Liga národů CONCACAF

2023-03-28

Kanada-Honduras 4:1 (2:0)

Kanada vedla již v 11. minutě 2:0, když obě branky vstřelil Cyle Larin. Na začátku druhého poločasu zvýšil Jonathan David na 3:0. Jedinou branku Hondurasu vstřelil v 73. minutě Benguché. Skóra pak uzavřel čtyři minuty před koncem Jonathan Osorio. Kanada vyhrála s devíti body skupinu C. Finále Ligy národů se bude hrát v Las Vegas od 15. do 18. června 2023.

***

Kvalifikace ME

2023-03-27

Moldavsko-Česko 0:0

Utkání se hrálo v hustém dešti. Největší českou šanci měl v závěru prvého poločasu Tomáš Souček, ale jeho střela skončila na břevně domácí branky. Utkání se hrálo v Kišiněvu.

2023-03-26

Slovensko-Bosna a Hercegovina 2:0 (2:0)

Branky Slovenska dali ve 13. minutě Róbert Mak a pět minut před koncem poločasu Sparťan Lukáš Haraslín. Utkání na Tehelnom Poli v Bratislavě sledovalo 6052 diváků.


Liga národů CONCACAF

2023-03-25

Curacao-Kanada 0:2 (0:2)

Milan Borjan udržel opět čisté konto. O branky se postarali Jonathan David a Cyle Larin. Vítězství venku zajistilo Kanadě postup do finálové skupiny CONCACF liga. Podle kouče John Herdmana hrálo mužstvo obzvláště dobře v obraně. Larin vyrovnal svou 26. brankou kanadský rekord Johna Catlifa.

***

Kvalifikace ME

2023-03-24

1. kolo:

Česko-Polsko 3:1 (2:0)

Trenér Šilhavý postavil do mužstva několik nováčků a vyplatio se to. Po 132 vteřinách vedli Češi nad favorizovanými Poláky 2:0. První branku dal po autovém vhazování Coufala hlavou Krejčí. Druhou připojil Čvančara. Brankář Jiří Pavlenka poprvé zasahoval až ve 20. minutě. České obraně se dařilo eliminovat polského střelce Lewandowského, ale jinak si Poláci výraznější šance nevypracovali. Naopak v 64. minutě Alex Král uvolnil Kuchtu a bylo to 3:0. Teprve v závěru utkání Szymanski zaznamenal jedinou branku hostů. Česká sestava: ČR: Pavlenka - Holeš, Brabec, Ladislav Krejčí mladší - Coufal (71. Douděra), Král, Souček, D. Jurásek (89. Zelený) - Hložek (89. Černý) - Čvančara (65. Chytil), Kuchta (71. Barák). Trenér: Šilhavý. V druhém utkání skupiny E hrálo Moldavsko s Faerskými ostrovy 1:1.

2023-03-23

1. kolo:

Slovensko-Lucembursko 0:0

Slovensko v těžké skupině J nezačalo nejlépe a pouze remízovalo s Lucemburskem v Trnavě 0:0. Slováci měli 52 % hry míč ve svém držení, ale na branku soupeře vystřelili pouze třikrát. Ve stejné skupině rozdrtilo Portugalsko Lichtenštejnsko 4:0 a Bosna-Hercegovina Island 3:0.

***

Česká Fortuna liga

2023-03-19

24. kolo:

Plzeň-Bohemians 1:2 (1:0)

Bohemians zvítězili v Plzni poprvé od října 1996. Při tom šla Plzeň do vedení v 27. minutě, kdy vedoucí branku Plzně dal premiérově po svém návratu Matěj Vydra. Několikrát zachránila hostujícího brankáře Valeše branková konstrukce, zatímco Klokani měli při vstřelených brankách značnou dávku štěstí. Při vyrovnávací brance se Kadlecova střela odrazila za Staňkova záda od Chorého. Důležitým okamžikem byla 81. minuta, kdy pronikajícího Klimenta zastavil Kadlec a dostal červenou kartu. Z protiútoku pak zahrávali hosté trestný kop a Kösl dostal míč po druhé za Staňkova záda. V závěru utkání podržel Bohemku několika skvělými zákroky brankář Valeš.


