Sezóna 2022-2023

 

Přátelsky před MS

Češi v posledním utkání prohráli

Slovensko na závěr dvakrát remízovalo

2022-11-20

Slovensko-Chile 0:0

Utkání bylo rozlučkou Marka Hamšíka, který sehrál za Slovensko 136 utkání a vstřelil 26 branek.

***


2022-11-19

Turecko-Česko 2:1 (1:0)

Prvních pět minut řídil turecký rozhodčí Cakir, který se tak loučil s kariérou, zbytek utkání pak Skot Callum. Turecko se ujalo vedení brankou Ünala v 31. minutě. Po přestávce Černý prostřelil nepozorného mladého brankáře Alemdara, ale poslední slovo patřilo Turkům, když Calhanoglu prostřelil v druhé půli chytajícího Koubka. Češi tak prohráli s Tureckem po třetí za sebou.

***

2022-11-17

Černá Hora-Slovensko 2:2 (0:1)

Slovensko vedlo ještě čtvrt hodiny před koncem brankami Hancja a Kucky. Za domácí dal obě branky Savič z nichž druhou z penalty v 97. minutě za ruku Zreľáka.

***

2022-11-16

Česko-Faerské ostrovy 5:0  (4:0)

Mužstvo z ostrovů, které mají 40000 obyvatel nebylo pro české fotbalisty vážným soupeřem, i když národní tým nastoupil bez hráčů, kterí hráli v MOL cupu. O utkání rozhodl v prvním poločase při svém reprezentačním startu hattrickem Mojmír Chytil. Čtvrtou branku připojil v prvním poločase Václav Černý. Na konečných 5:0 upravil v 76. minutě Patrizio Stronati.

***

Fortuna liga

Plzeň vede pouze o dva body

2022-11-13

Zlín-Slavia 0:4 (0:3)

V posledním ligovém utkání podzimu zvítězila Slavia ve Zlíně rozdílem třídy. Již po pěti minutách vedla o dvě branky. Nejprve Lingr prostřelil domácího brankáře Dostála a vzápětí Douděra využil Oscarův centr za obranu a zvýšil na 2:0. Třetí branku připojil Olayinka v 28. minutě hlavou. Jedenáct minut po přestávce Lingr zvýšil na 4:0 a utkání se dohrávalo z povinnosti.

***

Pardubice-Plzeň 1:1 (0:0)

Poslední Pardubice hrály naposled v exilu v Ďolíčku a dokázaly vzdorovat vedoucí Plzni. Dokonce se ujaly vedení v 57. minutě Černým, po jeho opakované střele. Plzeň sice vyrovnala Havlem o 19 minut později, ale otočit výsledek utkání se jí už nepodařilo.

***

Hradec-Slovácko 1:2 (1:0)

Hradec sice vedl o poločase brankou Ryneše, ale v druhém poločase přestože Votroci tlačili hosté otočili skóre Havlíkem a Mihalíkem z penalty.

***

Brno-Olomouc 2:3 (1:2)

Olomouc třikrát vedla. Brno dvakrát srovnalo skóre, ale po třetí se to již domácím v Králově Poli nepodařilo. Branky: 34. Řezníček, 66. Pachlopník - 9. Zmrzlý, 45. Breite, 78. Navrátil. 4618 diváků.

***

2022-11-12

Sparta-Budějovice 1:0 (1:0)

V husté mlze vstřelil jedinou branku ve 12. minutě Haraslín. Utkání opět bojkotoval sparťanský kotel.

***

Ostrava-Bohemians 4:1 (2:0)

Na drama zadělal v 63. minutě klokan Kovařík, který z trestného kopu překonal Laštůvku a snížil na rozdíl jediné branky, ale to bylo vše dvojice Pavšić Almaási se postarala o tři branky. Úvodní gól dal v 9. minutě z penalty Tetour.

***

Jablonec-Mladá Boleslav 1:2 (1:1)

Boleslavští vstřelili oba góly v závěru poločasu. Jablonec sice vedl od 18. minuty brankou Šulce, ale Ladra a Kubista otočili skóre.

***

Teplice-Liberec 2:1 (1:1)

I v Teplicích se hrálo v podzimní mlze. V 18. minutě však byl stav utkání 1:1. Za domácí dal branku Žák, za hosty po akci van Burena vyrovnal Mikula. Rozhodující gól dal v 61. minutě Urbanec, když belgický brankár v dresu Liberce Vliegen vyrazil míč pouze do břevna. V druhém poločase se do 82. minuty hrálo kvůli mlze bez video rozhodčích.

***

Favorité nezaváhali

2022-11-09

Plzeň-Brno 4:0 (1:0)

Utkání bylo jasnou záležitostí pro domácí. První dvě branky padly po špatně zahrané hlavičce a malé domů. Nejprve nabízenou šancí využil Adam Vlkanova v 24. minutě. Další minelu zužitkoval Chorý. V 77. minutě Chorý dal třetí branku Plzně z penalty a na konečných 4:0 upravil v poslední minutě Bassey.

