Satellite 1-416

Zaver utkani Toronto-Ottawa v mp3

Rozhovor s Andrejem Meszarosem v mp3

Rozhovor s Tomasem Kaberlem v mp3

Pred brankou torontskeho brankare Raycrofta

Heatleyho zaver
Toronto-Ottawa 3:4 v prodlouzeni
Utkani predchazelo slavnostni zahajeni a predstavovani hracu. Na prvni branku si muselo devatenact a pul tisice divaku v Air Canada Centre pockat sedm minut a triadvacet sekund, kdy ottawsky Vermette projel stredem kluziste a po lede zasunul puk k prave tycce Raycroftovy branky. Maple Leafs vsak nerezignovali a diky utoku Antropov-Sundin-Blake se jim podarilo otocit jeste v prvni tretine skore. Radost z vedeni 2:1 vsak trvala pouhych 40 vterin a kapitan Senatoru Alfredsson opet srovnal skore. Nerozhodny stav vydrzel az do druhe tretiny, kdy Stajan po druhe dostal domaci do vedeni. V zaveru utkani nejprve Heatley z nahravky Meszarose vyrovnal a v prodlouzeni si vse zopakoval pouze s tim rozdilem, ze mu nahraval v 63. minute Fisher. Po utkani jsme nejprve pozadali o rozhovor Andreje Meszarose, ktery stravil na lede 24:12 minut.
ABE: Jak byste zhodnotil tento zapas?
AM:
Nebyl to nas nejlepsi zapas. Prvni tretina se skoncila nerozhodne 2:2. V druhe tretine jsem inkasovali a do treti jsme sli s tim, ze chceme vyhrat a byli jsme lepsi, napadali jsme je v utocne tretine a diky tomu jsme dali branku a nakonec v prodlouzeni vyhrat.
ABE: Podarilo se vam nahrat na vyrovnavaci branku Heatleyho, jak byste popsal tuto situaci?
AM:
Chris Phillips mne nahral na modre. Mel jsem hodne casu. Nechtel jsem strilet od modre, tak jsem sel mezi kruhy. Uvidel jsem volneho Heatleyho. Nahral jsem mu puk a on dal gol. Sice jsem mohl strilet sam, ale on mel vyhodnejsi pozici.
ABE: Vratme se k lonske sezone. Dostali jste se az do finale, jaky to byl pocit?
AM:
Tak pocit to byl vynikajici. Byla to velka zkusenost pro mne i pro cely tym. Ted uz vime, co to znamena. Dulezite je ziskat Stanley Cup. Leto bylo letos kratke a nebyl cas na odpocinek. Ted kdyz vime, o co jde, tak bychom to chteli zkusit znovu.
ABE: Prestoze leto bylo kratke, jak jste ho stravil?
AM:
Byl jsem na dovolene tyden a tri mesice jsem byl doma. Trenoval jsem v Povazske Bystrici. Chodil jsem na led a do posilovny jezdit na kole. Treneri mne rekli, co je potreba zlepsit a tak doufam, ze tato sezona bude lepsi nez ta minula.
ABE: Jak vypadal trenink-kemp?
AM:
Zmenil se nam trener. John Paddock ma tvrdsi treninky a ty by mely byt narocnejsi nez zapas. Hral jsem pet pripravnych zapasu a treneri byli se mnou spokojeni. Regulerni sezona je vsak o necem jinem nez priprava. Dnes se nam podarilo vyhrat, i kdyz jsme nehrali dobry hokej.
ABE: V dnesnim utkani jste byl trikrat vyloucen. Neni to moc na jedno utkani?
AM:
Je to hodne. Pri tom poslednim jsem zapomnel hokejku za sebou a souper pres ni spadl. Ty dve predchozi jsem si mohl odpustit.
ABE: Jak se vam libi v Ottawe?
AM:
Je to klidne hlavni mesto. Zimni stadion je asi pul hodiny od mesta. Vsichni bydlime okolo. Hodne lidi chodi na hokej. Libi se mi tam. Je to muj posledni rok, co zde mam kontrakt, tak uvidime, co se potom stane.
Mensi spokojenost byla v satne Toronta, ktere si z utkani odvezlo pouze jeden bod. Tomas Kaberle stravil na lede o jedenact vterin dele nez Andrej Meszaros a hodnotil utkani takto:
TK: Je videt, ze je zacatek sezony a obe muzstva hrala s maximalnim usilim. Bylo to velmi vyrovnane az do konce. Proto se zapas hral az do prodlouzeni. Skoda, ze v zaveru vyrovnali. V prodlouzeni uz je to padesat na padesat. Vystrelili a dali gol, ale zitra hrajeme odvetu.
ABE: Jak se ti hralo v obrane. Stridal jste tam Pavla Kubinu a Bryana McCaba?
TK:
Mame to ruzne rozhozene, podle toho jak je potreba. S obema jsem toho uz hodne odehral a s obema mi to vyhovuje a vim, co mohu ocekavat.
ABE: V dresu Toronta hral v priprave i Jiri Tlusty, jak se mu darilo?
TK
: Hral dobre a pokud bude nekdo pozvan nahoru z Toronta Marlies, tak bude mezi prvnimi. Musi tam podavat dobre vykony a musi ukazat sve kvality i behem sezony.
ABE: Jak byste hodnotil letni pripravu?
TK:
Odpocinul jsem dva az tri tydny. Stravil jsem hodne casu s rodinou. Byl jsem cele leto doma a byl jsem rad, ze jsem mel trochu vic casu po tom zraneni na rekonvalescenci. Doufam, ze bude letos dobra a dlouha sezona.
ABE: Citite po tom zraneni nejake problemy?
TK:
Vsechno je v poradku a doufam, ze to takhle zustane.
Ales Brezina
***

Andrej Meszaros za ottawskou brankou

 

 

Toronto-Ottawa 3:4 v prodlouzeni

Priprava:
Toronto-Phoenix 2:3

Toronto-Detroit 6:4

Sezona 2006-2007

Sezona 2005-2006

Svetovy pohar 2004

Sezona 2003-2004

Satellite1-416.com