Roman Polák asistoval ze střídačky

Toronto-NY Islanders 7:1 (2:0, 1:1, 4:0)

Aktualizováno po zápase s New York Islanders 15. 2. 2016

Podobně jako proti Dallasu i proti Islanders hráli Maple Leafs v pohodě. Trenér Babcock si hlavně pochvaloval po utkání dobrý výkon brankáře Andersena, který mužstvo podržel na začátku utkání. Důležitým momentem byla druhá branka Kádriho v závěru první třetiny. Ke kurioznímu momentu došlo v 30. minutě, kdy Roman Polák vyhodil puk do útočné třetiny a odjel na střídačku. Ten však zachytil na pravé straně útoku Kádri a nahrál před branku Nylanderovi, který dal třetí gól domácích. Hostům se sice podařilo snížit z přísně nařízeného trestného střílení, ale v závěrečném dějství Maple Leafs čtyřikrát skórovali, z toho dvakrát Auston Matthews. Byla to jeho 26. a 27. branka v této sezóně.

ABE. Minulý rok to v Torontu nevypadalo růžově, odešel jste do San Jose, s kterým jste se dostal až do finále Stanley Cupu, jaké to tam bylo?

RP: Byl to úplně jiný tým. Pro mne to bylo důležité i pro psychiku. Když se začne vyhrávat, tak tým přemýšlí zcela jinak. Z toho jsem se poučil. Sice jsme to v San Jose nedotáhli úplně do konce, ale pořád to byl neuvěřitelný úspěch.

ABE: Dalším zážitkem byl Světový pohár?

RP: Nenapadá mne, co by bylo špatné na celém turnaji. Mám jen dobré vzpomínky.

ABE: První zápas s Kanadou?

RP: To asi nikdo nečekal, že vyhrajeme. Celkem nezáleží na to, jakým rozdílem se prohraje, ale v druhém utkání jsme dokázali, že hokej hrát umíme. S Evropou jsme prohráli až v prodloužení. To se stane, ale nakonec jsme porazili Američany. Zanechali jsme dobrý dojem i v přípravných zápasech. Ovšem utkání s Amerikou nelze přeceňovat.

ABE: Začátek sezóny nebyl zde v Torontu nejlepší, potáceli jste se na konci, kdy přišel ten zlom?

RP: Ten moment se dá těžko určit. Asi to byl okamžik, kdy si každý uvědomil, jaká je jeho role v týmu.

ABE: Na nový rok jste hráli na fotbalovém stadionu BMO Field pod širým nebem. Jak to vnímáte po měsíci?

RP: Tam byly asi nejdůležitější ty dva body. Jinak je kolem toho dost humbuk. Asi měsíc předem nás už sledovaly kamery. Člověk si musí zvyknout, že se vše točí kolem toho jednoho zápasu. Pro mne to byl první zápas a moc se mi to líbilo.

ABE: Měli jste možnost trénovat před tím na fotbalovém stadionu?

RP: Jednou jsme trénovali, byli jsme tam bruslit s rodinou. Rozcvička byla trochu těžší, protože svítilo sluníčko. Chvilku se muselo počkat, ale pak již to bylo dobré.

ABE: Co vás rozrušovalo nejvíce?

RP: Všechno kolem toho. Je to nezvyklé. Člověk se na to nedokáže připravit jako na normální zápas. Na všecko se čeká a všechno bylo pozadu.

ABE: Proč mají hráči, když hrají venku pod očima černou barvu?

RP: Je to kvůli sluníčku, které se odráží od ledu. Když se člověk potí, pak se to odráží do očí. Ta černá barva tomu zamezuje.

ABE: Od Nového roku se vám daří, i když jste všechno nevyhráli, například před týdnem jste prohráli v Dallasu 3:6…

RP: Tam jsme měli špatný začátek. Dostali jsme branku v první třetině. Měli jsme plán jako dnes, ale bohužel jsme nesplnili ty úkoly, které jsme měli. Dallas se dostával do přečíslení a využil všech příležitostí. Prohráli jsme to již v první třetině.

ABE: V obraně hraje také Martin Marinčin, kamarádíte spolu nějak více?

RP: Pokud máte v mužstvu někoho s kým si rozumíte, tak máte k sobě blíže. Chodíme spolu na večeři a bavíme se víc.


Aleš Březina – Toronto

***


 

Závěr utkání Toronto-NY Islanders v mp3

Před brankou Islanders