***

Sparta-Slovácko 4:0 (2:0)

Rudí vedli již v prvním poločase o dvě branky díky Sadílkovi a Čvančarovi. V druhém poločase skórovali Haraslin a Karabec. Ještě v prvním poločase došlo k souboji skálních příznivců Sparty se zbytkem stadionu a sparťanský kotel opustil stadion. Fanoušky musel uklidňovat i dánský trenér Prieske i kapitán Krejčí. Sparta nakonec v bouřlivé atmosféře vyhrála rozdílem třídy.

***

Slavia se přiblížila Plzni

2022-11-06

Slavia-Baník Ostrava 3:1 (0:0)

16130 diváků čekalo na první branku do 53. minuty, kdy Usor z pravé strany nacentroval míč do velkého vápna a hostující Kaloč ho hlavou přizvedl za záda nestárnoucího brankáře Laštůvky. Z vedení se sešívaní těšili pouhých pět minut, kdy hostující Fleišman hlavou vyrovnal. Zdálo se, že ostravská branka je pro domácí zakletá, ale v 70. minutě přišel na hřiště Matěj Jurásek a po třech minutách dostal Slavii do vedení. Jestliže nad touto brankou byl otazník po souboji Olayinky Ndefem, pak v 79. minutě nad jeho druhou brankou do šibenice Latůvokovy branky již otazník nemohl být a jednalo se o jednu z nejhezčích branek této sezóny.

Mladá Boleslav-Teplice 3:0 (1:0)

Dvě branky domácích dal Mareček, třetí připojil v 62. minutě Ladra. Utkání sledovalo 1933 diváků.

Liberec-Hradec Králové 2:0 (1:0)

Vedoucí branku Liberce zaznamenal Holanďan Mick van Buren ve 14. minutě. Čtrnáct minut před koncem zápasu pak naservíroval míč bosenskému Rondičovi, který upravil na konečných 2:0.

Slovácko-Pardubice 1:0 (0:0)

V utkání Milan Petržela překonal 465. startem rekord českého reprezentačního kouče Jaroslava Šilhavého. Jedinou branku domácích dal v 55. minutě Tomič.

2022-11-05

Plzeň-Sparta 0:1 (0:0)

Plzeň prohrála poprvé po 35 zápasech a v neúplné tabulce má již pouze náskok jednoho bodu před Slavií. Sparta si spravila chuť po debaklu v minulém kole s pražskou Slavií 0:4. Jedinou branku dal po rohovém kopu Sadílka David Pavelka.

České Budějovice-Brno 3:2 (1:0)

V závěru utkání měl šanci hostující Řezníček, ale ve vyložené šanci minul branku. Vedoucí branku domácích dal v závěru prvního poločasu Havel. Po přestávce sice Ševčík vyrovnal, ale domácí šli do vedední díky vlastnímu gólu Hlavicy a Horově proměněné penaltě. V závěru utkání dokázal jen brněnský Texl snížit.

Olomouc-Jablonec 3:0 (1:0)

Ve 39. minutě byl vyloučen za stavu 1:0 jablonecký Sejk a Olomouc dokázala početní převahy využít dalšími brankami Spáčila a Chytila z penalty. Úvodní branku dal v 32. minutě Zifčák.

Bohemians-Zlín 3:2 (0:2)

V nejdramatičtějším utkání dokázali Klokani otočit skóre v druhém poločase. Zlín vedl v prvním poločase již o dva góly, když první branku dal Fillo a druhou z dálky Čanturišvili, když nachytal na švestkách nepozorného Bačkovského. V druhém poločase pak Křapka, Hůlka a Květ     v 86. minutě otočili skóre. Jednalo se o první domácí výhru Bohemians v této sezóně. Před tím v Ďolíčku zelenobílí porazili Pardubice, ale byli vedeni jako hostující tým.

***

Konferenční liga

Slovan Bratislava postupuje

2022-11-03

Žalgiris Vilnius-Slovan Bratislava 1:2 (0:2)

V prvním utkání na Tehelnom poli se hrálo bez branek a pokud chtěl Slovan postoupit musel bodovat. První branku dal v 15. minutě Aleksandar Čavrič, když zužitkoval přihrávku Čakvetadzeho. O osm minut byli oba hráči při vstřelení druhé branky. Vilnius snížil dvě minuty po přestávce snížil Kyeremeh na rozdíl jediné branky. Velkou šanci měl Slovan v 90. minutě Čakvetadze střílel pokutový kop. Trefil břevno a hlavou dorazil do branky, ale rozhodčí gól neuznal, protože se brankář nedotkl míče. Slovan tak postupuje z prvého místa. Pořadí ve skupině H:

1. Slovan 11, 2. Basilej 11, 3. Jerevan 6, 4. Vilnius 5.

Partizán Bělehrad-Slovácko 1:1 (1:0)

Slovácko, přestože získalo bod zůstalo poslední. Domácí Partizán postupuje na úkor třetího Kolína nad Rýnem, který hrál nerozhodně doma s OGC Nice. Vedoucí branku Partizánu vstřelil v 41. minutě Natcho z penalty. Za Slovácko vyrovnal v 73. minutě Mihalík. Pořadí ve skupině D: 1. Nice 9, 2. Partizán 9, 3. Kolín 8, 4. Slovácko 5.

