Jaroslav Halák sledoval debakl ze střídačky

Toronto-NY Islanders 5:0 (2:0, 2:0, 1:0)

Ve středečním utkání mezi Torontem Maple Leafs a New Yorkem Islanders nevidělo 19267 diváků ani slovenského brankáře Jaroslava Haláka, kterého v tomto utkání nahradil německý brankář Thomas Greiss, ani Romana Poláka, který měl virózu a nebyl ani jako náhradník na střídačce. V obraně místo něho nastoupil Justin Holl a hned ve své ligové premiéře zaznamenal jednu branku a tři kladné body v hodnocení plus/minus. Dobře si počínali i další dva hráči z farmy Travis Dermott s jednou brankou a jednou asistencí a Kasperi Kapanen, který rovněž jednou skóroval. Ačkoliv v dresu Toronta nastoupila řada mladých hráčů Maple Leafs svého soupeře doslova převálcovali.

Slovenský brankář Jaroslav Halák, který utkání sledoval pouze ze střídačky o utkání řekl, že je těžké hledat příčinu porážky.

JH: Výsledky Islanders jsou jako na houpačce. Mužstvo málokdy hraje plných šedesát minut a pak je těžké získat nějaké body. Velice často má tým výp
adky, které se odrážejí v závěrečných výsledcích. Mužstvo má ještě 30 zápasů před sebou, ale jestli chce postoupit musí se podstatně zlepšit. Musí hrát svým vlastním systémem, nesmí se nechat rozhodit. Tabulka ve Východní konferenci je velmi vyrovnaná a každý bod může rozhodnout.

ABE: Islanders mají 55 bodů, stejně jako Rangers. Na osmém postupovém místě je v konferenci Philadelphia ta má o bod více. Jaké máte vyhlídky na postup, protože máte sehráno o dva zápasy více než dva týmy před vámi.?

JH: Musí se jít o zápasu k zápasu. Soustředit se na utkání od začátku zápasu. Každý hráč musí hrát naplno.

ABE: Dnes jste hrál v Torontu, začínal jste v AHL v nedalekém Hamiltonu, máte dobré vzpomínky na Ontario?

JH: V Hamiltonu jsem strávil necelé dvě sezóny. Byla to náročná sezóna. Hodně se cestovalo. Neměl jsem mnoho času.

ABE: Přesto nelze vidět všechno černě, nedávno jste porazili vedoucí tým Západní konference Las Vegas, čím vás tento tým překvapil a v čem je jeho síla?

JH: Rytíři hrají zodpovědně, s plným nasazením celých šedesát minut. Mají velmi vyrovnané všechny formace. Při tom hrají jednoduše, nahazují puky do útoku. Každý hráč má svou úlohu, kterou se snaží dodržovat.

ABE: Zdá se že v mužstvu Las Vegas je určité nadšení, nechybí to trochu právě vám?

JH: Hlavně bychom měli hrát naplno i když třeba prohráváme 0:2.

ABE: Strávil jste delší čas v Montrealu, jak vzpomínáte na toto období?

JH: Byly to dvě významné sezóny. Vzpomínám rád na toto období. Nevím, jestli jsem to mohl čekat nebo ne, ale život jde dál.

ABE: Není vám líto, že nepojedete na olympiádu?

JH: S tím těžko mohu něco dělat. Nezáleží na tom, jestli je mi to líto. Pochopitelně, že by každý hokejista chtěl jet. Věřím, že Slovensko i beze mne podá dobrý výkon.

ABE: Přeji, aby se Islanders dařilo lépe než dnes.

Aleš Březina – Toronto

***

November 10, 2019 at 8:28 PM

 

Závěr utkání Toronto-NY Islanders v mp3

Justin Holl s číslem 3

Rozhovor s Jaroslavem Halákem v mp3

William Nylander zaznamenal v utkání jednu asistenci