Fortuna liga

2023-04-30

Slavia-Hradec Králové 1:1 (1:1)

Slavia o vítězství v základní části přišla špatným výkonem v posledním utkání, kdy v 7. minutě Kučera vystřelil z dálky a překvapený Kolář pustil míč za svá záda. Slavii se po dvanácti minutách podařilo vyrovnat vlatním gólem Gabriela.

***

Liberec-Sparta 1:3 (1:0)

Liberec 90. minut vedl. Sparta otočila skóre díky dvěma problematickým penaltám, které proměnil Mabil. Při první se jednalo o faul na Kuchtu, který ochotně spadl na hranici pokutového území. Při druhé zasáhlo video a místo červené karty pro Vydru rozhodčí Starý nařídil penaltu pro Spartu. Kuchta pak v samém závěru připojil třetí branku

***

Bohemians-Jablonec 4:1 (2:0)

Bohemka udržela čtvrtou příčku díky brankám Matoušk a Jindříška, který se ve 42 letech stal nejstarším hráčem, který dal gól v České lize. V druhém poločase pak Drchal zvýšil na 3:0. Za tohoto stavu dal jediný gól Jablonce Šulc v 79. minutě, ale Prekop dvě minuty před koncem dokončil jabloneckou zkázu.

***

České Budějovice-Pardubice 3:1 (1:0)

Dvě branky Jihočeechů dal Čermák a jednu Čavoš. Za hostyy dal jediný čestný úspěch Hranáč v 89. minutě.

***

Slovácko-Brno 1:0 (1:0)

Jediný gól dal v 24. minutě Reinberk.

***

Plzeň-Teplice 1:1 (0:0)

Mnoho nechybělo a Teplice si odvezly z Plzně tři body, když jejich vedoucí branku dal v 50. minutě Hyčka. Za Plzeň vyrovnal pět minut před koncem nůtkami Chorý.

***

Olomouc-Ostrava 1:4 (1:2)

Vítězství Baníku zařídil hattrickem Tijani. Jednu branku dal Bitri. Za Olomouc skóroval v závěru prvního poločasu Zmrzlý.

***

Mladá Boleslav-Zlín 1:1 (1:0)

Vedení Mladé Boleslavi zařídil z přímého trestného kopu v 22. minutě Ladra. Náskok Pardubic, který se snížil na pouhé dva body zařídil v 75. minutě Simerský. Ve skupině o umístění se utká Mladá Boleslav s Hradcem. Obě utkání se hrají v Mladé Boleslavi. Druhou dvojici tvoří České Budějovice a Liberec.

***

2023-04-26

Sparta-Plzeň 2:1 (1:1)

V dramatickém utkání rozhodla teprve penalta ve 104. minutě, kterou proměnil Ladislav Krejčí mladší. Vedoucí branku dal v 30. minutě plzeňský Durosinmi. V nastavení prvního poločasu se podařilo Kuchtovi vyrovnat na 1:1. Utkání mělo několik kontroverzních momentů - v 39. minutě Krejčí hlavou dopravil míč do sítě, ale branka po intervenci videa nebyla uznána pro faul. Další gól Durosinmiho  v úvodu druhého poločasu neplatil pro faul Chorého.

***

Zlín-Bohemians 4:1 (1:0)

Favorizovaní Klokani ve Zlíně zklamali a vysoko prohráli. Úvodní branku dal ve svém prvém utkání Slončík v 31. minutě, ačkoliv do té doby měli Bohemians mírnou převahu. V 53. minutě utekl po pravém křídle Vukadin Vukadinovič a zvýšil na 2:0. Teprve za tohoto stavu se Bohemka zpamatovala a střídající Puškáč dal kontaktní gól v 68. minutě. O tři minuty později však Hrubý střelou pod klacek dal na 3:1 a skóre uzavřel v nastavení opět Slončík.

***

Hradec Králové-Liberec 1:2 (0:0)

Po nerozhodném prvním poločase se podařilo Liberci dvakrát skórovat Rondićem a Olatunjim z penalty. V 81. minutě Kodeš dokázal pouze snížit.

***

Jablonec-Olomouc 2:2 (2:0)

První branku dal po chybě brankáře Macíka Chramosta přesnou střelou k tyči. V 27. minutě Sejk po sérii chyb v olomoucké obraně zvýšil na 2:0. Ještě v prvním poločase trefilii Hanáci tyč. V 80. minutě fauloval Breiteho Chramosta a Chytil z penalty snížil na rozdíl jediné branky. A v nastávení v 94. minutě Vít Beneš vyrovnal na 2:2.