Slavia-Sivasspor 1:1 (0:1)

Nejlepší na stadionu v Edenu bylo zřejmě publikum, které neúnavně podporovalo červenobílé, kteří nemohli dopravit opět míč do soupeřovy branky. Ta byla pro ně zakletá a naopak v 28. minutě Angelsi zblízka hlavičkoval do ramene Šenkeříka a slovinský rozhodčí Obrenovič nařídil penaltu, kterou Gradel proměnil. Slavii nic nešlo a jedinou její branku vstřelil do vlastní sítě Gutas po rohovém kopu v 65. minutě. Slavia spalovala jednu šanci za druhou, z nich asi největší měl v 73. minutě Stanislav Tecl, ale z jednoho metru přestřelil prázdnou branku. Utkání sledoval vyprodaný Eden 18132 diváků. Pořadí ve Skupině C: 1. Sivasspor 11, 2. Kluž 10, 3. Slavia 8, 4. Balkani 4.

Liga mistrů

2022-11-01

Plzeň-Barcelona 2:4 (0:2)

Zázrak se nekonal a Plzeň nezískala v Lize mistrů ani bod a skončila ve skupině C poslední se skórem 5:24. V posledním utkání, které se hrálo v Plzni prohrávala již v 6. minutě brankou Alonsa, když brankáři Staňkovi podklouzl míč pod tělem. Před poločasem ještě Torres zvýšil na 2:0. V úvodu druhé půlky sice Chorý z penalty snížil na rozdíl jediné branky, ale opět Torres zvýšil na 3:1. Ještě jednou zaznamenal Chorý kontaktní gól hlavou, ale katalánský klub v 75. minutě Torrem měl poslední slovo. V druhém utkání této skupiny Bayern porazil Inter Milan 2:0.

Fortuna liga

2022-10-30

Bohemians-Slavia 1:4 (1:2)

Utkání mělo neobvyklý začátek ve 3. minutě to bylo 1:1. Nejprve skóroval domácí Roman Květ střelou z 20 metrů z voleje. Z protiútoku vyrovnal Peter Olayinka z nahrávky Davida Juráska. Ve 26. minutě upadl ve vápně domácí Prekop, ale rozhodčí Klíma i po přezkoumání videem penaltu nenařídil. Z protiútoku Jurečka v presu mezi Křapkou a Krchem upadl a rozhodčí tentokrát penaltu nařídil a sám Jurečka dostal Slavii do vedení. V druhém poločasu nejprve z brejku Lingr prostřelil Bačkovského a v 79. minutě Olayinka dal čtvrtou branku.

Teplice-Olomouc 2:1 (1:1)

Olomouc šla sice do vedení brankou Růska 14. minuty, ale domácí dokázali srovnat o osm minut později. Vítěznou branku dal v 61. minutě Senegalec Gning. Utkání sledovalo 2316 diváků.

Brno-Liberec 3:0 (0:0)

O vítězství domácích rozhodl druhý poločas, kdy skórovali Šural, Ševčík a Řezníček, který vstřelil desátou branku a dostal se na čelo tabulky střelců. Zbrojovka tak zvítězila po druhé v tomto ročníku před svými fanoušky.

2022-10-29

Zlín-Plzeň 0:3 (0:1)

Plzeň pokračovala ve vítězném tažení ligou. Tentokrát se o tři body zasloužila dvojice Erik Jirka - Tomáš Chorý. První branku naservíroval Chorý hlavou Jirkovi. Po změně stran si oba útočníci roli vyměnili a zakončoval Chorý. A do třetice naše Chorý dlouhým centrem slovenského záložníka.

Hradec-Pardubice 1:3 (0:0)

Východočeské derby se hrálo v středočeské Mladé Boleslavi. Domácí Hradec byl sice favoritem, ale nakonec se poprvé od roku 1959 radovaly hostující Pardubice. První branku Pardubic vstřelil v 50. minutě, ale hradecký Kubala odpověděl o osm minut později. Další dva góly směřovaly do šibenice. Nejprve skóroval Janošek z trestného kopu, na konečných 3:1 upravil volejem hradecký odchovanec Černý.

Baník Ostrava-Mladá Boleslav 3:1 (1:0)

Skóre utkání zahájil hlavou v 22. minutě Frydrych. V úvodu druhého poločasu Fleišman a Almasi zvýšili na 3:0. Teprve v 90. minutě připravil o čisté konto vynikajícího Laštůvku Mašek.

