Liga národů - UEFA

2022-06-13

Kazachstán-Slovensko 2:1 (2:0)

Slovensko se pravděpodobně připravilo o postup v Evropské lize národů, když v prvním poločase skórovali Vorogovskij a Aslanov. Šest minut po přestávce sice Matúš Bero dal kontaktní gól, ale v závěru utkání Duda dostal nejprve žlutou a pak červenou kartu a o utkání bylo rozhodnuto. V druhém utkání Ázerbajdžán porazil Bělorusko 2:0.

***

2022-06-12

Španělsko-Česko 2:0 (1:0)

V brance českého týmu nastoupil tentokrát Mandous, nemohl však zabránit v 24. minutě Solerovi, aby skóroval. Do té doby byli Češi favorizovaným Španělům rovnocenným soupeřem a vypracovali si dvě velké šance Černým a Kuchtou. V druhém poločasu Španělé kontrolovali hru a po nevinné akci z pravé strany skóroval Pablo Sarabia v 75. minutě. O převaze Španělů svědčí, že během utkání drželi v 76 % míč. Utkání se hrálo před vyprodaným stadionem v Malaze, kde zápas sledovalo 30389 diváků. K překvapení došlo v druhém střetnutí, kdy Švýcarsko brankou Sefiroviče z 1. minuty vyhrálo nad Portugalskem 1:0.

***

2022-06-10

Ázerbajdžán-Slovensko 0:1 (0:0)

Jedinou branku Slovenska dal Vladimír Weis devět minut před koncem.

***

2022-06-09

Portugalsko-Česko 2:0 (2:0)

O utkání rozhodly dvě branky, které padly mezi 33. a 38. minutou. Autory byli: Cancelo a Guedes. V druhém poločase hráli Portugalci na udržení výsledku. Českému týmu se podařilo udržet Ronalda, což byl asi největší úspěch. V druhém utkání porazilo Španělsko Švýcarsko 1:0.

***


2022-06-06

Slovensko-Kazachstán 0:1 (0:1)

Slovensko překvapivě prohrálo v Trnavě s Kazachstánem, když jedinou branku vstřelil v 28. minutě po akci z pravé strany z devíti metrů Aslan Darabajev. V druhém utkání hrálo Bělorusko s Ázerbajdžánem 0:0.

2022-06-05

Česko-Španělsko 2:2 (1:1)

Češi vedli již po 207 vteřinách hry. Kuchta proběhl po pravé straně, nahrál nekrytému Peškovi a ten k levé tyči překonal Simona v brance Španělska. Češi se drželi do závěru prvního poločasu, kdy nejprve ve 24. minutě musel odstoupit Zelený, kterého nahradil Jankto, ale i ten musel pro zranění před poločasem odstoupit. Španělé přesilovyk využili k vyrovnání v 3. minutě nastavení Gavim. V 66. minutě proběhl mezi španělskými obránci Kuchta a přehodil vyběhnuvšiho španělského gólmana. Španělům se podařilo vyrovnat v poslední minutě hrací doby hlavičkou Martineze, která se odrazila těsně za brankovou čáru. V druhém utkání skupiny A2 porazilo Portugalsko Švýcarsko 4:0.

2022-06-03

Bělorusko-Slovensko 0:1 (0:0)

Slovensko vyhrálo ve skupině C3 nad Běloruskem brankou Tomáše Suslova. V druhém utkání Kazachstán porazil Azerbajdžán 2:0.

2022-06-02

Kuchta zářil

Česko-Švýcarsko 2:1 (1:1)

Češi vyhráli první zápas v elitní skupině A2, když porazili hráče ze země helvetského kříže. Vedoucí branku českého výběru dal v 11. minutě Kuchta. V závěru prvního poločasu překonal Vaclíka Okafor, když jeho střela se odrazila od břevna do sítě. V druhém poločase v 58. minutě opět vystřelil Kuchta, ale jeho střelu za Sommerova záda tečoval Sow.V druhém utkání hrálo Španělsko s Portugalskem 1:1.

