Satellite 1-416

Zaver utkani Toronto-Atlanta mp3

Rozhovor s Ondrejem Pavelcem v mp3

Rozhovor s Ondrejem Pavelcem v pdf

T. White strili druhou branku Atlanty

Ondrej Pavelec - jeden z nejmladsich brankaru v NHL
Toronto-Atlanta 3:6 (0:1, 1:3, 2:2)
Jedinym pozitivnim okamzikem pro Maple Leafs byla 28. minuta, kdy nova posila, ktera prisla do Toronta Lee Stempniak zaznamenala svou prvni asistenci v dresu Maple Leafs, jinak utkani bylo prumerne urovne. Nedarilo se moc ani jednactyricetiletemu popularnimu brankari Curtisu Josephovi, ktery inkasoval sest branek. Podstatne byl na tom lepe na druhe strane Sved Johan Hedberg. Tentokrat jsme vsak pozadali o rozhovor jeho nahradnika jednadvacetileteho brankare Ondreje Pavelce.
ABE: Jaka je nalada v muzstvu?
OP:
Po viteznem zapase urcite dobra. Ale my jsme posledni tri zapasy prohrali, takze se musime porad drzet pri zemi. Vyhravat, co nejvice zapasu. Vykony nejsou takove, jake by mely byt.
ABE: Vratme se k sobotnimu utkani, kdy jste prohrali s Columbusem 0:2, inkasoval jste pouze jednu branku, ale vsechny agentury Vas chvalily
OP:
Nehrali jsme dobre, takze s tim nemohu byt spokojeny, ale ten zapas se mi povedl. Muzstvo si vzalo z tohoto utkani ponauceni a dnes byl vysledek jiny.
ABE: Uspesnost 91,3 %, coz je skvele. Da se neco usuzovat z teto statistiky?
OP:
Je za tim prace celeho muzstva. Krome toho posledniho zapasu podavali obranci dobry vykon a i utocnici jim pomahali. Po peti zapasech je vsak hrozne brzy mluvit o statistikach. Osobne na ne moc nekoukam, ale tesi me, ze se procento uspesnosti vyhouplo pres devadesat procent.
ABE: Na zacatku trojka, v tuto chvili boj o misto v muzstvu, jaka je sance, ze zustanete?
OP:
Pokud mam hovorit sam za sebe, tak je nulova. Maximalne deset procent, protoze jednicka Kari Lehtonen je zraneny, jeste nezacal bruslit a nechodi na led. Do te doby nez se vrati zustanu snad v muzstvu. Pak se uvidi. Spis je to otazka pro trenery.
ABE: Statistiky na farme jsou vynikajici v Chicagu mate dva bezgolove vysledky, Prumer na zapas 1,54 branky a uspesnost 94,7 %. Jaky je rozdil pro brankare mezi NHL a farmou?
OP:
Pro mne jako pro brankare neni ten rozdil nijak velky. Vzdycky musim chytit puk. Vetsi rozdil je pro hrace v poli. Hlavni rozdil je v tom, ze kdyz se udela chyba v NHL tak je to temer na sto procent gol, zatimco na farme jsou hraci zbrkli, nejsou technicky vyspeli a nekdy nedokazi tu chybu vyuzit.
ABE: Tomas Vokoun mi jednou rekl, ze chytani je legracni zalezitost, ze mnohdy jde do zapasu naprosto v pohode a pak mu zapas nevyjde, zatimco nekdy se neciti ve sve kuzi a presto zapas vyjde. Mate tyhle pocity take?
OP:
Tyhle pocity ma kazdy brankar, ale ja se tim nechci zabyvat. Vetsinou vsak, kdyz se necitim ve forme, tak ten zapas dopadne spatne. Mam to trochu obracene. Pocit pred zapasem hraje urcitou roli, ale ne nijak velkou.
ABE: Pripravujete se na jednotliva utkani? Rozebira s vami nekdo, jak utocnici strileji?
OP:
Pred kazdym utkanim to probirame s trenerem brankaru a s druhym brankarem. Trener nam rika, co ktery utocnik dela. Jestli spis strili nebo nahrava, jak hraje pri presilovce, v oslabeni.
ABE: Pomaha to?
OP:
Ano, kdyz se soustredite na nektereho hrace, pak tam muzete byt o setinu vteriny drive a zachranite gol.
ABE: Do jake miry ma na brankare vliv unava, pocet odehranych zapasu?
OP:
Zalezi na tom, jak se dari. Kdyz se dari, pak neni zadna unava a tesite se na dalsi zapas. Pak byste chtel hrat kazdy den, ale kdyz se prohrava, tak jste vdecny za kazdy volny den a ta unava mizi pomaleji. Zalezi vsak take na letni priprave. Kdyz se pripravite, tak by vam unava v sezone nemela delat problem.
ABE: Jste v NHL druhym rokem da se letosni sezona porovnat s tou lonskou?
OP:
Moc jsme toho zatim neodehral, takze na porovnani je prilis brzy. Rozdil je prece jen ve zkusenostech, vloni byla maximalni nervozita. Letos jsem klidnejsi, pokud dostanu gol, snazim se na to nemyslet.
ABE: Dnes v torontske brance byl jednactyricetilety Curtis Joseph, v cem je vyhoda starsich brankaru?
OP:
Starsi brankari maji neco odchytano a maji prave ty zkusenosti, coz dela strasne moc. Od malicka jsem ho znal z televize, dnes to nebyla jeho chyba, ze Toronto prohralo. Pro ligu je to hrozne dobre, kdyz chytaji starsi brankari a my mladi se mame od nich, co ucit.
ABE: Kdo byl vasim vzorem?
OP:
Pro mne to byl Martin Brodeur z New Jersey, ten si drzi stabilni vykonnost uz patnact let. Dokazal nekolikrat vyhrat Stanley Cup, World Cup. Toho se snazim sledovat, ale nekopiruji ho.
ABE: Ktery z brankaru ma nejvic neortodoxni styl?
OP:
Dominik Hasek, jak ten dokaze chytat puky to je neco neskutecneho. Skoda, ze uz nechyta, protoze bylo porad mozne se na neco divat.
Ales Brezina
***

 

11.10. 2008 Toronto-Montreal 1:6

13.10. 2008 Toronto-St. Louis 4:5 po sam. najezdech

25.10. 2008 Toronto-Ottawa 3:2

28.10. 2008 Toronto-Tampa Bay 2:3

1.11. 2008 Toronto-NY Rangers 5:2

8.11. 2008 Toronto-Montreal 6:3

22.11. 2008 Toronto-Chicago 4:5 v prodl.

25.11. 2008 Toronto-Atlanta 3:6

29.11. 2008 Toronto-Philadelphia 4:2

6.12. 2008 Toronto-Washington 1:2

16. 12. 2008 Toronto-New Jersey 3:2 po sam. najezdech

30. 12. 2008 Toronto-Atlanta 4:3 v prodl.

Priprava:
Toronto-Pittsburgh 4:5

 

 

Sezona 2007-2008

Sezona 2006-2007

Sezona 2005-2006

Svetovy pohar 2004

Sezona 2003-2004

Satellite1-416.com