Jablonec-České Budějovice 3:0 (1:0)

1811 diváků oslavilo vítězství Jablonce. Před zápasem převzal domácí Chramosta dres označující 300. zápas v nejvyšší soutěži. Tuto oslavu potvrdil v 76. minutě, když vstřelil druhý gól domácích z penalty. Vedoucí branku Jablonce dal v 29. minutě Šulc a skóre uzavřel v 94. minuě Černák.

***

Konferenční liga

2022-10-27

Slovácko-Kolín nad Rýnem 0:1 (0:0)

Kuriozní utkání, které trvalo víc než 17 hodin. Původně mělo začít ve čtvrtek v 18:45. Nejprve bylo odloženo na 19:15, později na 20:00. Po sedmi minutách gruzínský rozhodčí Kruašvili utkání přerušil a to se dohrávalo od 13 hodin v pátek. Výhodou bylo, že v ČR byl státní svátek a tak se všech 7333 diváků mohlo vrátit do hlediště. Ještě v prvním poločase měl šanci v 42. minutě Duski, ale z těžkého úhlu trefil tyč. V 50. minutě domácí brankář Nguyen kryl penaltu Kainzovi. Další penaltu v 82. minutě slovenský reprezentant Dunda v dresu Kolína již proměnil. Utkání sledovalo 7333 diváků. Porážka znamená pro Slovácko vyřazení z Konferenčí ligy. Pořadí po 5. kolem: 1. Nice 8, 2. Partizán Bělehrad 8, 3. Kolín nad Rýnem 7, 4. Slovácko 4.

Balkani-Slavia 0:1 (0:0)

Jedinou branku sešívaných vstřelil čtvrt hodny před koncem zápasu Ondřej Lingr hlavou po centru Davida Juráska. Slavia však stále nemá postupu ve vlastních rukách. Na čele skupiny je Silvasspor s 10 body. Slavia a Kluž mají o tři body méně, ale Kluž má lepší skóre ze vzájemných utkání. V druhém utkání skupiny G Silvasspor porazil Kluž 3:0.

***

Slovan Bratislava-FC Pjunik Jerevan  2:1 (0:0)

V dramatickém závěru vedli hosté brankou Cociuce z penalty. V 84. minutě Kašia vyrovnal a v zápětí Ramirez zaznamenal po chybě hostujícího brankáře vítězný gól. Utkání seldovalo 15783 diváků. Slovan se tak dostal s 8 body do čela skupiny H.

***

Liga mistrů

2022-10-26

Inter Milan-Plzeň 4:0 (2:0)

Ani tentokrát se zázrak nekonal. Plzeň vzdrorovala 35 minut než rozvlnil síť za zády brankáře Staňka Henrich Mchitarjan hlavou. V 42. minutě DiMarco našel na zadní tyči Edina Džeka a ten zvýšil na 2:0. Třetí branku připojil v 66. minutě opět Džeko placírkou po nahrávce Martineze. Obraz zkázy dokonal Lukaku po čtyřech minutách pobytu na hřišti. Inter si tak definitivně spolu s Bayernem vybojoval postup do jarní části soutěže. Barcelona skončí třetí. Plzeň je ve skupině poslední bez zisku bodu a se skórem 3:20. Závěrečné utkání v Plzni s Barcelonou bude tedy jen exhibiční záležitostí.

Fortuna liga

2022-10-22

Slavia-Sparta 4:0 (4:0)

Slavia dosáhla největšího vítězství v derby samostatné české lize a při tom všechny branky padly ještě v prvním poločase. Sparta dokázala vzdorovat pouze prvních pět minut. Pak již úřadovali sešívaní. Vitíkovu malou domu vystihl Jurečka a nekompromisně překonal brankáře Matěje Kováře. Další gól dal Hromada střelou k bližší tyči o sedm minut později. Ve 23. minutě Masopust střelou od břevna dal třetí gól a skóre prvního poločasu uzavřel v nastavení skvělý Olayinka, který měl kapitánskou pásku. Utkání před návštěvou 19370 diváků pískal dobře rozhodčí Zelinka.

Mladá Boleslav-Bohemians 4:3 (1:1)

Klokani třikrát vedli, ale domácí nejenže třikrát vyrovnali, ale čtyři minuty před koncem Mareček dal vítěznou branku. Dvě branky hostů dal z penalty Květ a jednu připojil Drchal. Mareček dal první boleslavskou branku v závěru prvého poločasu. V druhém poločase pak skórovali Pech a Šimek. Rozhodující byla 67. minuta, kdy rozhodčí Berka změnil žlutou kartu pro vršovického Jánoše na červenou a Mladá Boleslav dokázala přesilovky využít.

Slovácko-Teplice 2:1 (0:1)

Ještě pět minut před koncem vedli hosté brankou Gninga z první půle. V závěru utkání pak Vecheta a Hofman otočili utkání. Tým z Uherského Hradiště vyhrál teprve po druhé doma v této sezóně.

