Evropská liga

2021-09-30

Sparta-Glasgow Rangers 1:0 (1:0)

I Sparta porazila Glasgow Rangers, když jedinou branku vstřelil obránce Hancko po Peškově rohu. Míč se odrazil od tyče za brankovou čáru a zásah brankáře McGregora přišel pozdě. V 74. minutě byl po druhé žluté kartě vyloučen Kamara, který se postaral o incident se slávistou Kúdelou, což neušlo desetiticí§m dětských fanoušků. Sparta tak poskočila ve skupině A EL na druhé místo. Vede Lyon se šesti body.

Konferenční liga

2021-09-30

Feyenoord Rotterdam-Slavia Praha 2:1 (2:0)

Utkání nabídlo dva rozdílné poločasy V prvním byli červenobílí domácí hráči lepší a vedli po zásluže brankami Kökcüho a Linssena. V poločase utkání udělal trenér Trpišovský několik změn a Slavia ovládla pole. Z převahy však dokázala vytěžit jedinou branku Holešem po rohovém kopu v 63. minutě.

Alkmaar-Jablonec 1:0 (0:0)

Jedinou branku utkání vstřelil v 53. minutě Islanďan Gudmundsson. Jednalo se o první přímou střelu na branku.

PAOK-Slovan Bratislava 1:1 (1:1)

Obě branky padly v úvodu utkání. Nejprve domácí Chuba Akpom dostal PAOK do vedení. V 14. minutě Andre Jay Green vyrovnal.

***

MLS

2021-09-29

Toronto FC-FC Cincinnati 3:2 (0:1)

Vedoucí branku Cincinnati vstřelil vstřelil v 38. minutě Matarrita. V úvodu druhého poločasu Shaffelburg, Delgado a Achara otočili skóre. Luciano Acosta dokázal v 72. minutě pouze snížit.

Česká Fortuna liga

2021-09-26

Slavia již téměř tradičně uzavírala 9. kolo proti Votrokům z Hradce Králové. Již v 7. minutě vypadl brankáři Fendrichovi míč z rukou a Kuchta ho poslal do sítě. V 40. minutě mladý Samek angličanem z hranice šestnáctky zvýšil na 2:0. V druhém poločase to byl opět Kuchta a Traoré, kteří zvýšili na 4:0. Teprve v poslední minutě snížil hradecký Katerňák na 4:1. Skutečnou přestřelkou bylo utkání Mladé Boleslavi se Slováckem 3:5. Hosté vedli 3:0 a 5:1. Za Boleslav vstřelil všechny tři branky Brazilec Ewerton. Fotbalisté Liberce zvítězili v 9. kole první ligy v Jablonci 1:0. Podještědské derby rozhodl povedenou střelou z přímého kopu v 37. minutě Lubomír Tupta. Slovan pod vedením trenéra Luboše Kozla nenašel přemožitele ani ve třetím ligovém utkání a podruhé za sebou naplno bodoval. Utkání Teplice-Olomouc se skončilo 0:0.

2021-09-25

Sparta vyhrála na Letné, ale tentokrát ve Zlíně 5:2. Zřejmě rozhodující moment přišel v nastavení prvého poločasu, kdy Panák dal druhý gól do šatny a zajistil Sparttě poločasové vedení 2:1. V 57. minutě zvýšil Pešek na 3:1. V závěru ševci zcela odpadli a prohrávali po vlastním gólu Simerského 1:4, v poslední minutě sice snížil Poznar na rozdíl dvou branek, ale gól v prodloužení Minčeva znamenal konečný výsledek 2:5.

Jako přes kopírák utkání Bohemians se Slávii vypadal výkon Klokanů v Ostravě. Hosté se nejprve v desáté minutě ujali vedení Chramostou. Do poločasu vyrovnal bývalý hráč Bohemians Budínský. V druhé půli Kuzmanović, Pokorný a Almasi dokončili zkázu Bohemky, která prohrála 1:4. Plzeň vyhrála v Ďolíčku 1:0 brankou kapitána Hejdy 1:0 a České Budějovice zdolali brankami van Burena, Hory a Mihalíka Karvinou 3:1.

