2022-04-24

MLS

Když ani sedm gólů nestačí

New York City FC-Toronto FC 5:4 (1:2)

Bláznivý večer - když v nedělním mladoboleslavském utkání „domácího“ Hradce padlo sedm gólů, zdálo se, že to je maximum, co dnes divák může vidět. Omyl. V neděli večer v New Yorku padlo devět branek. Toronto vedlo 2:0 brankami Jimeneze. City však otočilo v druhém poločase skóre a vedlo dokonce 5:2. V posledních pěti minutách sice Deandre Kerr a Michael Bredly snížili na 5:4, ale TFC se nepodařilo již vyrovnat.

***

Fortuna liga - o titul

Hradec si Slavii vychutnal

Hradec-Slavia 4:3 (3:2)

Hradec v mladoboleslavském exilu září. Rozhodujícím momentem bylo pár vteřin mezi 34. a 35. minutou, kdy za stavu 1:1 skórovali Kubala a Kučera. Úvodní branku Hradce vstřelil v 11. minutě Vašulín z penalty za Hovorkovu ruku. Slavia sice vyrovnala Juráskem a do poločasu ještě snížila na rozdíl jediné branky Filou. Hradec šel opět do dvoubrankového vedení krásnou brankou Vlkamovy. Střídající Kúdela prvním dotekem s míčem a krásným angličanem sice snížil na rozdíl jediné branky, ale to bylo vše, co se Slavii podařilo. V závěrečných vteřinách hlavičku Traorého zlikvidoval na brankové čáře hradecký brankář Vízek.

***

Plzeň-Slovácko 3:1 (2:1)

Plzeň zvítězila díky dvěma gólům Beauguela s jedné jeho asistenci při Sýkorově brance. Jedinou branku hostů dal Cicilia.

***

Sparta-Ostrava 3:1 (1:0)

Až do 75. minuty byl stav utkání 1:0, když jedinou branku prvního poločasu vstřelil Ladislav Krejčí mladší. V závěru Čančara a Haraslín zvýšili na 3:0. Jedinou branku Baníku dal v 90. minutě Almasi.

***

Fortuna liga - o úmístění.

Olomouc-Liberec 1:0 (1:0)

V dvoukolovém souboji o umístění vstřelil jedinou branku v 17. minutě Chytil. Utkání sledovalo 2237 diváků.

České Budějovice-Mladá Boleslav 2:3 (1:3)

Dvě branky hostů vstřelil Douděra třetí ještě v prvním poločase Ladra. Za Jihočechy skórovali Čavoš a Tolno. Utkání sledovalo 2125 diváků.

***

Fortuna liga - o udržení

Teplice-Bohemians 2:2 (0:1)

Klokani dvakrát v dramatickém utkání vedli brankami Křapky a Hronka. Teplice po každé vyrovnali: V 51. minutě to byl Trubač a o dvacet minut později Vondrášek.

Karviná-Zlín 1:1 (0:1)

Kuriozitou bylo, že Karviná získala o devíti hráčích bod. Vedoucí gól Zlína dal Čanturišvili, za domácí vyrovnal Bartošák.

Jablonec-Pardubice 0:1 (0:0)

Pardubice dokázaly využít přesilovku a vyhrály brankou Solila. Po utkání byl odvolán trenér Petr Rada.

***

2022-04-20

Fortuna liga

Slavia udržela první příčku do nadstavby

Slavia-Zlín 3:0 (2:0)

Ševci nebyli vážným soupeřem, pouze zazlobili v úvodu utkání. Pak již Stanislav Tecl a Lukáš Provod po chybě brankáře Rakovana skórovali. V druhém poločase doklepl do prázdné branky míč Pete Olayinka.

***

Bohemians-Hradec Králové 1:1 (0:0)

Hradec udržel šestou příčku a zahraje si ve skupině o titul. Bohemka, která byla v druhém poločase lepší bude hrát o záchranu a její pozice není záviděnihodná, protože ji předběhly čtrnácté Teplice. Vedoucí branku Votroků dal v 51. minutě J. Kučera. Za Klokany srovnal o jedenáct minut později krásnou sólovou akcí a přesnou střelou Hronek.

***

Karviná-Pardubice 3:2 (1:1)

V záchranářském souboji vedli ještě dvacet minut před koncem hosté 2:1. Domácí Buchta a Dorosinmi však otočili skóre.

***

Mladá Boleslav-Plzeň 0:2 (0:1)

Vítězství Plzně bylo na vážkách, i když Západočeši vedli od 3. minuty brankou Havla. V 83. minutě sice domácí Mašek poslal míč do sítě, ale rozhodčí o konzultaci s videem jeho branku neuznal a naopak z protiútoku Kopic upravil na konečných 2:0.