***

Brno-České Budějovice 1:1 (1:1)

Brno nastoupilo s novým trenérem Martinem Haškem a Martin Ševčík dostal Zbrojovku do vedení po úniku na pravé straně. V 90. minutě Marcel Čermák však srovnal skóre.

***

2023-04-25

Baník Ostrava-Slavia 0:2 (0:0)

Slavia ze začátku přehrávala domácí, ale ze své územní převahy nedokázala nic vytěžit. V druhém poločase měli Baníkovci velkou příležitost, když Caduovu dělovku Kolář vyrazil na hranici šestnáctky a Fleišmanův oblouček skončil na břevně. V 69. minutě přišel místo Masopusta Matěj Jurásek, který se stal postavou utkání, když nejprve se v 81. minutě osamostatnil v pokutovém území a překonal pravou nohou vynikajícího Letáčka v ostravské brance o dvě minuty později si po hranici šestnáctky navedl míč a levou nohou dal druhý gól.

Pardubice-Slovácko 3:1 (0:1)

S Pardubicemi to nevypadalo dobře. V 34. minutě brankář Nita vyrazil střelu Trávníka, ale Reinberk dorazil míč hlavou za jeho záda. Pardubicím se zdařil v druhém poločase obrat. V 55. minutě Janošek vyrovnal a o pět minut později Reinberk vlastní brankou otočil skóre. Na 3:1 upravil konečný stav utkání Pikul.

Teplice-Mladá Boleslav 1:1 (1:0)

Domácí dostal do vedení Matěj Hybš z penalty v 16. minutě. Stav 1:0 vydržel do 89. minuty, kdy Šimek vyrovnal. Poté teplický brankář Grygar nakopl radujícího se Kušeje a byl vyloučen. Utkání pak dochytal egyptský útočník Muhammad Jasir.

2023-04-23

Plzeň-Zlín 4:0 (1:0)

Po prvé rozvlnil síť zlínské branky plzeňský Jemelka, al branka nemohla platit pro postavení mimo hru. Branka Lukáše Hejdy po Sýkorově trestném kopu již platila. I u druhé branky byl Sýkora po jehož trestném kopu skóroval Vlkanova. Třetí gól dal malý Adam Vlkanova hlavou a v 86. minutě dal Tomáš Chorý čtvrtou branku.

Liberec-Brno 3:1 (3:0)

Všechny branky utkání vstřelili liberečtí fotbalisté. První tři od 23. do 33. minuty. Dvakrát skóroval Frýdek a jednou Tupta. V 89. minutě si dal vlastní gól Rondič.

České Budějovice-Jablonec 5:1 (3:0)

V prvním poločase skórovali Hora, Havel a Čmelík. V 53. minutě dal gól Čoudek. Teprve za tohoto stavu zaznamenal čestný úspěch Jablonce Souček v 59. minutě, ale Adediran uzavřel v 70.minutě skóre. Utkání sledovalo 2895 diváků.

2023-04-22

Slavia-Bohemians 3:0 (3:0)

Slavia už s Peterem Olayinkou odehrála skvělý první poločas. Již ve 13. minutě Masopust z pravé strany nahrál Jurečkovi a jeho střelu tečoval Jindříšek za záda brankáře Jedličky. Další branku dal po skvělém sólu v 31. minutě Olayinka, když mu sekundoval Holanďan van Buren. Ještě hezčí byla branka Ďouděry o pět minut později. V druhém poločase se hráči Slavie po viróze spíše šetřili. 

Slovácko-Sparta 1:1 (1:0)

Sparta sice na jaře neprohrála, ale remízou zrtatila vedení v lize. Vedoucí branku Slovácka dal v 18. minutě Juroška, ale protože se míč odrazil od zad brankáře Kováře byly zapsána jako vlastní branka Sparťanského gólmana. Sparta měla během prvního poločasu převahu a Kuchta dvakrát trefil brankovou konstrukci. Vyrovnávací gól dal z problematické penalty v 73. minutě Ladislav Krejčí II.

Pardubice-Hradec Králové 1:0 (0:0)

V Pardubicích se hrálo prvoligové derby poprvé od roku 1959. Tehdy v něm nastoupil dědeček střelce vítězné branky Černého, který dokázal v 56. minutě překonat hradeckého brankáře Bajzu. Utkání se hrálo před vyprodaným pardubickým staionem Arnošta Košťala, které sledovalo 4450 diváků.

