Ondřej Kaše si vychutnává Kalifornii

Toronto-Anaheim 2:3 (0:0, 1:1, 1:2)

V posledním letošním utkání v Torontu prohráli domácí Maple Leafs s Anaheimem 2:3. Při druhé brance si připsal pátou asistenci v této sezóně nadějný Ondřej Kaše. Sám k tomu říká:

OK: V úvodu třetí třetiny se mi podařilo dostat do samostatného nájezdu, ale torontský brankář Andersen mne vychytal. Dostal jsem se s pukem za branku, uviděl jsem najíždějícího Nicka Ritchieho a ten to propálil.

ABE: Jak se Vám líbí v Anaheimu?

OK: Je to skvělé. Zkrátka Kalifornie. To není jako být v této kanadské zimě. Teď jsme tu již dva týdny a bohatě mi to stačí. Na hokej v Anaheimu také chodí dost lidí, jsem tam spokojený.

ABE: Jaká byla vaše cesta do NHL?

OK: Začínal jsem v Kadani, odtamtud není daleko do Chomutova, kde jsem pokračoval. Následoval draft Anaheimem. Ještě jsem zůstal jednu sezónu v Čechách. Po příchodu do Ameriky, nastala smolná sezóna, protože jsem měl čtyři měsíce otřes mozku. Říkal jsem si, že letos musím začít lépe, což se mi podařilo. Díky produktivitě na farmě jsem se dostal do prvního mužstva a zatím jsem tady.

ABE: Jak se Vám líbilo dnes v Air Canada Centre?

OK: Super. Již jsme zde hráli během MS juniorů. Fanoušci jsou skvělí. Plná hala. Je vidět, že to zde hokejem žije.

ABE: Na vás je zase vidět, že si užíváte hry…

OK: Určitě, každou minutu, kterou jsem na ledě prožívám naplno. Snažím se udržet v mužstvu.

ABE: Co bylo zatím největším zážitkem?

OK: Asi první zápas proti Pittsburghu. Hrát proti takovým hráčům jako je Crosby, Malkin, Kessel, to byl skutečně zážitek. Bylo neuvěřitelné, co předváděli.

ABE: Je zvláštní atmosféra při utkání s Los Angeles Kings?

OK: Zatím jsem hrál pouze jedno utkání doma, ale mělo to charakter derby.

ABE: Měl jste nějaké hokejové vzory?

OK: Tak asi nepřekvapí, když řeknu Jaromíra Jágra. To je skutečně pojem. Líbí se mi také Hemský. Má šikovné ruce a je velice rychlý.

ABE: Sledujete Kadaň v druhé lize? Jaké tam je prostředí?

OK: Je to takové domácí prostředí. Něco jiného než v Chomutově. Prvním trenérem byl můj táta. Trénoval mě i mého bratra. Pak to byl otec jednoho mého kamaráda, pan Macháček. Všechno to  bylo v rodinném kruhu. Hodně jsme jezdili po Evropě: Francie, Finsko, Švédsko… Je škoda, že tohle z toho mládežnického hokeje mizí.

ABE: Jaká je atmosféra v Anaheimu? Je to také tak rodinné?

OK: Je to něco jiného než v Čechách. Nelze to srovnávat. Zde není na nic čas. Hodně se zde cestuje. Hraje se každý druhý den. Takže jít na pivo a potloukat se po nocích nepřichází v úvahu.  Někdy je party. Na zájezdu se jde na společnou večeři, ale jinak se hokejisté věnují většinou rodině.

ABE: Co děláte na zájezdu ve volném čase?

OK: Ono toho volného času moc není. Dopoledne je trénink. Odpoledne se relaxuje, pak nějaký nákup, odreagování se od hokeje, občas kino.

ABE: Jak se připravujete na Vánoce?

OK: Bratr snad pojede na MS, rodiče nepřijedou. Otec trénuje a maminka nechce jet sama. Takže možná půjdu ke kamarádovi.

Aleš Březina – Toronto

***

Závěr utkání Toronto-Anaheim

Ondřej Kaše se raduje z asistence

Rozhovor s Ondřejem Kašem v mp3

Radost hráčů Anaheimu

a smutek brankáře Frederiksena

Ondřej Kaše v utkání Toronto - Anaheim