***

Teplice-České Budějovice 2:1 (1:1)

Domácí vykřesali vítězstvím naději na záchranu, i když prohrávali po Škodově brance od 19. minuty. V 28. minutě však Tijani srovnal a osm minut po přestávce Sejk dokonal obrat.

***

Ostrava-Jablonec 1:0 (1:0)

Jedinou branku utkání vstřelil v 11. minutě Buchta. V druhém poločasu se víc žlutilo než hrál fotbal, o čemž svědčí sedm žlutých karet za 45 minut.

***

Olomouc-Sparta 2:0 (2:0)

O výsledku utkání rozhodlo prvních jedenáct minut, kdy padly obě olomoucké branky. První vstřelil Breite, druhou Beneš.

***

Slovácko-Liberec 2:0 (1:0)

Obě branky Slovácka vstřelil Jurečka z pokutového kopu.

***

2022-04-17

Fortuna liga

Předposlední kolo základní soutěže

Jablonec-Slavia 1:2 (0:1)

Všechna utkání se hrála ve stejnou dobu. Nejen brankáři Slavie se dopouštějí hrubek, tentokrát ji udělal bývalý brankář Slavie Jan Hanuš v dresu Jablonce v 31. minutě. Vyběhl za pokutové území, hrudí poslal míč před sebe, ale nezpracoval ho a Ivan Schranz poslal míč do prázdné branky. V 84. minutě po další chybě jablonecké obrany Tecl zvýšil na 2:0. V závěru dokázal ještě Krob střelou do šibenice snížit.

***

Sparta-Slovácko 3:1 (2:1)

Stý zápas pro Adama Hložka, který oslavil třetí brankou utkání. Sparta si vítězství upevnila třetí místo. Její branky v prvním poločase dali Hancko a Dočkal. Za Slovácko Holzer. Utkání sledovalo 14235 diváků.

***

Plzeň-Ostrava 2:1 (1:0)

Skór utkání zahájil v prvním poločase Mosquera. V 62. minutě sice Havel vlastní brankou vyrovnal, ale nerozhodný stav trval pohé tři minuty, kdy Bucha rozhodl o vítězství Plzně, která ztrácí pouze jeden bod na Slavii.

***

Pardubice-Teplice 2:0 (1:0)

V záchranářské souboji vyhrály Pardubice v Ďolíčku díky brankám Jeřábka a Kostky.

***

Liberec-Karviná 2:1 (1:1)

Téměř jistě sestupující Karviná sice na stadionu U Nisy vedla brankou Ndlaye, ale Rabušic z penalty do poločasu rovnal skóre a v 60. minutě dal vítěznou branku Koscelnik.

***

Zlín-Mladá Boleslav 1:2 (0:1)

Boleslav vítězstvím udržela naději na postup do skupiny o titul. Branky: 80. Reiter - 21. Douděra a 51. Ladra.

***

Hradec Králové-Olomouc 3:0 (1:0)

Votroci drží stále šestou příčku, což by pro ně znamenalo hrát ve skupině o titul. Jejich velkou postavou byl Vašulín, který dal dvě branky. Úvodní branku vstřelil Mejdr.

***

České Budějovice-Bohemians 2:1 (1:1)

Bohemians si koledují o baráž. Mají náskok pouze jediného bodu. Na jihu Čech sice vedli brankou Květa z penalty, ale Holanďan van Buren ještě do přestávky srovnal a Skovajsa v 64. minutě rozhodl o tom, že Budějovice nebudou hrát ve skupině o udržení.

***

2022-04-14

Konferenční liga

Slavia končí

Slavia-Feynoord 1:3 (1:1)

Slavia přijela z Holandska s nadějnou remízou a před utkáním se zdálo, že by mohla i postoupit. Hned v první minutě měl šanci Sor, ale nepřekonal hostujícího brankáře Marciana. Naopak chyba v rozehrávce o pár vteřin později znamenala sólo pro Desserse, který mířil přesně k tyči Mandousovy branky. Přesto se slávistům podařilo vyrovnat, tentokrát Kökcü vyrobil hrubku na druhé straně, když poslal slbou malou domů. K míči se dostal Traoré a vyrovnal. V závěru prvního poločasu měl příležitost opět Dessers. Osudná se stala pro Slavii 59. minuta, kdy Mandous místo rozehrávky zavadil o svoji druhou nohu. K míči se dostal opět Dessers a bylo to 2:1 pro hosty. Další chyba v obraně nastala v 78. minutě, kterou zužitkoval Sinisterra. V závěru utkání dostal ještě Kačaraba červenou kartu. Nizozemci byli v druhém poločase lepším mužstvem a zaslouženě postoupili. Slavia v posledních pěti letech se dostala čtyřikrát do čtvrtfinále evropských soutěží. Utkání sledovalo 19370 diváků (vyprodáno)-

