Satellite 1-416

Zaver utkani Toronto-Montreal v mp3

Rozhovor s Jaroslavem Halákem v mp3

Rozhovor s Romanem Hamrlikem v mp3

Slavnostni zahajeni v Air Canada Centre

Tomas Kaberle a Sakku Koivu pri slavnostnim vhazovani

Torontska kocovina
Toronto-Montreal 1:6 (0:2, 1:4, 0:0)

Po viteznem opojeni z uvodniho vitezstvi v Detroitu, prisla pro Maple Leafs v sobotu neocekavana kocovina. Slavnostni atmosfera, ktera predchazela uvodnimu vhazovani vydrzela do 11. minuty, kdy Latendresse nahral Romanu Hamrlikovi a ten z mista leveho kridla prekonal poprve torontskeho brankare Vesu Toskalu. O 99 vterin pozdeji Tomas Plekanec asistoval pri druhe brance Kovaljova. Skutecna pohroma prisla v prvni polovine druhe tretiny, kdy Vesa Toskala musel lovit puk trikrat za sebou ze sve site. Dvakrat pri tom skoroval Sergej Kosticyn. A teprve za stavu 0:5 v 32. minute zaznamenal Blake jedinou branku Toronta. O 22 vterin pozdeji vsak to byl opet Latendresse, ktery upravil na konecnych 1:6. V zaverecne tretine vystridal jednactyricetilety Curtis Joseph Vesu Toskalu a byl skutecne bezchybny, kdyz chytil tri samostatne najezdy. Antropov sice dostal puk za zada rovnez vyborneho slovenskeho brankare Jaroslava Halaka, ale gol nemohl platit protoze se puk odrazil od Antropovovi ruky. Po utkani nam slovensky brankar v dresu Montrealu rekl:
JH: Urcite bych tento zapas hodnotil pozitivne. Meli jsme hodne presilovek a v nich jsme vstrelili tri branky. Proti Buffalu se nam nedarilo z presilovky skorovat. To je myslim nejvetsi plus. Mel jsem hodne stesti, nekolik tycek. Kdyz se to lepi, tak se to lepi. Nemusi to byt vzdy smula.
ABE: Je to taktika trenera stridat oba brankare?
JH
: Nevim, jak to bude behem sezony, tentokrat to vyslo a trener mi dal duveru a vyslo to, takze jsem stastny s timto vysledkem.
ABE: Jak jste se pripravoval na tuto sezonu?
JH:
Po sezone jsem si dal mesic volno, abych si odpocinul. Byla to dlouha sezona. Zacatkem cervna jsem zacal trenovat na suchu. V telocvicne, spolu s trenerem. To trvalo az do 10. zari. Od zacatku zari jsem pak trenoval na lede se Slovanem.
ABE: Jaky byl trenink-kemp?
JH:
Prvni zapas mi nevysel, dostal jsem pet golu, ale dalsi dva byly lepsi.
Jaroslava Halaka chvalil i cesky obrance Roman Hamrlik:
RH: Ze zacatku jsme meli trochu stesti, kdyz Jaro Halak v brance nekolikrat zachranil. To byl take hlavni duvod, proc jsme hrali dobre defenzivne. Sly nam dobre presilove hry, kdy jsme dali tri goly. Ziskali jsme sebevedomi. Vsichni odvedli dobrou praci. Mame dva body. Navic muzeme byt spokojeni se hrou, prestoze tam byly nejake drobne chyby. Zitra mame den volna, v pondeli pak hrajeme proti Philadelphii, coz bude take dobry test.
ABE: V 11. minute jste vstrelil svoji 137. branku v NHL, mohl byste k ni neco rici?
RH:
Doufam, ze to tam bude padat jako dnes. Jsem rad, ze jsem vstrelil gol a tim prispel k vyhre, ale vsech dvacet hracu si zaslouzi pochvalu. Spoluhrac mi tam dobre nasel a ja jsem se pokusil vystrelit. Proslo to mezi betony Vesy Toskaly. Mel jsem docela stesti.
ABE: Bylo to z mista leveho kridla, casto vyjizdite takhle dopredu?
RH:
Kdyz jsem byl mladsi tak jsem vyjizdel casteji. Mel jsem vice stavy a vic nabrusleno, ted se snazim hlavne branit. Kdyz vidim sanci podporit utocniky, tak to zkusim a dnes to vyslo.
ABE: Je vam ctyriatricet, Robert Lang je jeste o ctyri roky starsi, jake bylo setkani s nim po letech?
RH:
Poznal jsem ho blize v Naganu, je s nim legrace. V kabine si ho kluci vazi, na lede ma hodne zkusenosti. Hraje zde patnactou sezonu. Jsem rad, ze ho tu mame, muze pomoci, jak v oslabeni, tak pri presilovkach.
ABE: Odehral jste pres tisic zapasu v NHL, to se nepodari kazdemu, znamena to velkou zkusenost, v cem spociva?
RH:
Kdybyste se me zeptal, kdyz jsem zacinal v roce 1992, tak bych se vam asi vysmal, ze tady odehraji tisic zapasu. Samozrejme k tomu je zapotrebi urcite stesti i zdravi. Zatim, a to musi zaklepat, jsem zadny vetsi uraz nemel. Clovek si musi drzet fyzickou kondici a musi vse delat nejlepe, jak to umi. Kdyz je clovek zdravy, tak si muze udelat jmeno a pak to jde s vami.
Ales Brezina
***

Pata branka Montrealu, kterou vstrelil Kosticyn.

11.10. 2008 Toronto-Montreal 1:6

Priprava:
Toronto-Pittsburgh 4:5

 

Sezona 2007-2008

Sezona 2006-2007

Sezona 2005-2006

Svetovy pohar 2004

Sezona 2003-2004

Satellite1-416.com