Boston 5:4

Toronto-Ottawa 0:8

Toronto-Florida 2:1

Toronto-Tampa Bay 5:3

Toronto-Washington 6:4

Toronto-San Jose 4:5

Toronto-LA Kings 1:2

Toronto-Anaheim 3:2

Sezona 2003-2004

Svetovy pohar 2004

Satellite1-416.com