***

2022-04-10

Fortuna liga

Slavia opět do čela

Slavia-Pardubice 4:0 (1:0)

Zdá se, že se fotbalisté Pardubic prohrou přiblížili baráži, kde by se měli utkat buď s Líšní nebo Vlašimí. Osud Karviné se zdá být zpečetěn. V neděli v Edenu podali Perníkaři sympatický výkon a vzdorovali až do závěru prvního poločasu, kdy sedmnáctiletý Hanč zbytečně fauloval Švéda Ousoua a navrátivší se Lukáš Provod penaltu bezpečně proměnil. V úvodu druhého poločasu sice pardubický Kostka hlavičkoval, ale Mandous byl na místě. Téměř z protiútoku Fila patičkou nahrál Provodovi a ten po druhé skóroval. Další dvě branky připojili Shranz a Traoré.

Ostrava-Hradec Králové 0:0

Hradec v Ostravě bodoval po čtvrté za sebou. V poměrně nudném utkání měl hostující Vašulín šanci v 71. minutě, ale jeho rána skončila na boční síti. V nastavení měl ještě příležitost domácí Kuzmanovič, ale jeho střela byla zblokována.

Mladá Boleslav-České Budějovice 2:0 (1:0)

V souboji týmů ze středu tabulky před slabou návštěvou 1033 diváků zvítězili domácí brankami Ewertona a Ďouděry.

Jablonec-Zlín 1:1 (0:1)

Remíza Na Střelnici znamenala, že domácí Jablonec bude hrát ve skupině o udtžení, zatímco Zlín má šanci dostat se do skupiny, která bude hrát vyřazovacím způsobem o sedmé místo. Vedoucí branku Jablonce dal v 5. minutě Hloušek za Jablonec vyrovnal v 72. minutě střídající Ikaunieks.

***

2022-04-09

Fortuna liga

Plzeň pouze remízovala v Olomouci

Olomouc-Plzeň 1:1 (0:0)

Oba góly padly až po přestávce nejprve v 57. minutě Jean-David Beaugeul dostal Západočechy do vedení o devět minut později po rohovém kopu Vepřeka a hlavičce Hubníka vyrovnal Antonín Růsek na konečných 1:1.

***

Slovácko-Karviná 3:1 (1:0)

Jednalo se o jednoznačnou záležitost, kdy vedoucí branku domácích vstřelil do vlastní sítě obránce Tulio. V druhém poločase pak Cicilio a Hofman zvýšili na 3:0. Teprve v závěru střídající Siňavskij dal čestný úspěch Karviné.

***

Bohemians-Liberec 0:0

V prvním poločase měli Bohemians několik příležitostí. V závěru utkání brankář Valeš zlikvidoval hlavičku Rabušice. Utkání sledovalo 3812 diváků.

***

Teplice-Sparta 0:3 (0:0)

Teplice byly lepší v prvním poločase po přestávce však Čvančara překonal za pomoci domácího Vondráška brankáře Grygara. Na 2:0 zvýšil po rohovém kopu Dočka Vitík. Třetí branka padla po pěkné kombinaci hráčů v rudém dresu a autorem byl opět Čvančara.

***

2022-04-07

Konferenční liga

Drama do poslední vteřiny

Feynoord Rotterdam-Slavia 3:3 (1:1)

Již před tímto soubojem bylo jasné, že postoupí sešívaní červenobílí. Otázkou bylo jestli budou z Rotterdamu nebo z Prahy. Identické dresy obou týmů občas znamenaly, že divák u obrazovky zapomněl, že domácí Feynnord útočí na branku světlemodré Slavie a tak se stalo, že po rychlém protiútoku v 10. minutě Sinisterra k bližší tyči překonal Koláře v slávistické brance. Jelikož v Konferenční lize není video, turecký rozhodčí Meler přehlédl ofsajd při vyrovnávající brance Olayinky na 1:1. V druhém poločase měla Slavia převahu a Sor po přihrávce z pravé strany dostal Slavii do vedení, které trvalo pouhých sedm minut, kdy Senessi míčem, který se odrazil od jeho hrudního koše srovnal. A bylo ještě hůř Kökcü čtyři minuty před koncem normální hrací doby dostal červenobílý Feynoord do jednobrankového vedení, které se zdálo dostatečné pro odvetu. V páté minutě nastavení se Traoré zorientoval nejlépe v hostujícím pokutovém území a patičkou vyrovnal na 3:3

***

2022-04-03

Fortuna liga

Remízové odpoledne a večer

Plzeň-Slavia 1:1 (0:0)

Šlágrem 27. kola měl být poslední večerní zápas v Plzni. V prvním poločase se ani jedno mužstvo nedokázalo prosadit. Vedoucí branku Slavie dal tři minuty po přestávce Lingr. Slavia kontrolovala hru, ale po hodině hry nastouopil do útoku dlouhán Chorý a jeho přesná hlavička po další črvrthodině znamenala vyrovnání. Pět minut před koncem byl vyloučen po druhé žluté kartě Bucha. Plzeň však remízu a jednobodový náskok před Slávií ubránila.