***

2022-05-28

Liga mistrů - Finále

Real Madrid vyhrál ligu mistrů

Liverpool-Real Madrid 0:1 (0:0)

Utkání se začalo více než s půlhodinovým zposžděním, kvůli problému se vstupem diváků na stadion. Musela zasahovat policie. V prvním poločase si Liverpool vypracoval několik šancí, ale vynikající Courtois byl vždy na místě nebo mu pomohla tyčka. Nedokázali ho překonat ani Saláh, Mane nebo Fabinho. V závěru prvního poločasu sice Benzema dostal míč do branky, ale gól pro postavení mimo hru neplatil.. Branka Vinciuse Juniora v 59. minutě již platila a rozhodla o vítězi Ligy mistrů.

***

2022-05-22

Baráž o ligu

Bohemians i Teplice zůstávají v lize

Vlašim-Teplice 2:2 (2:1)

Jelikož Teplice v prvním utkání vyhrály 3:0, neměly ani problém v odvetě, ačkoliv Vlašim dvakrát vedla o branku. Nejprve mužstvo od Blaníku dostal do vedení v 33. minutě Svoboda, ale Mareš o tři minut později vyrovnal. Neuplynuly ani další tři minuty a Vlašim opět vedla Zlatohlávkem, ale Sejk po změně stran srovnal skóre. Utkání sledovalo 1316 diváků.

Bohemians-Opava 2:0 (1:0)

Opava začala v Ďolíčku sympaticky, ale její nadšení zmrazil v 17. minutě Köstl střelou po zemi. Pak již Klokani kontrolovali hru a v 68. minutě unikla Chramosta a zajistil, že se liga bude i v příštím roce hrát ve Vršovicích. Ve skvělé atmosféře před vyprodaným stadionem 6095 diváků se Bohemians udrželi v lize. Hostující diváci však připavili svým fotbalistům nadšené ovace.

***

2022-05-19

Baráž o ligu

Teplice-Vlašim 3:0 (1:0)

Odpočaté Teplice neměly mnoho práce s Vlašimí. Dvě branky vstřelil Fortelný, Na 3:0 zvýšil v 73. minutě Mareš. Utkání sledovalo 7145 diváků

***

Opava-Bohemians 0:1 (0:1)

O utkání rozhodl již ve 4. minutě Květ. "Měli jsme snový úvod utkání. Zaskočili jsme domácí a dali jsme rychle gól. Vypadalo, že nám to pomůže, alespoň jsem si to myslel, ale opak byl pravdou. Branka nakopla domácí, od 15. minuty do konce poločasu měli trvalou převahu a jen s obtížemi jsme to odvraceli," řekl na tiskové konferenci trenér Bohemians Jaroslav Veselý. Utkání sledovalo 3876 diváků.

***

2022-05-18

MOL CUP - Českomoravský pohár

Slovácko získalo pohár - Sparta odešla s prázdnou

Slovácko-Sparta 3:1 (3:1)

Slovácko na domácím hřišti slavilo a hlavně v prvním poločase bylo lepším mužstvem, kdy Jurečka a Reinberk dostali domácí do vedení. V 42. minutě sice snížil Hancko, ale ještě do konce prvního poločasu upravil na konečných 3:1 opět Reinberk. Bylo to třetí finále pro Slovácko, ale první vítězné. V letech 2005 a 2009 finále prohrálo. Zápas se dohrával v bouřlivém prostředí za přítomnosti těžkooděnců.

***

2022-05-15

Fortuna liga - o titul

Plzeň slavila, Slavia prohrála letos po třetí v derby.

Plzeň-Ostrava 1:0 (1:0)

Tradiční výsledek pro Plzeň, která se loučila se svým střelcem Jean-Davidem Beauguelem, který vstřelil jedinou branku utkání z penalty ve 42. minutě.

Slavia-Sparta 1:2 (1:1)

Ze čtyř derby v této sezóně slavila Sparta třikrát vítězství. Po nerozhodném prvním poločase, kdy vedoucí branku vstřelil z hranice malého vápna Čvančara ve 20. minutě a za Slavii vyrovnal střelou k tyči šest minut před koncem poločasu Ševčík. Kuriozitou bylo, že Sparta vstřelila vítěznou branku sedm minut před koncem Hložkem, který umístil míč přesně do šibenice. V dresu Sparty dostal červenou kartu Wiesner, podobný osud potkal v závěru utkání i Plavšiće v sečívaném dresu.