Olomouc-Teplice 1:2 (0:1)

V závěru prvého poločasu po chybě brankáře Macíka, který fauloval Filu, proměnil Hybš penaltu a dostal Teplice do vedení. V 79. minutě Pokorný sice vyrovnal, ale v 84. minutě brankář Macík udělal další chybu, kterou potrestal Urbanec.

Mladá Boleslav-Ostrava 1:0 (1:0)

Vasil Kušej opět skóroval po pěkné přihrávce Matějovského. Jeho střela po zemi v 17. minutě překvapila hostujícího brankáře Letáčka.

***

2023-04-16

Baník Ostrava-Plzeň 2:1 (1:0)

Před slušnou návštěvou 7100 diváků se zasloužil o vítězství Slezanů Nigerijec Tijani, který skóroval dvakrát - poprvé v 7. minutě a po přestávce v 58. minutě. Jedinou branku Plzně zaznamenal jedenáct minut před koncem Hejda.

Bohemians-Mladá Boleslav 4:0 (1:0)

Bohemians byli po celé utkání lepším mužstvem a navíce stříleli nádherné branky. V 40. minutě to byl Matoušek, který po sólu překonal Šedu v boleslavské brance, v 62. minutě Kovařík nádhernou střelou do šibenice zvýšil na 2:0, v 74. minutě ho napodopil Prekop, v nastavení to byl Drchal, který na brankové čáře dorazil skákající míč. 5279 diváků.

Brno-Pardubice 2:1 (0:0)

Obě branky domácích dal kanonýr Řezníček, který v této sezóně zaznamenal již 19 branek. Hosté sice v nastavení snížili Krobotem a poté ještě rozhodčí Orel odpískal pro ně penaltu, kterou však po konzultaci s videorozhodčím odvolal.

Hradec Králové-České Budějovice 2:1 (2:0)

Hradec v Mladé Boleslavi se dostal v prvním poločase do vedení rychlými brankami Vašulína a Koubka. Šest minut před koncem pak snížil Čmelík.

2023-04-15

Sparta-Slavia 3:3 (0:1)

Nejdramatičtější utkání v poslední době, kdy hrála o vedení v tabulce pražská S. Sparta byla sice favoritem, ale do vedení šla Slavia brankou Schranze ve 40. minutě. V 54. minutě pak Jurečka zvýšil na 2:0 pro sešívané. V 59. minutě pronikajícího Haraslína srazil Masopust a rozhodčí Černý nařídil penaltu. Ladislav Krejčí II. poslal míč do levé strany, brankář Kolář jeho střelu vystihl, ale míč nakonec skončil v síti. I při dalším gólu si Kolář sáhl na míč, Čvančarova střela skončila na tyči a na brankové čáře Zelený dorazil míč do sítě. Zdálo se, že utkání skončí nerozhodně, v 84. minutě domácí brankář Kovář vykopl míč na roh, ale po Masopustově centru Ogbu, hrající na hranici sil dostal Slavii do vedení. V prodloužení se však odehrálo skandinávské drama. Dán Höjer pronikl po pravé straně a jeho přízemní centr stočil Švéd Ousou do slávistické branky. V derby byla Sparta šťastnější a zdá se, že před nadstavbou získá výhodu domácího prostředí k závěru soutěže.

Jablonec-Liberec 1:1 (0:0)

Vedoucí branku Liberce střelou do šibenice dal Doumbia v 60. minutě. Za Jablonec vyrovnal deset minut před koncem Chramosta.

Teplice-Slovácko 1:3 (0:1)

Slovácko šlo do vedení brankou veterána Petržely v 26. minutě. Po přestávce Kalabiška zvýšil na 2:0. Jedinou branku domácích vstřelil v 63. minutě Hybš z penalty. Ale Vecheta ukončil jejich naděje na zisk bodu šest minut před koncem normálního času.

Zlín-Olomouc 0:1 (0:1)

Jedinou branku utkání dal v 18. minutě Chvátal.

***

2023-04-09

Pardubice-Sparta 0:2 (0:2)

O vítězství Sparty rozhodla první půle, kdy na vyprodaném stadiónu Arnošta Košťála skórovali nejprve Kuchta v 20. minutě a o sedmnáct minut později Ladislav Krejčí II. Sparta se tak díky vítězství dostala do čela tabulky. Sparta vyhrála venku popáté za sebou.

