Satellite 1-416

Zaver utkani Toronto-Pittsburgh v mp3

Rozhovor s Petrem Sykorou v mp3

 

Pavel Kubina v souboji s Crosbym

52 strel nakonec rozhodlo
Toronto-Pittsburgh 4:6 (2:1, 2:3, 0:2)

Dve branky Sidney Crosbyho nakonec rozhodly o vitezstvi Pittsburghu v Torontu, ackoliv Maple Leafs na zacatku druhe tretiny vedli 3:1. Pittsburgh vsak behem devatenacti vterin dokazal srovnat skore, kdyz Petr Sykora nejprve nahral Crosbymu a jeho strela se odrazila od brusle Pavla Kubiny za zada bezmocneho brankare Vesy Toskaly. Tentyz hrac rozhodl pet minut pred koncem zapasu pri presilovce a Talbot svou druhou brankou v utkani pecetil, kdyz Maple Leafs odvolali brankare v zaveru utkani.
V jedne utocne rade se Sidney Crosbym nastupoval i Petr Sykora, ktery odehral 15:31 minut. Po utkani byl nad miru spokojeny a odpovedel ochotne na nase otazky:
ABE: Prohravali jste na zacatku druhe tretiny 1:3, jak byste zhodnotil toto utkani?
PS:
Vedeli jsme, ze to musi prijit, protoze v predchozich zapasech jsme meli strasne moc sanci a v tomto utkani 52 strel. Dosud jsme kazdem utkani hrali dobre, ale dostali jsme zvlastni goly, takove podivne dorazky. Bylo to jen otazkou casu, kdy se nam to podari otocit. S tim muzstvem, ktere mame by se nam melo podarit v kazdem utkani dat ctyri nebo pet golu.
ABE: K tomu otoceni jste velmi prispel asistenci pri druhe brance
PS:
Sli jsme dva na jednoho nahral jsem to Sidneymu a ten mi to chtel vratit, ale trefil brusli jednoho z obrancu a tim dal gol. Mel jsem velkou radost, protoze tohle byl jeho prvni gol v teto sezone a byl jsem velmi rad, ze jsem mu mohl na tento gol prihrat.
ABE: V muzstvu jsou mladi hraci Crosby a Malkin a pak ctyricatnici Recchi a Roberts. Vy jste tak nejak uprostred
PS:
Ja si pripadam jako ten starsi, vzdyt je mi jedenatricet. Mne se tu strasne libi mezi temi mladymi. Clovek okamzite omladne mam pocit, ze je mi triadvacet. Je s nimi strasna sranda. Je to neco noveho a takovy talent nema zadne jine muzstvo. Tohle muzstvo bude lepsi a lepsi. Nemohl jsem si prat nic lepsiho nez byt zde v Pittsburghu.
ABE: Jaky je to pocit byt s takovym hracem jako Crosby na lede?
PS:
Pro hrace jako jsem ja, ktery nema obrovskou rychlost, ze bych byl schopen treba udelat hrace pri hre jeden na jednoho, je to neco na co se ceka cely zivot. Dnes jsme hrali spolu poprve cely zapas. Uzival jsem si kazdou sekundu na lede. Dali jsme spolu jeden gol, ale mohli jsme jich dat pet. Urcite ty goly prijdou.
ABE: Co je noveho v osobnim zivote?
PS:
Brzy za mnou prileti rodina. Narodil se mi syn Nicolas. Strasne moc mi chybi, nemohu se dockat az prileti. Je to nejkrasnejsi pocit na svete.
ABE: Prosel jste od vychodu na zapad celou Amerikou a Kanadou. Jak byste to hodnotil?
PS:
Jsem tady trinacty rok s vyjimkou rocniku, kdy se nehralo. Tedy od roku 1995. V podstate nevim. Bylo to nahoru dolu. Hralo se mi dobre s Patrikem Eliasem. Pak to nebylo dobre, ale clovek musi bojovat. Jsem ted zpatky, kde jsem chtel byt. Uklidnil jsem se, mam spokojeny zivot. Syn mi dal novy pohled na zivot. Nemohu si stezovat.
ABE: V Pittsburghu hral Jaromir Jagr, jak ho tam maji radi?
PS:
Co jsem se setkal s lidmi, tak ho maji porad radi. Odehral tam radu let. Udelal mnozstvi bodu. Ziskal dva Stanley Cupy. Pouze nekteri fanousci, kteri by ho chteli mit zpatky tak buci, kdyz je na lede.
ABE: Preji, aby pohoda vydrzela.
Ales Brezina

Petr Sykora bojuje za torontskou brankou

 

3.10.: Toronto-Ottawa 3:4 v prodlouzeni

9.10.: Toronto-Carolina 1:7

11.10 Toronto-NY Islanders 8:1

13.10. Toronto-Pittsburgh

Priprava:
Toronto-Phoenix 2:3

Toronto-Detroit 6:4

Sezona 2006-2007

Sezona 2005-2006

Svetovy pohar 2004

Sezona 2003-2004

Satellite1-416.com