Pardubice-Teplice 3:1

Na stadionu Arnošta Košťála šli domácí v 9. minutě do dvoubrankového vedení brankami Hlavatého a Janoška z penalty. V 21. minutě sice Kučera dal kontaktní gól. V druhém poločasu mohl Gning vyrovnat z penalty, ale rumunský brankář Nita jeho střelu kryl. V 69. minutě dostal Vacek opět Pardubice do dvoubrankového vedení.

Brno-Jablonec 1:2 (1:0)

Utkání dvou rozdílných poločasů. V prvém byli Brňané lepší a zaslouženě vedli brankou hlavou jednoho z nejmenších hráčů Alliho. Po přestávce otočili skóre Chramosta a Považanec.

Slovácko-Zlín 3:0 (1:0)

Již ve 4. minutě byl vyloučen hostující Fillo. Pak řádili Korejec Kim s Petrželou. Kim dal dva góly a Petržela pečetil skóre v 69. minutě.

2023-03-18

24. kolo:

Hradec Králové-Sparta 0:2 (0:1)

Sparta byla před vyprodaným stadionem v Mladé Boleslavi prakticky domácí. První dvě branky jednu hradeckou, druhou Sparty rozhodčí Černý neuznal pro postavení mimo hru. V 20. minutě poslal po faulu předčasně do šatny hradeckého Kučeru, což ovlivnilo průběh utkání. V závěru prvého poločasu dal vedoucí branku Haraslín. V závěru druhého poločasu upravile na konečných 2:0 Wiesner.

České Budějovice-Baník Ostrava 2:1 (1:1)

Vedoucí branku Budějovic dal ostravský Říha, když mu po rohovém kopu v 30. minutě spadl míč na nohu a odrazil se za Laštůvkova záda. V 45. minutě vyrovnal z trestného kopu Fleišman, když poslal po zemi míč a budějovická zeď naskočila. O vítězství domácích rozhodle v 61. minutě Čermák z jedenácti metrů.

Olomouc-Mladá Boleslav 2:0 (1:0)

I zde dal vedoucí branku hostující Karafiáž, který tečoval Slámův centr. I začátek druhého poločasu patřil domácím, kdy skórooval hlavou Vraštil.

Liberec-Slavia 2:2 (1:1)

Otázkou je jestli i v Liberci nebyla první branka domácích vlastní. Odražený míč od tyče se dostal k Červovi, který vystřelil za šestnáctkou. Jeho střelu tečoval Ogbu v 25. minutě za Kolářova záda. O pět minut později Slavia vyrovnala, když Douděrovu střelu vyrazil belgický brankář Viegen k Olayinkovi a ten vyrovnal. I při druhé brance Slavie byl Olayinka. Proběhl do pokutového území a Ndefe ho ruk odstrčil. Rozhodčí Zelinka nařídil pokutový kop, který v 65. minutě proměnil Van Buren. V 88. minutě Ndefe opět fauloval Olyinku, který upadl. Rozhodčí Zelinka však tentokrát penaltu nenařídil a Olayinka hlavou ztrestal angolského fotbalistu v dresu Liberce. Následovala červená karta a Slavia dohrávala osmiminutové prodloužení o deseti, což se jí nevyplatilo a v páté minutě prodloužení vyrovnal Olatunji.

2023-03-12

23. kolo:

Bohemians-Pardubice 2:0 (1:0)

Klokani byli lepším mužstvem a Pardubice tentokrát nepodržel rumunský brankář Florin Nita. Po prvé lovil míč ze své sítě v 37. minutě po střele Hály k tyči. Při druhé brance, kterou vstřelil Prekop zaspal a slovenský útočník v dresu Bohemins ho přeskočil a skóroval hlavou.