Mladá Boleslav-Slavia 1:1 (1:1)

I tentokrát se situace opakovala a Slavia inkasovala jako první. Vasil Kušej v 18. minutě střelou do šibenicee zajistil domácím vedení. I vyrovnávací branka byla ukázková. Nor Zafeiris pronikl do pokutového území z levé strany a jeho opakovaná střela prošla Šedovi do branky. Přes neuvěřitelnou převahu se Slavii nepodařilo dát druhou branku. Schranzův gól v 82. minutě neplatil, protože videorozhodčí odhalil ofsajd.

Olomouc-Bohemians 2:2 (1:1)

Před utkáním bylo otázkou, jak si klokani povedou po vyčerpávajícím zápase z MOL Cupu, kdy 120 minut vzdorovali Slavii. Překvapivě se však dostali do vedení Matouškem v 25. minutě, ale domácí Chytil vyrovnal ještě do poločasu. Když Chytil po přestsávce dal druhou branku, zdálo se, že Bohemians docházejí síly, ale byl to opět Matoušek, který vyrovnal na 2:2.

České Budějovice-Teplice 0:3 (0:1)

Severočeši po druhé za sebou vyhráli. Před návštěvou 2615 diváků skórovali Fila, Gning a Mareček.

2023-04-08

Plzeň-Jablonec 3:2 (1:0)

Když v 74. minutě jablonecký Polidar dal svou druhou branku a hosté se ujali vedení 2:1, vypadalo to, že s plzeňskými je zle, ale Vydra dvěma góly v závěru strhl vítězsví na stranu domácích. Vedoucí branku Plzně dal v závěru prvého poločasu Sýkora.

Brno-Hradec Králové 1:2 (1:1)

V Králově Poli dal vedoucí branku v 19. minutě Ali, ale Vašulín v 40. minutě vyrovnal. V 52. minutě Ryneš z 30 metrů překonal ranou pod břevno domácího brankáře Berkovce.

Slovácko-Baník Ostrava 0:1 (0:1)

Jediný gól dal ve 30. minutě Albánec Bitri.

Liberec-Zlín 2:1 (0:0)

Branky padaly až v závěru utkání. V 70. minutě Rondić proměnil penaltu a v 86. minutě Olatunji zvyšil na 2:0. Teprve v nastavení korigoval zlínský Cedidla.

***


MOL Cup

2023-04-05

Slavia-Bohemians 3:2 (2:2, 1:1)

Klokani sahali po historickém postupu do finále Českého poháru, dvakrát vedli. Nejprve od 14. minuty brankou Prekopa z pravé strany, ale Douděra v 23. minutě vyrovnal po akci Schranze. Slávisté útočili a během utkání zvítězili 20:0 na rohy, přesto se Bohemians dostali po druhé do vedení v 84. minutě, když Hála přehodil domácího gólmana Koláře. Slavia měla v závěru utkání drtivý tlak a Ondřej Lingr z posledního útoku po rohovém kopu vyrovnal na 2:2. Červenobílí pak v prodloužení přece jen otočili skóre, když v 109. minutě překonal brankáře Jedličku Jurečka. Utkání sledovalo 16087 diváků.

Sparta-České Budějovice 2:0 (1:0)

Vedoucí branku Sparty dal v 37. minutě Minčev. Druhý gól po centru Haraslína připojil Lukáš Sadílek. 11562 diváků.

***

Fortuna liga

2023-04-05

Jablonec-Slovácko 1:1 (0:1)

Hostující Kalbiška nastoupil v 28. minutě za Doskiho a o devět minut později otevřel skóre. Vyrovnání zařídil domácí kapitán Tomáš Hübschman, který se stal v 41 letech a sedmi měsících nejstarším hráčem, který skóroval v samostatné české lize.

Fortuna liga

2023-04-02

Bohemians-Slovácko 1:0 (0:0)

Jedinou branku v Ďolíčku vstřelil krátce po přestávce po centru Kovaříka z levé strany Daniel Köstl hlavou. Slovácko, hrající bez motivace nebylo v druhém poločase nebezpečné a po druhé na jaře prohrálo. Bohemians uhájili čtvrtou příčku.

Teplice-Hradec Králové 1:0 (1:0)

I v Teplicích padla pouze jedna branka, kterou vstřelil v 22. minutě Hybš z penalty. V druhém poločase votroci nevyužili dlouhou přesilovku, když do šatny zamířil po druhé žluté kartě Jasir.

Jablonec-Pardubice 1:0 (0:0)

Vítěznou branku vstřelil v 89. minutě Chramosta. Pardubice tak opět klesly na poslední místo v tabulce.

Sparta-Brno 3:1 (2:1)

Brno šlo překvapivě do vedení 1:0 brankou střelce Řezníčka. Od 20. do 24. minuty však rudí dokázali otočit skóre brankami Krejčího a Kuchty a na konečných 3:1. Upravil po přestávce Wiesner.