2021-09-19

Vršovickým derbym v Ďolíčku se skončilo 8. kolo, v kterém domácí Bohemka nastoupila proti favorizované Slavii, které nevyšel úvod utkání. Slavia, která má problém se stopéry přišla v 20. minutě o Takácse, který si poranil sval a musela hrát krátkou dobu pouze o deseti. Bohemka přesilovku využila Janem Chramostou, který prostřelil brankáře Mandouse a v poločase vedla 1:0. Tento stav vydržel až do 56. minuty, kdy Stanciu proměnil penaltu a pak se vše Bohemce sesypalo a následovaly další čtyři góly v Le Giangově brance, které vstřelili Lingr, Kuchta, Krmenčík (opět z penalty) a Schranz. Slavia nakonec zvítězila před 5485 diváky 5:1 a poskočila na druhé místo, protože Sparta v odpoledním utkání pouze remízovala 1:1 doma s Jabloncem. Vedoucí branku Sparty dal ve 4. minutě Drchal na 1:1 vyrovnal krátce po změně stran Čvančara. V souboji na konci tabulky hrála Karviná s Teplicemi rovněž 1:1. Sobotní výsledky: Plzeň-Budějovice 2:1, Slovácko-Zlín 3:0, Liberec-Mladá Boleslav 2:1, Olomouc-Ostrava 1:1. Ve východočeském derby zdolal Hradec v Mladé Boleslavi Pardubice 2:0.

MLS

2021-09-18

Po delší době TFC zvítězilo doma, když zdolalo Nashville 2:1. Vedoucí branku domácích vstřelil v Torontu na BMO Field v 18. minutě Shaffellburgh. V 74. minutě sice Sapong vyrovnal, ale vítěznou branku vstřeli o pět minut později Omar Gonzales.

Evropská liga

2021-09-16

Bröndby Kodaň - Sparta 0:0

V opatrném úvodním utkání se obě mužstva rozešla s dělbou bodu. Úvod sice patřil domácím. Neobsazený Bruus hned v první minutě minul branku. Sparta sice oplatila protiútokem Haraslína. Nakonec mohl ještě rozhodnout v nastavení Hložek, ale jeho střela šla do rukavic brankáře Hermansena. Díky tomu se spekulovalo po zápase, jestli Sparta získala bod nebo naopak dva ztratila.

Konferenční liga

Slavia-Union Berlin 3:1 (1:0)

Již v 18. minutě z hranice šestnáctky vystřelil Bah a jeho střela skončila v levém dolním rohu Lutheho branky. Slávisté kontrolovali hru a když ve 40. minutě šel po druhé žluté kartě pod sprchy Jaeckel zdálo se, že je rozhodnuto. jenže hosté po chybě domácí obrany v 70. minutě vyrovnali na 1:1. Jenže střídající Kuchta v 84. minutě a Schranz v 88. minutě dovedli domácí k vítězství.

Jablonec-Kluž 1:0 (0:0)

Jedinou branku vstřelilv 52. minutě Pilař z penalty za ruku Camory, který zároveň dostal červenou kartu. V druhém utkání skupiny D hráli dánští Randers s Alkmaarem 2:2.

Slovan Bratislava-FC Kodań 1:3 (1:2)

Slovan Bratislava na úvod EKL prohrál doma 1:3 s Kodaní. K úspěchu nepomohl ani český záložník Jaromír Zmrhal, jenž odehrál v týmu trenéra Vladimíra Weisse celý zápas. Dvěma brankami se v dresu hostujícího týmu blýskl útočník Jonas Wind. Ten nejprve otevřel v 18. minutě skóre a po hodině hry uzavřel i konečný stav. V dresu Kodaně se prosadil ještě Jens Stage. Za Slovan se prosadil pouze Ezekiel Henty.

***

Česká Fortuna liga

2021-09-12

Epilogem za 7. kolem bylo utkání Slavie se Slováckem. V pěkném utkání měli domácí převahu v úvodu utkání a již ve 4. minutě Ekpai pronikl po pravé straně a jeho střela skončila na tyči, od které se odrazil míč k mladému Danielu Samkovi a Slavia vedla 1:0. V brance Slavie tentokrát chytal nová posila Aleš Mandous a svou úlohu obzvláště v úvodu druhého poločasu zvládl znamenitě. V 68. minutě Bořil z levé strany nahrál  Teclovi, který zvýšil na 2:0. V závěru utkání sice Vecheta snížil na rozdíl jediné branky, ale Slovácku se již nepodařilo vyrovnat. V dalších nedělních utkáních Jablonec porazil Karvinou 1:0 a Hradec zvítězil v Budějovicích  rovněž 1:0. Brankostroj se rozjel v Boleslavi, kde domácí hráli nerozhodně s Olomoucí 3:3.