České Budějovice-Hradec Králové 0:3 (0:0)

Hradec zvítězil na jihu Čech, když Kubala dal v druhém poločase dvě branky, třetí připojil Koubek. Domácí hráli od 49. minuty bez vyloučeného Havla, což se projevilo i na průběhu druhého poločasu. Hradec je po 13. kole na čtvrtém místě tabulky.

2022-10-22

Plzeň-Ostrava 3:1 (2:0)

Když v 61. minutě snížil Almási na rozdíl jediné branky, zdálo se, že se z utkání stane drama, ale Kolumbijec Jhon Mosquera byl jiného názoru a dvanáct minut před koncem rozhodl o konečném vítězství Plzně 3:1. Branky Plzně v prvním poločase dali Kalvach a Kliment.

Olomouc-Zlín 2:1 (0:1)

Olomouc otočila vývoj utkání, když prohrávala od 38. minuty 0:1. Důležitá byla vlastní branka Reitera v 70. minutě a dílo zkázy pro ševce dokonal o 12 minut později Beneš.

Pardubice-Brno 1:3 (0:1)

Brněnský Řezníček rozhodl hattrickem o vítězství Moravanů. Teprve za stavu 0:3 snížil Mareš. Jednalo se tak o jedno z posledních utkání Pardubic v Ďolíčku, které sledovalo pouhých 877 diváků.

Liberec-Jablonec 2:0 (1:0)

Liberec zvítězil v severočeském derby brankami Rabušice v 41. minutě a van Burena čtvrt hodiny před koncem utkání.

***

2022-10-16

Slavia-Mladá Boleslav 2:1 (2:1)

Je to už jako přes kopírák. Proti Slavii se kopá v prvních deseti minutách penalta. Jen je otázkou jestli bude následovat červená karta. Tentokrát ji vyfasoval Oscar Dorley. Rozdíl byl v tom, že červenobílí již vedli 1:0 brankou Jurečky, který si ve 4. minutě naběhl na centr Dorleyho. V 11. minutě pak nařízenou penaltu Skalák proměnil. Boleslav měla osmdesátiminutovou převahu, ale Slavia byla lepším týmem a mužstvo podržel i brankář Kolář. V závěru prvého poločasu Lingr naběhl na centr z levé strany a zaznamenal vítěznou branku.

***

Zlín-Liberec 2:1 (1:0)

Vedoucí branku Ševců dal Youba Drame. B 61. minutě se Holanďanovi Mick van Burenovi podařilo vyrovnat. V závěru utkání vzplály emoce, poté co Lukáš Bartošák překonal belgického brankáře ve službách Liberce, kdy kondiční trenér Liberce Čvančara dostal červenou kartu za to, že strčil do hlavního rozhodčího.

***

Jablonec-Plzeň 0:3 (0:1)

Za Plzeňse prosadil dvakrát vysoký Chorý hlavou. Třetí gól připojil v nastavení střídající N’Diaye. Plzeň již ve Fortuna lize neprohrála 33 zápasů.

***

Ostrava-Slovácko 3:1 (2:0)

Baníku vyšel nástup do utkání, kdy skóroval v 6. minutě Almási a v v 26. minutě Plavšič zvýšil na 2:0: V 38. minutě šel pod sprchy po druhé žluté kartě během dvou minut hostující Kalabiška. Hosté přesto snížili v 58: minutě po rohovém koupu Petržely, který zužitkoval Hofmann. Poslední branku utkání vstřelil Filip Kaloč střelou z 25 metrů z voleje.

***

2022-10-15

Sparta-Pardubice 5:2 (2:1)

Pardubice dlouho vzdorovaly favorizované Spartě. Na první gól Sörensena v 8. minutě odpověděl o sedm minut později Janošek. Do poločasu však rudí opět vedli brankou Kuchty. V druhém poločase sice Sadílek zvýšil na 3:1, ale Sychra v 67. minutě dal kontaktní gól. O konečném výsledku utkání rozhodly dva slepené góly Minčeva a Wiesnera v poslední dvacetiminutovce. Utkání sledovalo 11671 diváků.

***

Bohemians-Olomouc 1:1 (0:1)

Hanáci šli rychle do vedení Francouzem Poulolem v 3. minutě, který vstřelil úvodní branku šťastně ramenem. Bohemka útočila a obzvláště v druhém poločase měla znatelnou převahu, kterou zužitkoval teprve v 70. minutě Dostál.

***

Teplice-Budějovice 0:2 (0:0)

O vítězství hostů rozhodli v druhém poločase Hellebrant v 52. minutě a Čmelík pět minut před koncem normálního času.

***

Hradec-Brno 2:1 (1:1)

Brno sice vedlo brankou Řezníčka, ale votroci do půle srovnali Radou z penalty. Vítěznou branku Hradce dal dvě minuty před koncem Vašulín.