***

2023-04-01

Slavia-Olomouc 4:0 (1:0)

Hanáci se drželi do závěru prvního poločasu, kdy svan Buren, který nahradil Olayinku a který hrál od začátku zápasu překonal brankáře Macíka. Druhý poločas již byl zcela v režii domácích. Druhou branku připojil v sedě Ondřej Lingr v 62. minutě. O třináct minut později Douděrův centr poslal do sítě hlavou Ivan Schranz a čtvrtý gól dal v poslední minutě prodloužení Jurečka.

Mladá Boleslav-Plzeň 0:0

Ve vyrovnaném utkání, které sledovalo 3336 diváků se hodně střílelo na branku, ale míč ani jednou neskončil v síti.

Baník Ostrava-Liberec 0:0

Ostrava hrála od 65. minuty přesilovku, protože po druhé žluté kartě musel do šatny Dominik Preisler, ale brankáři ostravský Letáček a liberecký Belgičan Vliegen udrželi čisté konto.

Zlín-České Budějovice 5:1(2:0)

Již v 1. minutě dostal po faulu červenou kartu Lukáš Havel. Přesilovsku dokázali ševci do poločasu zužitkovat brankami Kozáka a Balaje. Třetí gól dal Vukadin Vukadinovič v 56. minutě.  Danáct minut před koncem Zajíc sice snížil na rozdíl dvou branek, ale v závěru Didiba a Kovinič rozhodli o vysokém vítězství domácích.

***

Slovenská Fortuna liga

Skupina o titul: 30. dubna: Podbrezová-Dunajská Streda 2:0. 29. dubna: Banská Bystrica-Žilina 1:1. 28. dubna: Slovan Bratislava-Trnava 1:0.

Skupina o udržení 29. dubna:  Skalica-Michalovce 1:1, Zlaté Moravce-Ružomberok 1:0. 28. dubna: Trenčín-Liptovský Mikuláš 2:2.

Skupina o titul: 23. dubna: Žilina-Slovan 2:4, Trnava-Dunajská Streda 1:1. 22. dubna:  Podbrezová-Banská Bystrica 1:2.

Skupina o udržení 22. dubna:  Liptovský Mikuláš-Michalovce 1:3, Skalica-Zlaté Moravce 0:1. 21. dubna: Ružomberok-Trenčín 1:4.

Skupina o titul: 16. dubna:  Slovan Bratislava-Banská Bystrica 4:0, 15. dubna: Žilina-Trnava 1:1, 14. dubna: Dunajská Streda-Podbrezová 2:1.

Skupina o udržení 15. dubna:  Miichalovce-Skalica 1:1, Ružomberok-Liptovský Mikuláš 3:0, Trenčín-Zlaté Moravce 2:1.

Skupina o titul: 9. dubna:  Slovan Bratislava-Dunajská Streda 2:1, Banská Byystrica-Trnava 2:0. 7. dubna: Podbrezová-Žilina 3:2.

Skupina o udržení 8. dubna:  Skalica-Ružomberok 1:1, Trenčín-Michalovce 3:3 a Zlaté Moravce-Liptovský Mikuláš 1:1.

Skupina o titul: 2. dubna:  Trnava-Slovan Bratislava 0:0 a Dunajská Streda-Žilina  1:0. 1. dubna: Banská Bystrica-Podbrezová 3:1.

Skupina o udržení: 1. dubna: Liptovský Mikuláš-Trenčín 0:2, Michalovce-Ružomberok 2:2. 31. března: Zlaté Moravce-Skalica 0:0.

MLS liga

  1. 29.4. Toronto-NY City  1:0 (0:0)

46. Sapong.

22. 4. Philadelphia-Toronto 4:2 (3:0)

16. McNaughton, 20., 43. a 56 Uhre - 60. Insighna a 90.+2 Laryia

15. 4. Toronto-Atlanta 2:2 (1:1)

Branky: 43. Laryea, 90+4 Servania - 4. Giakoumakis, 76. Chol.

8. 4. Nashville-Toronto 0:0

1. 4. Toronto-Charlotte 2:2 (2:0)

Branky: 6. Bernardeschi, 44. Bradley - 50- Bender, 70. Jožwik.

Z utkání Sparta-Slavia 3:3

Foto: Sport.cz

Trenér Trpišovský

po utkání v Ostravě

Foto: O2.tv

Slávista Douděra

po utkání po utkání Slavia-Bohemians

Foto: O2.tv