Slovácko-Hradec 3:0 (1:0)

Hradec nedokázal zopakovat dobré výkony z úvodu nadstavby a prohrál vysoko brankami Daníčka z penalty, Kohúta a Vechety.

***

2022-05-14

Fortuna liga - o udržení

Bohemka do baráže

Bohemians-Karviná 4:0 (2:0)

Klokani sehráli jedno z nejlepších utkání sezóny a hvězdou utkání byl autor všech čtyř branek David Puškáč. Přes vysoké vítězství musí hrát Bohemians ve čtvrtek baráž v Opavě. Odveta je na pořadu v neděli v Ďolíčku.

***

Teplice-Pardubice 0:2 (0:1)

Trapnost nadstavby se ukázala i v tomto utkání. Zatímco Pardubice potřebovaly bodovat, Teplice šetřily síly na baráž s Vlašiímí. Branky: vlastní Bulmaga a 69. Čihák.

***

Zlín-Jablonec 1:1 (0:1)

I toto utkání skončilo podle očekávání. Jablonec se ujal vedení Ikaunieksem v 37. minutě. Zlín sice vyrovnal v 50. minutě Procházkou. Pak již se hrálo z povinnosti u rohového praporku a přes časté přerušování rozhodčí Černý přidal pouze dvě minuty, z kterých se odehrálo možná 50 vteřin. To však postačilo Jablonci k záchraně.

***

2022-05-13

Fortuna liga - o umístění

Boleslav sedmá

Mladá Boleslav-Olomouc 2:2 (1:1)

Ani tentokrát nedokázala Boleslav porazit doma Olomouc. Remíza ji však stačí k sedmému místu a prémiii milion korun. Olomouc dvakrát vedla, ale Ewerton vždy vyrovnal. Jelikož v prvním utkání vyhrála Boleslav v Olomouci 2:1, postačila ji remíza k tomu, aby obhájila sedmé místo, na kterém byla i po skončení základní sezóny.

***

2022-05-11

Fortuna liga - o titul

Plzeň mistrem

Ostrava-Slavia 1:1 (1:1)

Proti očekávání nadstavba rozhodla o titulu. Slavia nedokázala zopakovat výkony ze základní soutěže a po prohře s Hradcem v Boleslavi a remíze s Plzní doma, nedokázala vyhrát ani v Ostravě, i když šla do vedení již v 5. minutě Sorem. V 32. minutě však Buchta vyrovnal na 1:1. Slavia nedokázala využít dvacetiminutové přesilovky, kdy do kabin mířil předčasně Lischka a z následného trestného kopu mířil Holeš do horního břevna.

***

Hradec-Plzeň 0:2 (0:1)

Vedoucí branku Plzně dal Beauguel v 20. minutě střelou pod břevno. Druhou branku připojil po přestávce Mosquera. Utkání sledovalo 3294 diváků většinou z Plzně.

***

Sparta-Slovácko 1:2 (1:0)

V utkání, kdy už o nic nešlo a bylo jasné, že Sparta skončí třetí a Slovácko čtvrté, šla Sparta do vedení brankou Hancka z penalty. Po přestávce Holzer z přihrávky Kalabišky vyrovnal. Jestliže v 72. minutě střelju hostujícího Havlíka domácí brankář Heča zlikvidoval, pak o chvíli později již neměl šanci. Repríza bude ve finále Českého poháru v Uherském Hradišti.

***


2022-05-10

Fortuna liga - o udržení

Klokani vykřesali naději vteřinu po dvanácté

Jablonec-Bohemians 1:1 (1:0)

V utkání, kdy se rozhodovalo o tom, kdo bude muset hrát baráž vedl domácí Jablonec pěknou brankou Pilaře do šibenice od 38. minuty. V druhém poločase se Bohemka zoufale snažila vyrovnat, když se zdálo, že počínání klokanů je marné, veterán David Bartek nahrál Hronkovi a ten překonal jinak vynikajícího Hanuše v brance Jablonce.