***

Konferenční liga

2022-10-13

Kluž-Slavia 2:0 (1:0)

Červenobílí nastoupili s odhodláním odčinit pražskou porážku, jenže v 10. minutě Olayinka chtěl odkopnout nůžkami míč od vlastní branky a zasáhl hlavu protihráče. Z penalty, která následovala Deac poslal míč k levé tyči. Kolář sice vystihl směr střely, ale míč nakonec skončil v síti. Slavia v prvním poločase, který byl přerušen na patnáct minut, kvůli infarktu jednoho z diváků na hlavní tribuně, stále útočila, ale svoji převahu nedokázala zužitkovat. V druhém dějství se naskytl podobný obrázek, ale opě obrana rumunského týmu dokázala vše zblokovat. A pokud ne, byl zde výborný italský brankář Scufett, který byl vždy na místě. V 84. minutě došlo k zbytečnému rohu, který zahrál Roger na Matiasovu hlavu, proti které byl Kolář bezmocný. Slavia si tak zkomplikoval situaci ve skupině, kde kosovské Balkani prohrálo doma s tureským Silvassporem 1:2. Tabulka Skupiny G: 1. Silvasspor 7:6 7, 2. Kluž 4:2 7, 3. Slavia 4:6 4, 4. Balkani 8:9 4.

Slovan Bratislava-Basilej 3:3 (1:1)

Obě branky v prvním poločase padly z penalty. Nejprve skórovala Basilej Darianem Maiesem, ale Vladimír Weiss vyrovnal těsně před půlí. V druhé, poločasu se krátce po přestávce dostal rychle Slovan do dvoubrankového vedení Kuckou a Čavićem, ale hostům se podařilo během tří minut opět vyrovnat Dioufem a Zeqitim. Tabulka skupiny H: 1. Basilej 7, 2. Jerevan 6, 3. Slovan 5, 4. Vilnius 4.

Nice-Slovácko 1:2

Utkání, které se hrálo bez diváků nezačlo pro Slovácko nejlépe a ve 14. minutě dostal Diop domácí do vedení, které trvalo do 75. minuty, kdy Tomič vyrovnal na 1:1. Rozhodnutí přišlo tři minuty před koncem normálního času, kdy Reinberk z trestného kopu prostřelil zeď a překonal Kaspera Schmeichla. Slovácko si tak uchovalo naději na postup. Pořadí ve skupině D: 1. Partizán Bělehrad 8, 2. Nice 5, 3. Kolín nad Rýnem 5:6 4. Slovácko 7:9 4.

***

Liga mistrů

2022-10-12

Plzeň-Bayern 2:4 (0:4)

Utkání v Doosan Areně mělo dva rozličné poločasy. V prvém se Plzeň trápila a do Staňkovy branky se sypaly góly jako mák z makovice. První branku dal Mané po spolupráci s Goretzkou již v 10. minutě. Druhou připojil o čtyři minuty později Müller. Další dvě dal Goretzka v 25. a 35. minutě. Plzeň byla o poločase na ručník. Jenže do druhého poločasu nastoupila zcela vyměněná a Vlkanova dal v 62. minutě z hranice šestnáctky první branku domácích a v 75. minutě se nádherně otočil ve vápně Kliment a překonal po druhé náhradního brankáře Ulreicha. Utkání sledovalo 11326 diváků. Tabulka: 1. Bayern 12, 2. Inter Milan 7, 3. Barcelona 4, 4. Plzeň 0.

Fortuna liga

2022-10-09

Olomouc-Slavia 2:0 (1:0)

Slavia prohrála zaslouženě, i když  i v tomto utkání měla šance. Vedoucí branku Olomouce dal z hranice šestnáctky Sláma v 19. minutě. Druhou připojil Chytil devět minut po přestávce.

***

Liberec-Baník Ostrava 0:0

Domácí hráli od 38. minuty bez kapitána Theodora Gebre Selassieho, přesto měli v závěru utkání převahu, kterou nevyužili.

***

Slovácko-Bohemians 2:4 (0:2)

Rozhodujícím momentem byla 12. minuta, kdy náhradní brankář domácích Borek fauloval před pokutovým územím a dostal červenou kartu. Do branky šel nerozchytaný Nguyen, který z trestného kopu inkasoval po přesné střele Romana Květa. V závěru prvního poločasu Prekop zvýšil na 2:0 pro Bohemians. V 53. minutě dal Květ svou druhou branku v utkání. Reinberk sice dokázal snížit, ale Květ v 80. minutě dokončil hattrick. V závěru utkání domácí Daníček upravil na konečných 2:4.

***

České Budějovice-Zlín 2:2 (2:1)

Jihočeši sice vedli 2:0 brankami Havla a Haise, ale ještě do poločasu snížil Silný a v 78. minutě vyrovnal Bartošák.