***

Hradec Králové-Mladá Boleslav 2:2 (1:1)

Hradec uhrál v mladoboleslavském exilu remízu, když dvakrát vedl. Vedoucí branku Votroků dal již v 7. minutě nejmenší hráč na hřišti Vlkanova hlavou. O třináct minut později srovnal Douděra na 1:1. Po přestávce dal druhý gól Hradce Kubala, ale devět minut před koncem srovnal Šimek na 2:2.

***

Karviná-Bohemians 1:1 (1:0)

S výsledkem asi není spokojeno ani jedno mužstvo. Bohemians nastoupili s novým trenérem Veselým, ale od 24. minuty prohrávali po hlavičce Šehiće. V 69. minutě se Květovi podařilo vyrovnat. Utkání sledovalo 2056 diváků.

***

Pardubice-Jablonec 1:1 (0:1)

Jablonec v této sezóně již po třinácté remízoval. Tentokrát vedl v poločase brankou Malínského, ale tři minuty po přestávce vyrovnal střídající Huf.

***

2022-04-02

Fortuna liga

Sparta se přiblížila

Sparta-Ostrava 2:1 (2:1)

Všechny branky padly v prvním poločase. Před pěknou návštěvou 15205 diváků, šel Baník překvapivě do vedení brankou Svozila. Sparta však dokázala do poločasu otočit skóre brankami Hložka a Wiesnera.

***

Budějovice-ZIín 2:2 (1:1)

Na těžkém terénu Budějovice dvakrát vedli, ale Ševci dvakrát srovnali. Vedoucí branku domácích vstřelil Mihalik. V 30. minutě Konda si spletl směr a vyrovnal střelou do vlastní branky. V druhé půli ho napodobil Cedidla, jehož vlastní branka znamenala vedení domácích, ale hostující Janetzký opět srovnal.

***

Liberec-Teplice 0:1 (0:0)

Teplice překvapivě vyhrály v Liberci, když jedinou branku vstřelil v 67. minutě Sejk.

***

Slovácko-Olomouc 1:0 (0:0)

Slovácko vítězstvím potvrdilo čtvrté místo. Již v 16. minutě Jurečka vyzkoušel hostujícího gólmana Macíka. Vítěznou branku vstřelil pěknou střelou leovu nohou Havlík.

****

Slovenská Fortuna liga

2022-04-24

Skupina o titul - 7. kolo: Dunajská Streda-Slovan Bratislava 2:0, Trnava-Ružomberok 0:0, Žilina-Sereď 1:1|.

Skupina o udržení - 7 .kolo: Zlaté Moravce-Trenčín  0:2, Liptovský Mikuláš-Pohronie 1:0, Michalovce-Senica 1:0.

***

2022-04-17

Skupina o titul - 6.kolo: Dunajská Streda-Žilina 2:0, Sereď-Trnava 0:2, Ružomberok-Slovan Bratislava 0:0.

Skupina o udržení - 6 .kolo: Pohronie-Trenčín  1:1, Senica-Liptovský Mikuláš 0:3, Zlaté Moravce-Michalovce 1:1.

***

2022-04-10

Skupina o titul - 5.kolo: Trnava-Žilina 1:0, Sereď-Ružomberok 1:3, Slovan Bratislava-Dunajská Streda 3:1

Skupina o udržení - 5 .kolo: Senica-Pohronie 2:1, Liptovský Mikuláš-Michalovce 3:1, Trenčín-Zlaté Moravce 4:3

2022-04-03

Skupina o titul - 4.kolo: Dunajská Streda-Sereď 0:0, Žilina-Ružomberok 0:2, Trnava- Slovan Bratislava 0:1.

Skupina o udržení - 4.kolo: Michalovce-Pohronie 1:0, Zlaté Moravce-Senice 3:2, Liptovský Mikulá-Trenčín 0:3.

***

Zdroj: sport.cz

Beauguelův gól v Olomouci. Olomouc-Plzeň 1:1

Foto: O2

Zdroj: sport.cz

Tabulka základní skupiny