Polák s Marinčinem

ubránili Jágra

Toronto-Florida 3:2 (1:1, 2:1, 0:0)

Když v 7. minutě překřížil Jaromír Jágr z pravé strany na levou a Jonathan Marchessault rozvlnil síťku za Andersenovou brankou, zdálo se, že i tentokrát si hosté odvezou z Toronta oba body. Maple  Leafs však po této brance vyrovnali hru a v závěru první třetiny i srovnali skóre Bozakem na 1:1. V druhé třetině se situace opakovala. Tentokrát již ve 23. minutě Marchessault dostal Pantery do vedení 2:1. Toronto však nejenže srovnalo v 31. van Riemsdykem, ale dokonce Tyler Bozak dostal Maple Leafs do vedení 3:2. Díky tomu, že v závěrečném dějství mělo Toronto čtyřminutovou přesilovku za vysokou hůl Coltona Scevioura, kterou zasáhl brankáře Andersena, se výsledek nezměnil. Andersen musel být ošetřován, ale utkání s roztrženým obočím dohrál a dopomohl tak domácím k druhému vítězství na domácím ledě. V obraně Toronta byli bezchybní obránci Roman Polák i Martin Marinčin.

Zde jsou některé postřehy slovenského obránce, který se vrátil po zranění do mužstva: Ze začátku to bylo těžké dostat se do tempa. Pomohlo mi, že trenér změnil obrany. Nastupoval jsem častěji s Morganem Riellym. Po první brance jsme dostali za úkol bránit Jágrovu formaci a jsem rád, že nám nedali branku. Musíme se ještě sehrát a hlavně musíme plnit pokyny trenéra. V posledních zápasech inkasujeme jako první a musíme dotahovat, zatímco na začátku sezóny, jsme inkasovali v závěru. Nedokáži to vysvětlit. Ve Winnipegu jsme dokonce vedli 4:0 a nakonec jsme prohráli v prodloužení.  Těžko říci jestli to byl problém fyzický nebo psychický, zkrátka jsme přestali hrát svoji hru.

Na Světovém poháru hrála řada Slováků, co jste říkal jejich výkonu?

Sledoval jsem všechny zápasy a jsem velmi rád, že se jim tak dařilo.

Dnes jste nastoupil s Romanem Polákem. Oprášili jsme staré časy. Hráli jsme spolu minulou sezónu. Když jsme spolu na ledě, tak hrajeme jednoduchý hokej. Snažíme se rychle dostat z obranného pásma.

Jakou osobností v mužstvu Floridy je Jaromír Jágr?

Je to jeden z nejlepších hráčů v NHL. Je zapotřebí si na něho stále dávat pozor. Člověk nikdy neví, co vykouzlí. Byl jsem hrozně rád, že jsem mohl hrát proti němu, a ještě že mi trenér dal zvláštní úkol hrát proti němu. Takže jsem byl rád, že nám dnes nedal gól a já tak splnil svoji úlohu na sto procent.

Máte proti loňsku jiný systém?

Systém je podobný. Změnily se pouze maličkosti. Máme mladší a dravější mužstvo. Potřebujeme však zkušenosti.

Nebyla v závěru nervozita, když jste vedli pouze o jednu branku?

Osobně nervozitou netrpím, jsem v zápalu hry a to člověk nemyslí na to, co se děje. Je to jiné, když někdo sedí na tribuně nebo na ledě. Na ledě hru vnímá zcela jinak. Snažili jsme se udržet výsledek, což se nám podařilo.

Takže jste v závěru nesledoval hodiny nad sebou?

Někdy se třeba podívám, ale hlavně jsem se soustředil na hru. To je jako kdybych třeba sledoval, kolik je diváků v hledišti.

Aleš Březina – Toronto

***

Závěr utkání Toronto-Florida v mp3

Rozhovor s Martinem Marinčinem v mp3

Roman Polák