***

MLS

Philadelphia Union-Toronto FC 4:0 (2:0)

Toronto letos zaostalo za výkony z minulých let a debaklem skončil i zápas ve Philadelphii v Subaru Parku. Hatrick zaznamenal domácí Dániel Gazdag. Ještě před poločasem se trefil Mikael Uhre.

***

2022-10-08

Plzeň-Mladá Boleslav 2:0 (0:0)

Plzeň díky zlepšenému výkonu po přestávce a brankám Pernicy a a Jemelky nakonec zvítězila a spravila si chuť po debaklu v Mnichově.

***

Pardubice-Jablonec 1:0 (0:0)

Pardubice po delší době bodovaly díky brance Hlavatého v 71 minutě. Utkání v Ďolíčku sledovalo pouze 629 diváků.

***

Brno-Sparta 0:4 (0:2)

Brno nemělo proti rozjeté Spartě šanci. Dvě branky dali Ladislav Krejčí a Kuchta.

***

Hradec-Teplice 4:1 (1:1)

Přestože Hradec hrál v hodinovém oslabení nakonec si jeho útočníci zastříleli. Gabriel dal dvě branky. Po jedné připojili Rada a Ševčík. Jedinou branku Teplic dal ještě v prvním poločase Žák z penalty.

***


2022-10-06

Basilej-Slovan Bratislava 0:2 (0:2)

O překvapivém vítězství Slovanu rozhodl již první poločas, kdy skórovali Lukáš Paušek v 35. minutě a Aleksandar Čavić v závěru prvního dějství. Slovan si tak uchoval naději na postup do dalšího kola. Pořadí 1. Basilej 6, 2. Pjunik Jerevan 6, 3. Slovan 4, 4. Žalgiris Vilnius 1.

***

Slavia-Kluž 0:1 (0:1)

V černém týdnu pro český fotbal ani Slavia nebyla úspěšná, přestože měl v 75 procentech držení míče. Převahu na rohy 12:3 a počet střel na branku 9:2. Velmi dobrý výkon podal brankář Scuffet, který si dokázal poradit se střelami Olayinky i Usora. Slavia nastřelila v prvním poločase dvakrát tyč. Nejprve Teclem, později Provodem. O utkání rozhodla střela Jangy po nahrávce Rogera. Po třech zápasech je situace ve skupině G neuvěřitelně vyrovnaná. Všechna mužstva mají po čtyřech bodech a vyrovnané skóre: FC Balkani 7:7 4, Sivaspor 5:5 4, Slavia 4:4 4, Kluž 2:2 4.

***

Slovácko-Nice 0:1 (0:0)

O výsledku utkání rozhodla chyba brankáře Nguyena v 54. minutě, kdy mu míč proklouzl mezi nohama za brankovou čáru. Branka byla přiznána Pepemu.  Slovácko je ve skupině D s jedním bodem poslední.

***

Liga mistrů

2022-10-04

Bayern-Plzeň 5:0 (3:0)

Hráči Bayernu v trénínkovém tempu rozdrtili českého mistra. Ten nastoupil s rezervním brankářem Tvrdoněm, který již v 7. minutě po střele Saného lovil míč ze sítě. Do konce poločasu ještě skórovali Gnabry a Mané. V druhém poločase se obraz hry nezměnil a Sané svou druhou brankou v utkání zvýšil na 4:0. Skóre utkání uzavřel téměř po hodině hry Choupo-Moting. Utkání se hrálo před vyprodaným stadionem, kde zápas sledovalo 75000 diváků.

***

Fortuna liga

2022-10-02

Slavia-Liberec 3:0 (3:0)

O utkání rozhodla první půlhodina. Nejprve Ousou v 16. minutě hlavou zužitkoval Ševčíkův centr. Totéž se podařilo Olayinkovi, který zvýšil na 2:0 v 23. minutě. O šest minut později kopala Slavia penaltu, ale belgický brankář Vliegen Teclovu střelu vyrazil na tyč. Tecl však z dorážky zvýšil na 3:0. Zbytek utkání se dohrával v poklidu.

Zlín-Slovácko 0:2 (0:0)

Do přestávky se hrálo bez branek. V úvodu druhého poločasu zaútočili hosté a skórovali Doskim a Trávníkem. Slovácko tak vyhrálo poprvé po pěti zápasech.

Jablonec-Brno 3:1 (1:0)

Jablonec se vítězstavím posunul na 8. místo. Dařilo se autorovi dvou branek Chramostovi. Jedinou branku Brna dal za stavu 0.1 Řezníčk.

Teplice-Pardubice 5:1 (2:0)

Vyznamenal se zejména teplický Žák, který zaznamenal hattrick. Jedinou branku Pardubic dal až v nastavení Hlavatý, který tak připravil teplického brankáře Muchu o čisté konto.

