Satellite 1-416

Rozhovor se Zbynkem Michalkem v mp3

Priprava: Po vitezstvi Toronta ve Winnipegu, prohra doma
Toronto-Phoenix 2:3
K tretimu utkani proti muzstvu ze Zapadni konference ve trech dnech, nastoupili Maple Leafs poprve na domacim lede a po druhe proti Kojotum z Phoenixu. Po vitezstvi 3:2 ve Winnipegu, prohrali Maple Leafs tentokrat stejnym vysledkem. V dresu domacich nastoupil Tomas Kaberle a Jiri Tlusty. Za hosta hral v obrane Zbynek Michalek, ktery vstrelil jednu branku, dve asistence zaznamenal Radim Vrbata jednu Martin Hanzal. Jelikoz to byl jediny zapas Phoenixu v teto sezone v Torontu, pozadali jsme Zbynka Michalka o rozhovor.
ABE: Je zacatek sezony, jak se vam v Torontu hralo?
ZM:
Je dobra nalada, protoze jsme vyhrali. Na zacatku sezony se tym teprve tvori. Sestava neni idealni. Vlastne klademe duraz, abychom hrali kazdy zapas naplno, plnych sedesat minut. Je to mlady tym. Hodne se snazime bruslit. Myslim si, ze nam ta priprava vychazi docela dobre.
ABE: Vstrelil jste jednu branku, mohl byste ji popsat?
ZM:
Bylo to pri presilovce a my jsme nemeli cas zatim neco natrenovat. S Radimem Vrbatou jsme si to nekolikrat nahrali na modre care. Mel jsem cas zamirit a vystrelit. Nasi hraci dobre clonili pred branou, takze brankar nic nevidel. Jsem moc rad.
ABE: Druhou asistenci pri teto brance mel Martin Hanzal. Je novackem v tomto tymu. Jak se mu dari?
ZM:
Je novackem v muzstvu a zatim odehral vsechny ctyri zapasy v tomto tymu a je to videt. Je to dobry hrac. Ne nadarmo byl draftovan v prvnim kole. Vkladaji se do nej velke nadeje. Je videt, ze talent ma a ma pred sebou velkou budoucnost.
ABE: Zbynku, vasim trenerem je Wayne Gretzky, do jake miry citite respekt, k teto hokejove legende?
ZM:
Respekt je obrovsky. To, co Wayne dokazal v hokeji je tezko prekonatelne. Mit ho za trenera je pro mne velkou cti. Hodne se od nej mohu ucit. Na druhou stranu jiz jsem zde dva roky, tak jiz to neni pro mne nic zvlastniho. Vidim ho na treninku, pri zapasech. Takze pro mne je to normalni clovek a trener jako kazdy druhy.
ABE: Do jake miry je Phoenix hokejove mesto?
ZM:
Moc neni. Hlavni sporty na jihu Spojenych statu jsou americky fotbal a baseball, co divaky tahne. Hokej v pousti, kde jsme my a ani vysledky moc lidi neprilakaly. Ten zajem moc velky neni. Plan vedeni tymu je, aby se navstevnost zlepsila. To zacina u tech vysledku.
ABE: Hrali jste vcera ve Winnipegu, kdyz byste mel srovnat Winnipeg a Phoenix, myslite si, ze to byl dobry krok presunout muzstvo Winnipeg Jets do Phoenixu?
ZM:
Myslim si, ze to bylo z financniho duvodu. Ve Winnipegu nebyly financni prostredky, ale hokejove zazemi je urcite lepsi v Kanade, protoze kanadska mesta jsou kolebkou hokeje. V Torontu na pripravnem zapase bylo temer vyprodano, vcera ve Winnipegu bylo taky skoro plno. Navstevnost i podpora je vetsi v Kanade, ale dnes je hokej zalezitost financni a to rozhoduje.
ABE: Vratme se k letosnimu letu, jak jste ho stravil?
ZM:
Prevaznou cast leta jsem stravil na jihu Cech v Jindrichove Hradci, v srpnu jsme pak zacali trenovat v Montrealu.
ABE: Co mate jako doplnkovy sport?
ZM:
Hlavne jsem se venoval fotbalu a tenisu. To jsou moje dva doplnkove sporty.
ABE: Sledoval jste take MS junioru, ktere se odehravalo zde v Kanade?
ZM:
Sledoval jsem, i kdyz vetsina zapasu byla brzy rano. Nevidel jsem semifinale a finale, ale jinak jsem klukum fandil. Byl jsem rad, ze jsme opet neco dokazali.
ABE: Jak vam vyhovuje system NHL, kdy tady hrajete jednou za tri roky?
ZM:
Mne se to moc nelibi. Hrajeme porad se stejnymi tymy. Porad dokola uvnitr divize osmkrat. Pro nas je to nevyhodne, protoze tam mame hodne silna muzstva. I pro divaky by bylo lepsi, kdyby meli moznost videt hvezdy z vychodni konference, jako jsou Crosby, Malkin, Oveckin Co jsem slysel a cetl v novinach dojde ke zmene celeho systemu.
ABE: Vidite rozdil v mezinarodnim hokeji a v NHL?
ZM:
Hlavni rozdil je v rozhodcich. Zdejsi rozhodci maji urcitou uroven, kdezto na MS jsou rozhodci vyplaseni a piskaji velmi uzkostlive. Tady je hodne kontaktu, zatimco na velkem kluzisti je vice volnosti. Tam je pouze jeden rozhodci a tady jsou dva.
ABE: Co byste si pral v teto sezone?
ZM:
Z osobniho hlediska hlavne zdravi a pak aby se darilo celemu tymu i mne osobne, abych postoupil trochu dal ve sve hokejove kariere. Hlavne vsak to zdravi.
ABE: To vam preji i ja a dekuji vam za rozhovor.
Ales Brezina
***

Sezona 2006-2007

Sezona 2005-2006

Svetovy pohar 2004

Sezona 2003-2004

Satellite1-416.com