Satellite 1-416

 

Jakub Voracek

Zaver utkani Toronto-Philadelphia v mp3

Rozhovor s Waynem Simmondsem v mp3

Rozhovor s Jakubem Vorackem v mp3

Philadelphia sice rozstrilela Toronto, ale nakonec prohrala a Voracek vysel naprazdno
Toronto-Philadelphia 5:2 (1:1, 3:0, 1:1)

Jiz v 38. vterine dopravil Wayne Simmonds puk za zada brankare Reimera, ale bylo to na dlouhou dobu vse, co se Letcum v Torontu podarilo. Od toho okamziku byla torontska branka jako zakleta, at v ni chytal James Reimer nebo Ben Scrivens, ktery ho v 36. minute vystridal. Osudnou pro Philadelphii byla 23. minuta, kdy Maple Leafs behem necele pul minuty vstrelili dve branky. Narozdil od torontskych brankaru philadelphsky Bryzgalov, ktery chytal ve vsech predchozich zapasech sve muzstvo nepodrzel a po ctvrte brance ho nahradil Brian Boucher, ktery vsak hned v uvodu zaverecne tretiny inkasoval z hole van Riemsdyka patou branku. Teprve 32 vterin pred koncem McGinn prekonal jinak skveleho torontskeho Scriverse.
Autora vedouci branky Philadelphie Wayne Simondse jsme se zeptali na jeho ceskou zkusenost. "Velmi se mi tam libilo, prestoze jsem tam byl pouze kratkou dobu. Meli jsme dobre hrace v muzstvu. Obzvlaste se mi libilo v Praze, ktera je krasna, kdykoliv jsem mel trochu volna, jel jsem tam, i treba z Nemecka. Je to moje nejoblibenejsi evropske mesto. Rad se tam opet vratim. Uz jenom kvuli tomu, ze je tam rada pratel; Jakub Voracek a Jagr, s kterym jsem vloni hral. S Jakubem bydlim pri zajezdech na pokoji, castokrat probirame muj cesky pobyt."
Jakub Voracek nebyl spokojen s vysledkem 2:5. Podle nej to nebylo to, co si Flyers predstavovali. Podle nej byla Philadelphia lepsi tym, ale sestiminutovy vypadek v druhe tretine znamenal trojgolove manko.
ABE: Pokladate za nejlepsi zapas v letosni sezone utkani 9. unora proti Caroline, kdy jste vstrelil branku a zaznamenal jednu asistenci?
JV:
To nebyl nejlepsi zapas, byl to vsak jeden z tech lepsich. Poslednich pet sest zapasu se citim dobre stejne jako vloni. Nekdy to tam padne, dnes to nevyslo, prestoze jsem mel nekolik strel na branku.
Ivana Paulova - idnes: Jak moc chybi tymu Jaromir Jagr?
JV:
Samozrejme, ze chybi. Stale ma prehled, je to vyborny hrac. Ted mu bude za par dnu jednactyricet let, stale boduje, odehraje si svoje. Navic v kabine je vzdy pozitivni, snazi se vyburcovat muzstvo, ma respekt u spoluhracu.
ABE: Krome toho, ze odesel Jaromir Jagr, jake zmeny prodelalo muzstvo behem leta a vyluky?
JV:
Odeslo par opor, ale stale mame kvalitni tym ktery by mel udelat play-off. Claude Giroux ma ted kapitanske Cecko, coz ho ale vubec nezmenilo, nevim jestli muze jako osobnost nahradit Jardu Jagra, ale je to jedna z vudcich postav. S Jardou jsme byli kamaradi, nasli jsme si k sobe cestu. Vi vzdy, co dela a jestlize se rozhodl pro Dallas, tak se rozhodl vedome a je tam urcite spokojeny. Jinak je zde jeste Slovak Andrej Meszaros, ktery je sice zraneny, takze se necitim zde sam. Jiste bych byl rad, kdyby tu byl jeste nejaky Cech, ale nevadi mi to.
ABE: Jaky byl podzim doma?
JV:
Podzim byl dlouhy, mama varila celou dobu, takze jsem nabral nejake to kilo. Pak se to tezko shazovalo.
IP: Jak si rozumite s Waynem Simondsem, ktery byl v Cechach behem vyluky?
JV:
I kdyz na to nevypadame, jsme stejne typy. Vsude chodime pozde. Hrozne se mu libila Praha, parkrat jsme se tam videli.
Pak jiz musel Jakub Voracek do autobusu, aby nebyl opet pozde a tak jsme mu poprali stastnou cestu.
Ales Brezina

 

Treti hvezda utkani Mark Fraser a prvni hvezda brankar Ben Scrivens


***

Predchozi zapasy v sezone 2013

17. 1. 2013 Toronto-NY Islanders 4:7

31. 1. 2013 Toronto-Washington 3:2

4. 2. 2013 Toronto-Carolina 1:4
***

Sezona 2011-2012

Sezona 2010-2011

Sezona 2009-2010

Sezona 2008-2009

Sezona 2007-2008

Sezona 2006-2007

Svetovy pohar 2004

Satellite1-416.com