2022-10-02

Bohemians-Plzeň 1:1 (0:1)

V skvělém utkání nastoupili odhodlaní Bohemians proti favorizované Plzni. Škrt přes rozpočet jim udělal v 24. minutě Kolumbijec Mosquera střelou do šibenice Valešovy branky. Změna v úvodu druhého poločasu přišla s příchdem Drchala, který si nejprve vypracoval  v 53. minutě šanci, po které byl roh. Po rohovém kopu dal vyrovnávací branku. V prodloužení pak nastřelil po trestném kopu Kovařík spojnici levé tyče a břevna. Utkání v Ďolíčku sledovalo 5712 diváků.

Sparta-Hradec 2:1 (0:1)

Sparta ačkoliv hrála o deseti hráčích dokázala v druhém poločase otočit stav utkání branka Dána Sörensena a Kuchty. I když při druhé brance byly vážné pochybnosti, jestli se nejednalo o ofsajd. Vedoucí branku Hradce vstřelil v 13. minutě Kubala.

Baník Ostrava-České Budějovice 1:2 (0:1)

Nástup patřil hostům a již v 2. minutě Hais dostal budějovické do vedení. I úvod druhého poločasu patřil hostům, když Čmelík zvýšil na 2:0. Teprve v závěru utkání snížil Tijani na rozdíl jediné branky.

Mladá Boleslav-Olomouc 1:1 (1:0)

Boleslav přišla o tři body v 92. minutě, kdy Vít Beneš vyrovnal na 1:1. Domácí kontrolovali většnu utkání, protože je dostal do vedení již ve 4. minutě Jakub Fulnek.

***

MLS

Toronto FC-Inter Miami 0:1 (0:0)

Jedinou branku dal Gonzalo Hiuguain čtyři minuty před koncem.

Přátelsky

Katar-Kanada 0:2 (0:2)

Utkání se hrálo na neutrální půdě ve Vídni. Kanada dominovala během utkání, kdy se dostala rychle do vedení brankami Larina a Davida.

Kanada-Uruguay 0:2 (0:2)

Tentokrát se hrálo na Národnom stadionu na Tehelnom poli v Bratislavě. Kanaďané podali dobrý výkon, ale prohráli, když branky Uruguajců vstřelili Nicolas de la Cruz v 8. minutě a Darwin Nuňez v 33. minutě.

***

Slovenská Fortuna liga

18. kolo: Slovan Bratislava-Ružomberok 2:0, Podbrezová-Liptovský Mikuláš 1:0, Trenčín-Dunajská Streda 0:4, Zlaté Moravce-Banská Bystrica 4:4, Trnava-Skalica 2:1.

17. kolo: Žilina-Slovan Bratislava 4:1, Dunajská Streda-Trnava 1:0, Liptovský Mikuláš-Trenčín 1:1, Skalica-Michalovce 0:0, Banská Bystrica-Podbrezová 0:2. Ružomberok-Zlaté Moravce 2:2.

16. kolo: Podbrezová-Skalica 0:2, Trenčín-Ružomberok 0:0, Zlaté Moravce-Žilina 4:0, Slovan Bratislava-Liptovský Mikuláš 1:0, Banská Bystrica-Dunajská Streda 1:3, Trnava-Michalovce 4:1.

15. kolo: Skalica-Slovan Bratislava 1:4, Liptovský Mikuláš-Zlaté Moravce 1:2, Michalovce-Trenčín 2:0, Ružomberok-Banská Bystrica 1:1, Žilina-Trnava 1:2, Dunajská Streda-Podbrezová 2:1.

14. kolo: Zlaté Moravce-Dunajská Streda 2:2, Banská Bystrica-Žilina 2:1, Ružomberok-Liptovský Mikuláš 1:1, Trenčín-Skalica 3:1, Podbrezová-Trnava 3:1, Michalovce-Slovan Bratislava 0:1.

13. kolo: Podbrezová-Ružomberok 0:2. Trenčín-Slovan Bratislava 4:0, Dunajská Streda-Žílina 5:2, Banská Bystrica-Trnava 0:2, Michalovce-Liptovský Mikuláš 1:2, Skalica-Zlaté Moravce 0:2.

12. kolo: Ružomberok-Skalica 2:0, Žilina-Trenčín 1:1, Liptovský Mikuláš-Dunajská Streda 1:1, Banská Bystrica-Michalovce 3:1, Slovan Bratislava-Podbrezová 3:1, Zlaté Moravce-Trnava 1:3.

Ani z této šance nedokázal Stanislav Tecl proti Sivassporu skórovat.

Foto: ČT Sport

Inter Milán-Plzeň 4:0. Od vyšší prohry zachránil Plzeň brankář Staněk.

Inter Milán-Plzeň 4:0. Největší potlesk schytal R. Lukaku, který byl na hřišti od 87. minuty.

Z utkání Slavia-Sparta: Jurečka střílí vedoucí branku Slavie.

Nádherná branka Matěje Juráska na 3:1. Z utkání Slavia-Ostrava

Foto:02