Teplice-Brno 1:1 (0:0)

Trenér Frťala měl premiéru na teplické lavičce. Žlutomodří se ujali vedení v 53. minutě Pleštilem, ale v 96. minutě nejlepší ligový střelec Řezníček vyrovnal z pokutového kopu, kterou nařídil rozhodčí Szikszay za faul Chaloupka na Pachlopníka.

Mladá Boleslav-Liberec 4:0 (3:0)

Neuběhlo ani devatenáct minut a Středočeši vedli 3:0. Dvě branky zaznamenala gambijská posila Jawo. Ten oslavil první branku ve 4. minutě s maskou černého pantera. Vysvětli, že panterovi se splnily sny v tichosti jako jemu. Na 2:0 zvýšil Ladra o tři minuty později. Skóre a debakl Liberce potvrdil v 66. minutě Fulnek.

Jablonec-Slovácko odloženo pro sníh.

***

2023-03-11

23. kolo:

Slavia-Plzeň 2:1 (0:1)

Drtivá převaha sešívaných v druhém poločase rozhodla o jejich těsném vítězství. Vedoucí branku hostů dal v 16. minutě Tomáš Chorý. Od tohoto okamžiku Slavia dominovala a Plzeň se jen křečovitě bránila. Vyrovnávací branka byla ve vzduchu a míč dopravil do Staňkovy branky pět minut po přestávce Olayinka. Vítězný gól dal v 76. minutě Ondřej Lingr, když rozhodčí ponechali výhodu při faulu na van Birena. Utkání sledovalo 18678 diváků. Slavia se tak dostala po krátkém vedení Sparty do čela tabulky a má náskok dva body na svého letenského rivala.

Baník Ostrava-Sparta 0:3 (0:2)

Střelecké duo Čvančara-Kuchta se postaralo o vítězství hostů. Kuchta zahájil skóre v 17. minutě a Čvančara o tři minuty později zvýšil na 2:0. V 51. minutě to byl opět Čvančara, který překonal ostravského brankáře Laštůvku.

Olomouc-České Budějovice 3:0 (0:0)

Olomouc přerušila sérii nerouhodných výsledků. Branky padaly však až po přestávce v rozmezí deseti minut se trefil dvakrát Vodháněl a jednou Růsek.

Zlína-Hradec Králové 2:2 (2:1)

Ševci dvakrát do poločasu vedli Čanturišvilim a Kozákem, který se po druhé strefil v páté minutě prodloužení prvého poločasu. Ještě v prvním poločase skóroval Matěj Koubek druhý vyrovnávací gól zaznamenal Vašulín v 72. minutě.

***

2023-03-05

22. kolo:

České Budějovice-Slavia 1:0 (0:0)

Slavia nevyužila možnosti utéct Plzni a naopak rozdíl mezi sešívanými a druhou Plzní se snížil na jediný bod a Sparta, která se zdála, že je již ve hře o titul mimo hru se přiblížila na rozdíl dvou bodů. Slavia hrála špatně v prvním poločase. V druhé části hry se její výkon zlepšil, ale naopak inkasovala. Když vítězství Jihočechů zařídil střídající Nigerijec Quadri Adedrian přesnou střelou, když se míč odrazil od pravé tyčky Kolářovy branky. Slavii se nepodařilo v závěru utkání vytvořit patřičný tlak a naopak Adedrian mohl připojit druhou branku, když přesprintoval brankáře Koláře, ale zahrál zbytečně rukou.

Slovácko-Mladá Boleslav 2:1 (1:1)

Slovácku tento zápas vyšel. Estonec Sinjavskij stál u obou branek. První po skrumáži před brankou dorazil do sítě mladoboleslavského brankáře Mikulce. Při druhém gólu nahrál veteránovi Kadlecovi, který rybičkou rozhodl utkání. Jedinou branku hostů dal gambijský útočník ve službách Mladé Boleslavi Jawo.