Pardubice-Zlín 1:1 (1:0)

V Ďolíčku si mohly Pardubice pojistit účast v lize pro příští rok, když vedly brankou Patráka z 39. minuty. Hosté naopak využili příležitosti vyrovnat v 75. minutě Simerským.

Karviná-Teplice 2:2 (1:1)

K sestupu odsouzená Karviná odsoudila k baráži i Teplice, které dvakrát vedly, bankami Hyčka a Ledeckého, ale Sinjavskij v závěru prvého poločasu a Buchta v závěru druhého srovnali skóre.

***

2022-05-08

Fortuna liga - o titul

Plzeň je k titulu blíž

Plzeň-Sparta 3:0 (3:0)

Nástup patřil domácím fotbalistům a po 21 minutách vedli 2:0 brankami Beauguela a Havla. V 26. minutě šel předčasně po faulu u půlící čáry do šatny Bucha a zdálo se, že Sparta bude mít výhodu přesilovky, jenže v 34. minutě Hejda zvýšil na 3:0 a Sparta se z šoku nevzpamatovala v 54. minutě dostal druhou žlutou kartu Ladislav Krejčí II. Do konce utkání se pak již nic nezměnilo.

Slavia-Slovácko 3:0 (1:0)

Slavia vedla od 29. minuty unikátním gólem Plavšiče, který z velké dálky přehodil vyběhnuvšího brankáře Nguyena. Stav se nezměnil až do 75. minuty, kdy Traoré hlavou po Ševčíkově centru zvýšil na 2:0. O devět minut později Lingr svým 14. gólem uzavřel rovněž hlavou skóre zápasu.

***

2022-05-07

Fortuna liga - o titul

Hradec po třetí nepřekvapil

Ostrava-Hradec 3:1 (1:1)

Hradec sice vedl od 7. minuty brankou Vlkanovy, Baník do poločasu srovnal Takacsem. O jeho vítězství rozhodl dvěma góly Almási.

Fortuna liga - o záchranu

Klokani vykřesali naději

Zlín-Bohemians 1:4 (1:4)

Bohemka měla skvělý nástup a v 27. minutě vedla 3:0, zatímco Ševci dělali jednu minelu za druhou, z nichž největší byla vlastní branka Vraštila. Před ním skórovali Hronek a Chramosta. Teprve ve 30. minutě daljedinou branku domácích Drame. Do poločasu však Květ upravil na konečných 4:1. V druhé polovině si zelenobílí pohlídali skóre a na stavu utkání se nic nezměnilo.

***

Teplice-Jablonec 0:1 (0:1)

Jedinou branku utkání vstřelil v 28. minutě Kubista. I v druhém poločase byl Jablonec lepším mužstvem.

***

Pardubice-Karviná 2:0 (2:0)

Pardubicím vyšel závěr sezóny a po třetí za sebou zvítězily. Branky dali Čihák a Čelůstka. Utkání sledovalo pouhých 628 diváků.

***

2022-05-06

Fortuna liga - o umístění

Boleslav vykročila k 7. příčce

Olomoc-Mladá Boleslav 1:2 (0:1)

Branky Boleslavi dali Pech a Hlavatý. Za domácí snížil v 70. minutě Zifčák. V 87. minutě Růsek měl šanci vyrovnat, ale nedal penaltu.

***


2022-05-01

Fortuna liga - o titul

Plzeň v penaltovém závěru uhrála remízu

Slavia-Plzeň 1:1 (0:0)

Slavia celé utkání měla převahu. V 15. minutě utekl Tecl a spadl přes brankáře Staňka. Polský rozhodčí Frankowski nejprve nařídil penaltu, ale po shlédnutí videozáznamu ji odvolal. Stav 0:0 vydržel až do 90. minuty, kdy přišel opět ke slovu VAR a tentokrát Slavia kopala penaltu, za vysokou nohu Beauguela. Kúdela desítku bezpečně proměnil a zdálo se, že Slavia získá tři body. V 94. minutě nastoupil za Kopice Trusa, kterého v zápětí fauloval Oscar a Beauguel penaltu proměnil.