2021-09-11

Sobotním šlágrem byl sobotní souboj Plzně se Spartou. Trenér Vrba se vrátil do Plzně na hostující lavičce, ale tentokrát neuspěl. Plzeň šla rychle do vedení brankami Beaguela a Mosquery. Do poločasu ještě Karlsson snížil, ale v 57. minutě Sýkora dal třetí gól a Drchal v 87. minutě pouze korigoval stav utkání na 3:2. Za překvapení lze pokládat vítězství Bohemians ve Zlíně 3:1. Liberec sice získal bod ve Vršovicích proti Pardubicím za remízu 2:2, ale zůstává poslední. Teplice prohráli doma nešťastně s Ostravou 1:2, když rozhodující gól si dal do vlastní branky v 80. minutě Mazuch.

MLS

2021-09-11

Toronto prohrálo v Cincinnati s místním FC 0:2, když vedoucí branku domácích vstřelil v 39. minutě Brenner a na 2:0 zvýšil po změně stran Haris Medunajnin.

***


Kvalifikace MS

2021-09-08

Kanada-El Salvador 3:0 (2:0)

Nestárnoucí Atiba Hutchinson otevřel již v 6. minutě skóre po akci Holetta, Osoria a Laryea na levé straně útoku. O pět minut později odcentroval přesně Buchanan na hlavu Jonathan a Davida. Salvador si vypracoval v závěru prvního poločasu dvě šance, ale ani jedna střela neskončila v brance Milana Borjana. V druhém poločase to byl naopak David, který našel Buchanana a ten v 59. minutě zvýšil na 3:0.

Přátelsky

Česko-Ukrajina 1:1 (0:1)

Až v poslední vteřině tříminutového nastavení odvrátil legionář z Ostrovů Vydra porážku, která české reprezentaci v přípravném duelu s Ukrajinou hrozila. Trefil se stejně parádně, jako v první půli Kornijenko, takže utkání dvou čtvrtfinalistů evropského šampionátu skončila nakonec smírně. (sport.cz)

Kvalifikace MS

2021-09-07

Slovensko-Kypr 2:0 (0:0)

Kypřané během utkání ani jednou nevystřelili na slovenskou branku. Slováci se ujali vedení brankou Ivana Shranze v 54. minutě. Třináct minut před koncem pojistil vítězství Slovenska druhou brankou Martin Koscelnik.


2021-09-05

Belgie-Česko 3:0 (2:0)

Hned v 1. minutě Lukaku přišlápl Vaclíkovi nohu. Zdálo se, že se český brankář vzpamatuje, ale o sedm minut později již belgický kanonýr, který hrál svůj stý zápas unikl české obraně a skóroval. Ve 14. minutě se Vaclík nechal vystřídat plzeňským Staňkem, který se znal s Lukakem ještě za působení v Evertonu. Lukaku ho sice nepřekonal, ale Hazard střelou po zemi v 41. minutě ano. Třetí branku připojil v 65. minutě Saelemaekers.

Za stau 0:2 měl šanci snížit na 1:2, ale Vydra svoji šanci neproměnil. Sestavy: Belgie: Courtois - Alderweireld, Denayer, Vertonghen - Castagne, Tielemans (81. Dendoncker), Witsel, Carrasco (57. Saelemaekers) - Vanaken (81. Lukebakio), Lukaku (82. Batshuayi), E. Hazard (73. Trossard). Trenér: Martínez.

Česko: Vaclík (14. Staněk) - Coufal, Kaša, Kalas, Matějů - Holeš, Souček - Pešek (66: Zmrhal), Barák (77. Král), Hložek (77. Wiesner) - Vydra (66. Tecl). Trenér: Šilhavý.

USA-Kanada 1:1 (0:0)

O výsledku utkání rozhodlo sedm minut v druhém poločase. Nejprve Brenden Aaranson v 55. minutě zblízka překonal kanadského brankáře Milana Borjana. Za Kanadu vyrovnal svým 20. gólem v reprezentaci Kyle Larin, když mu perfektně naservíroval míč hráč Bayernu Mnichov Alfonso Davies. Kanada má tak za dvě remízy dva body.

2021-09-04

Slovensko-Chorvatsko 0:1 (0:0)

Jedinou branku Chorvatů vstřelil v 86. minutě z hranice šestnáctky Marcelo Brozović. Utkání na Tehelnom Poli sledovalo 9000 diváků. Úvodní sestavy: Slovensko: M. Rodák – Pekarík, Šatka, Škriniar, Hancko – Mak, Kucka, Lobotka, Hamšík ©, V. Weiss – Schranz.

Chorvátsko: Ivušić – Juranović, Lovren, Vida ©, Sosa – Vlašić, Brožović, Kovačić – Ivanušec, Čolak, Oršić.