Liberec-Bohemians 1:3 (0:2)

Bohemians poprvé v historii samostatné české ligy vyhráli v Liberci. Velkou zásluhu na tom měl bývalý liberecký sprintér Matoušek, který vstřelil dvě krásné branky. Klokani vedli od 16. minuty brankou Drchala, která hraničila s postavením mimo hru. V závěru prvého poločasu Matoušek ve středu hřiště získal míč a prošel jako nůž máslem libereckou obranou a překonal belgického brankáře Vilegena. V 54. minutě sice Prebsl dal kontaktní gól, ale v 74. minutě Matoušek prošel přes celé hřiště a udělal i blafák Vilegenovi a upravil na konečných 3:1.

2023-03-04

22. kolo:

Plzeň-Olomouc 1:1 (0:0)

Plzeň překvapivě ztratila body s Olomoucí. Vedoucí branku dal v druhém poločase v 63. minutě Bucha, ale Chytil o pět minut později z voleje vyrovnal. V závěru plzenští nastřelili dvakrát tyč.

Brno-Zlín 1:1 (0:1)

Zlín měl v utkání smůlu a Brnu bod zachránil vynikající brankář Berkovec. Pěknou branku ševců dal již v 9. minutě Václav Řezníček. Vyrovnávací branku domácích a patnáctou v této sezóně dal tři minuty před koncem Jakub Řezníček. Utkání v Králově Poli sledovalo 4522 diváků

Pardubice-Baník Ostrava 1:1 (1:1)

Již ve 3. minutě dostal domácí do vedení Pavel Černý. Za Slezany vyrovnal v 35. minutě Brazilec Cadu, který hrál před tím v Pardubicích. Před slušnou návštěvou 4527 diváků řídil Hocek.

Hradec Králové-Jablonec 1:4 (1:0)

Jablonec měl tentokrát na neutrální hřiště v Mladé Boleslavi blíže. Hradecké dostal do vedení v 34. minutě Filip Novotný. Rozhodujícím momentem byla 54. minuta, kdy mimo pokutové území fauloval „domácí“ brankář Pavol Bajza a dostal červenou kartu. Jablonec pak otočil skóre dvěma góly Chramosty a jednou Šulce a Polidara a navíc neproměnil ještě dvě penalty.

Sparta-Teplice 4:1 (2:0)

Dvě branky Sparty dal Kuchta. Jednu připojili Čvančara a Sörensen. V závěru utkání se podařilo snížit Babacar Syovi. Po utkání skončil na lavičce Teplic trenér Jiří Jarošík, který prý pře utkáním nůž na krku neměl.

***

Slovenská Fortuna liga

Skupina o titul - 2. kolo: Žilina-Banská Bystrica 6:4, Podbrezová-Slovan Bratislava 1:2, Dunajská Streda-Trnava 3:1.

Skupina o udržení - 2 kolo: Michalovce-Liptovský Mikuláš 0:0,  Ružomberok-Zlaté Moravce 2:0. Skalica-Trenčín 2:0

Skupina o titul - 1. kolo: Banská Bystrica-Dunajská Streda 2:3, Slovan Bratislava-Žilina 0:1, Trnava-Podbrezová 6:1.

Skupina o udržení - 1. kolo: Liptovský Mikuláš-Skalica 0:3, Zlaté Moravce-Michalovce 2:5. Trenčín-Ružomberok 0:3.

MLS liga

18. 2. LA Galaxy-Toronto 2:1

  1. 25.2. DC United-Toronto 2:3

  2. 4.3. Atlanta United-Toronto 1:1

  3. 11.3. Toronto-Columbus 1:1

  4. 12.3. Toronto-Miami 2:0

Z utkání Plzeň-Bohemians 1:2 (1:0)

Autor vedoucí plzeňské branky Matěj Vydra

Vyrovnávací branka Bohemians,

o kterou se zasloužil Kadlec

Kadlecův faul,

za který dostal červenou kartu v 81. minutě

Daniel Kösl střílí vítěznou branku

Smutný Tomáš Chorý po utkání

Česká reprezentace porazila Polsko 3:1

Slovensko-Bosna a Hercegovina 2:0 (2:0)