Satellite 1-416

Zaver utkani Toronto-Washington v mp3

Rozhovor s Tomasem Fleischmanem v mp3

Rozhovor s Milanem Jurcinou v mp3

Milan Jurcina v souboji s Dominicem Moorem

Uhlidali Oveckina, ale prohrali
Toronto-Washington 1:2 (0:0, 0:1, 1:1)

Po finale MS v roce 1986 mezi Argentinou a Nemeckem se jedna novinarka zeptala Franze Beckenbauera, jestli nebylo chybou, ze se obrana soustredila na Maradonu a tri dalsi Argentinci pak meli volny prostor a skorovali. Cisar, jak se Beckenbauerovi rikalo, se na ni podival a smutne s patricnou davkou ironie si povzdechl: "Mila damo, nerozumim teto hre. Pred utkanim mne vsichni rikali, pokud udrzime Maradonu, nasi vyhre nic nestoji v ceste! Udrzeli jsme Maradonu a presto jsme nevyhrali." Totez by mohl rici po sobotnim utkani torontsky trener Ron Wilson. Torontskym obrancum se podarilo udrzet Alexandra Oveckina, ktery byl tak frustrovan, ze v zaverecne tretine byl dokonce dvakrat vyloucen. Toronto hralo disciplinovane, pouze dva technicke prestupky a jedno vylouceni za hrubost, pomer strel 30:20 a presto si Maple Leafs pripsali dalsi porazku. V poradi treti za sebou.
Utkani pro nas hodnotili tentokrat hraci Washington Capitals Tomas Fleischman a autor vitezne branky Milan Jurcina.
Nejprve Tomas Fleischman: Bylo to velice vyrovnane utkani. Toronto dokazalo zblokovat vsechny nase strely. Proto jsme dali pouze dva goly a obe branky vstrelili obranci.
ABE: Jak vam vyhovuje takto hrana obranna bitva?
TF:
Pokud se vyhraje, tak to stmeli tym. Hraci se citi dobre, doufam, ze to zopakujeme v pristich zapasech.
ABE: V cem je uspech Washingtonu, ktery je na cele divize?
TF:
Trener Bruce Boudreau udelal skvelou praci. Pozvedl tym, ktery premyslel, o tom proc prohral zapas, tak, ze nyni premysli jak vyhravat jednotliva utkani. Chceme ted vyhrat nejen divizi, ale i konferenci.
ABE: Micha trener Boudreau se sestavou nebo spis sazi na jistotu?
TF:
Vetsinou jsou stale formace, ale kdyz se nekomu nedari a naopak kdyz nekdo hraje skvele, tak je prohodi.
ABE: Dnes zahrala dobre obrana, navic Milan Jurcina vstrelil viteznou branku, jak to vypada s obranou Washingtonu?
TF:
Ta se za poslednich pet let prakticky nezmenila. Ted prisli nekteri mladi z farmy. Milan Jurcina hraje fantasticky, jen by mel davat vic branek.
Milan Jurcina byl skutecne po zapase v dobre nalade k vitezne trefe nam rekl: O prestavce po druhe tretine jsme si rekli, ze je nutne vsechno strilet na branku. Michael Nylander mi nahral puk, vse se prede mnou otevrelo, tak jsem vystrelil a padlo to tam.
ABE: Do statistik jste se zapsal i jednim vyloucenim v druhe tretine. Jaky je to pocit v tak vyrovnanem zapase usednout na trestnou lavici?
MJ:
Na trestne lavici se pak sedi jako na jehlach. Nelze nad tim moc mudrovat. Co se stalo, stalo se a je zapotrebi verit spoluhracum, kteri maji za ukol presilovku zmarit.
ABE: Pochazite z Liptovskeho Mikulase, fandite tamnim hokejistum a sledujete slovenskou extraligu?
MJ:
Ano, zatim jim to jde skvele. Jsou zatim druzi a zatim jim to jde skvele. Doufam, ze vydrzi a budou hrat play-off a udelaji dobry vysledek, coz se jim nepodarilo za poslednich deset let.
ABE: Jak hodnotite dosavadni soutez?
MJ:
Je to velmi vyrovnane. Neni zde tym, ktery by byl jednoznacne nejlepsi.
ABE: Jak jste prozival v hlavnim meste Spojenych statu volby prezidenta?
MJ:
V tu dobu jsme byli na cestach. Tak jsme to ani moc neprozivali, ale velmi rusno bude 20. ledna 2009 az nastoupi novy prezident. To bude skutecne velka slavnost a jsem zvedavy, jak to dopadne.
ABE: Vratme se jeste k minulemu letu
MJ:
Hned po sezone jsem mel operaci, musel jsem se prizpusobit rehabilitaci a tak jsem se stacil jen pripravit na tuto sezonu. Cele leto jsem byl doma v Liptovskem Mikulasi.
ABE: V cem se lisi trener Boudreau od ostatnich, Washington dosahl znacneho zlepseni
MJ:
Vyzaduje i na treninku maximalni nasazeni. Nesmime se flakat, ale musi se tvrde pracovat. Vysledky jsou pak videt v jednotlivych zapasech. Neni z treneru, ktery by neco odpustil.
ABE: Alexander Oveckin je ve vasem muzstvu velkou hvezdou, je to vyhoda pro ostatni hrace?
MJ:
To je spis otazka pro utocniky, ale vetsinou proti nemu nastupuji nejlepsi souperovi obranci. Presto musi vsichni utocnici pracovat naplno.
ABE: Byla to vase druha branka v letosnim rocniku, takze nepatrite k utocnym obrancum?
MJ:
Vic mne tesi, kdyz zabranim golu nez kdyz gol dam. Patrim skutecne k defenzivnim obrancum, ale kdyz mohu vyjet dopredu, tak to zkusim.
ABE: Co byste si pral v teto sezone?
MJ:
Urcite se dostat do play-off. Vloni nas vsichni odrazovali, ze se nedostaneme do Stanley Cupu. Nejenze jsme se tam dostali, ale potrapili jsme i Philadelphii, ktera se dostala do finale konference. Prestoze nas lide podcenovali, nakonec jsme udelali dobry vysledek. Cele muzstvo zustalo pohromade a doufam, ze i letos udelame, co nejlepsi vysledek.
Ales Brezina - Toronto

11.10. 2008 Toronto-Montreal 1:6

13.10. 2008 Toronto-St. Louis 4:5 po sam. najezdech

25.10. 2008 Toronto-Ottawa 3:2

28.10. 2008 Toronto-Tampa Bay 2:3

1.11. 2008 Toronto-NY Rangers 5:2

8.11. 2008 Toronto-Montreal 6:3

22.11. 2008 Toronto-Chicago 4:5 v prodl.

25.11. 2008 Toronto-Atlanta 3:6

29.11. 2008 Toronto-Philadelphia 4:2

6.12. 2008 Toronto-Washington 1:2

16. 12. 2008 Toronto-New Jersey 3:2 po sam. najezdech

30. 12. 2008 Toronto-Atlanta 4:3 v prodl.

Priprava:
Toronto-Pittsburgh 4:5

 

Sezona 2007-2008

Sezona 2006-2007

Sezona 2005-2006

Svetovy pohar 2004

Sezona 2003-2004

Satellite1-416.com