***

2021-09-02

Česko-Bělorusko 1:0 (1:0)

Ve 4. kole kvalifikace česká reprezentace v Ostravě zdolala Bělorusko brankou Baráka a drží se v závěsu Belgičanů, kteří vyhráli v Tallinu nad Estonskem 5:2. Reprezentace bez Patrika Schicka a dalších zraněných hráčů měla celý zápas převahu, kterou dokázala zužitkovat pouze jednou.

Alex Král vybojoval na hranici pokutového území míč vyslal po levé straně Adama Hložka, který nahrál před branku a nahrál Antonínu Barákovi, který po zemi překonal běloruského brankáře Černika. Před tím měl příležitost Jakub Jankto, ale Černik jeho střelu zneškodnil. V druhém poločase mohl Jankto zvýšit na 2:0, ale hlavou mířil vedle. Sestavy: ČR: Vaclík - Coufal, Kalas, Holeš, Matějů - Král (63. Sadílek), Souček - Jankto (77. Zmrhal), Barák (90.+4 Tecl), Hložek (78. Pešek) - Doležal (63. Vydra). Trenér: Šilhavý.

Bělorusko: Černik - Švecov (89. Skavyš), Rachmanov, Sačivko, Zolotov (85. Ševčenko) - Běgunov, Ebong (89. Koncevoj), Korzun, Klimovič (64. Bykov), Antilevskij (64. Juzepčuk) - Lisakovič. Trenér: Kondratěv.

Další zápas sehrají Češi v neděli proti Belgii v Bruselu.

***

Kanada-Honduras 1:1 (0:1)

Úvodní branku utkání vstřelil z penalty v 40. minutě Lopez. Během oslavy se však zranil a musel být vystřídán. V 64. minutě Larin vyrovnal rovněž z pokutového kopu. Kanada byla lepší v druhém poločase, ale blíže k vítězství měl Honduras, když kanadský brankář Borjan vytěsnil nebezpečnou střelu na tyč. Hrálo se v Torontu před návštěvou patnácti tisíc diváků. Kanadu čeká maraton dalších třinácti zápasů.

2021-09-01

Slovinsko-Slovensko 1:1 (1:1)

Vedoucí branku Slováků vstřelil v 32. minutě Róbert Boženik za Slovince vyrovnal o deset minut později Stojanovič. Úvodní sestavy: Slovinsko: Oblak (C) – Stojanović, Blažič, M. Mevlja, Balkovec – Štulac, Zajc – Iličić, Lovrić, Mlakar – Šeško.

Náhradníci: Belec, Vekič – Skubič, Aljaž Struna, Bijol, Šporar, Črnigoj, Bohar, Jurčević, Zahovič, Gnezda Čerin, Stankovič.

Slovensko: Rodák – Pekarík, Šatka, Škriniar, Holúbek – Schranz, Hamšík (C), Lobotka, Kucka, Weiss – Boženík.

Náhradníci: Plach – Valjent, Jirka, Duda, Suslov, Bero, Hrošovský, Koscelník, Hancko, Mak, Strelec.


 

Slovenská Fortuna liga

2021-09-26

9. kolo: Dunajská Streda-Trnava 0:3.

2021-09-25

9. kolo: Senica-Slovan Bratislava 0:3, Sereď-Michalovce 0:1, Zlaté Moravce-Liptovský Mikuláš 2:2, Žilina-Ružomberok 0:2.

2021-09-24

9. kolo: Pohronie-Trenčín  2:2.

2021-09-22

3. kolo dohrávka: Ružomberok-Slovan Bratislava 1:0.

2021-09-19

  1. 8.kolo: Slovan Bratislava-Žilina 2:2.

2021-09-18

8. kolo: Liptovský Mikuláš-Pohronie 5:1, Michalovce-Zlaté Moravce 2:1, Ružomberok-Dunajská Streda 1:2, Trnčín-Senica 3:3, Trnava-Sereď 2:0.

2021-09-12

  1. 7.kolo: Dunajská Streda-Slovan Bratislava 1:1.

2021-09-11

  1. 7.kolo: Michalovce-Trnava 1:2, Senica-Pohronie 1:0, Sereď-Liptovský Mikuláš 2:0, Žilina-Trenčín 1:3, Zlaté Moravce-Ružomberok 2:2.

***

Z utkání Sparta-Jablonec 2:2.

Na horním snímku je vedoucí branka Sparty.

Na dolním ofenziva Jablonce.

Foto: 02tv

V utkání Bohemians Slavia 1:5 byly dvě penalty.

První proměnil Stanciu

Druhou Krmenčík.

Foto: 02tv