***

Fortuna liga - o záchranu

Bohemka si koleduje o baráž

Bohemians-Pardubice 0:1 (0:1)

Ani v třetím střetnutí dvou mužstev, která jsou doma v Ďolíčku, nedokázali Klokani zvítězit a prohráli, když jedinou branku vstřelil v 8. minutě Hranáč.

***

Zlín-Karviná Teplice 3:0 (3:0)

Branky Zlína vstřelili v prvním poločase Čanturašvili, Vukadinovič a Cedidla.

***

Jablonec-Karviná 2:0 (2:0)

Karviná definitivně sestupuje přímo do druhé ligy. Branky vstřelili Martinec a Zelený.

***

2022-04-30

MLS

Toronto FC-FC Cincinnati 1:2 (0:1)

Přestože TFC mělo v utkání obzvláště v druhém poločase převahu prohrálo, když v závěru prvního poločasu Ian Murphy ze značky pokutového kopu poslal míč po zemi za Bonova záda. Po změně stran v 52. minutě z pravé strany Luciano Acosta po autovém vhazování zvýšil na 2:0 pro hosty. Jediný gól domácích dal v 65. minutě po centru Bradleyho a hlavičce O’Neilla Jimenez.

***

Fortuna liga - o titul

Hradec urval bod na Spartě

Sparta-Hradec 1:1 (0:0)

Hradec po senzační výhře doma proti Slavii uhrál remízu proti třetí Spartě. V prvním poločase byli Votroci rovnocenným soupeřem, ale po přestávce inkasovali z penalty po faulu Leibla na Čvančaru. Pokutový kop proměnil Hancko. Leibl v 65. minutě svou chybu napravil, když proměnil přízemní přihrávku Rady.

Slovácko-Ostrava 3:1 (0:1)

Baník sice vedl od 6. minuty Klímou. V druhé části hry Jurečka hattrikcm otočil skóre.

Fortuna liga - o umístění

Finále: Mladá Boleslav-Olomouc

Liberec-Olomouc 0:2 (0:1)

I v druhém utkání vyhráli Hanáci, když jejich branky vstřelili Zmrzlý a Růsek.

Mladá Boleslav-České Budějovice 1:0 (0:0)

Jedinou branku dal tři minuty před koncem Ďouděra.

***

Slovenská Fortuna liga

Kvalifikace-Konferenční  liga

2022-05-28

Dunajská Streda-Trenčín 2:1

***

2022-05-25

Dunajská Streda-Liptovský Mikuláš 4:2

Žilina-Trenčín 0:2

2022-05-21

Skupina o titul - 10. kolo: Ružomberok-Sereď 3:1, - Slovan Bratislava-Žilina 2:2,-Trnava-Dunajská Streda-1:0.

Skupina o udržení - 10 .kolo: Pohronie-Senica 1:0, Liptovský Mikuláš-Zlaté Moravce-0:2, Tremčín-Michalovce 2:2.

***

2022-05-15

Skupina o titul - 9. kolo: Sereď- Slovan Bratislava 0:3, Žilina-Trnava 1:2, Dunajská Streda-Ružomberok 2:3.

Skupina o udržení - 9 .kolo: Senica-Trenčín 0:3, Zlaté Moravce-Pohronie 1:3, Michalovce-Liptovský Mikuláš 1:2.

***

2022-05-01

Skupina o titul - 8.. kolo: Slovan Bratislava-Trnava 1:0, Sereď- Dunajská Streda 0:0, Ružomberok-Žilina 3:0.

Skupina o udržení - 8 .kolo: Senica-Zlaté Moravce 0:0, Trenčín Liptovský Mikuláš 5:2, Pohronie-Michalovce 1:2

***

Zdroj: sport.cz

Tabulka základní skupiny Fortuna ligy

O pořadí na 13. místě rozhodly vzájemné zápasy

Gólman Realu Madrid Thibaut Courtois

Foto : Gonzalo Fuentes, Reuters

Konečná Fortuna ligy

O pořadí na 13. místě rozhodly vzájemné zápasy

Konečná tabulka slovenské Fortuna ligy