Satellite 1-416

Zaver utkani Toronto-Chicago v mp3

Rozhovor s Robertem Langem v mp3

 

Keith vyrovnava na 3:3

Jak se da otocit utkani
Toronto-Chicago 4:6 (2:1, 1:0, 1:5)

Tezko lze vysvetlit, ze Toronto dokaze v jednom zapase prohrat rozdilem sesti branek a v nasledujicim rozdilem osmi branek vyhrat. Ale jeste hure lze vysvetlit, ze v jednom utkani jako proti Floride prohrava rozdilem dvou branek a nakonec zvitezi. V jinem jako proti Buffalu, ci v tomto zapasu proti Chicagu vede o dve branky a pak dokaze v zaveru zapas ztratit.
Tentokrat klicem ke zvratu byl zaver druhe tretiny, Kdy na trestnou lavici sli postupne Ponikarovskij, Wozniewski a Gill. Znamenalo to, ze Maple Leafs sli do zaverecne tretiny v oslabeni tri na pet a po 94 vterinach to bylo na ukazateli skore 3:3. Kdyz Robert Lang v 48. minute dostal Chicago do vedeni, bylo rozhodnuto. Toronto jiz nemelo silu se znovu vzchopit a naopak pri zaverecne power-play byl opet vyloucen Ponikarovskij a Maple Leafs dostali sesty gol do prazdne branky, kdyz ujel Robert Lang a nezistne pred prazdnou brankou jeste nahral Tuomo Ruutu. Po zapase byl sedmatricetilety Robert Lang v oblezeni novinaru, ale pak jsme mu polozili i my nekolik otazek:
ABE: Roberte, jak byste tento zapas zhodnotil?
RL:
Vyborne, vyhrali jsme. Je to vsechno dobre.
ABE: Jaky to byl prechod z Detroitu do Chicaga?
RL:
Je to celkove uplne jine muzstvo, ale mame hodne mladych hracu, ktere doplnilo par veteranu. Ja jsem byl jednim z nich. Ted se to docel stmelilo a muzstvu se zacalo darit. Takze atmosfera je vyborna, protoze se dari. Je to perfektni take proto, ze se jedna se o tym z originalni sestky. Muzstvo ma tradici. Kdyz budeme takhle hrat, tak to bude vyborne.
ABE: Po druhe tretine jste prohravali 1:3, nakonec jste vyhrali, kde byl zlom?
RL:
Meli jsme presilovku na zacatku treti tretiny pet na tri. Vyrovnali jsme na 3:3. Toronto bylo dole. Meli jsme prevahu. Pak jsem vstrelil ctvrty gol a to je posadilo na zadek. To byla sedmiminutova smrst a bylo po zapase.
ABE: Mohl byste neco rici k te ctvrte brance, kterou jste vstrelil, mohl byste to popsat.
RL:
Byla to dobra strela zapestim z vrcholu kruhu. Brankar mel mozna zakryty vyhled. Ja jsem strilel do protismeru, kam jsem jel a jestli on sel se mnou, tak jsem ho trochu prekvapil a navic clovek musi mit trochu stesti.
ABE: Byla to vase pata branka, jak byste zhodnotil tuto sezonu?
RL:
Mam pomerne hodne casu na lede. To je duvod, proc jsem tady. Byl to ten herni cas a dostat se do pohody, ze jsem tam porad. Pri presilovkach i v oslabeni. Takze jsem na lede pri klicovych momentech. Jsem rad, ze se dari a ze muzstvo vyhrava.
ABE: Patrite k nejstarsim hracum v NHL, kolikata je to sezona?
RL:
Nevim, jestli je to ctrnacta nebo patnacta. Uz se to tam chyli. Jeste to nepocitam, jeste tam snad nejaka bude.
ABE: Jake jsou vyhody stari a nevyhody?
RL:
Nevyhodou jsou fyzicke sily. Kluci odehraji zapas a zregenerovani jsou za dve hodiny. V tomhle veku to trva dele. Ale kdyz se hraje hlavou, tak se zas clovek tolik nenamaka, jako kdyz mi bylo dvacet. Ono se to tak nejak vyrovna.
ABE: V muzstvu je David Koci, mohl byste o nem neco rici?
RL:
David je vyborny, obzvlaste, kdyz se hraje proti muzstvum, ktera se rvou. On je nas bitkar, nase svalstvo. Takze i dnes predvedl dobry vykon. My mu rikame s Martinem Havlatem "Golem". Chrani obzvlaste mlade kluky nebo hrace, kteri davaji goly.
Ales Brezina

Lang unika Ponikarevskemu

 

3.10.: Toronto-Ottawa 3:4 v prodlouzeni

9.10.: Toronto-Carolina 1:7

11.10 Toronto-NY Islanders 8:1

13.10. Toronto-Pittsburgh 4:6

20.10 Toronto-Chicago 4:6

Priprava:
Toronto-Phoenix 2:3

Toronto-Detroit 6:4

Sezona 2006-2007

Sezona 2005-2006

Svetovy pohar 2004

Sezona 2003-2004

Satellite1-416.com