Satellite 1-416

 

Jiri Tlusty a torontsky kapitan Dion Pbaneuf

Zaver utkani Toronto-Carolina

Rozhovor s Jirim Tlustym v mp3

Jiri Tlusty se vratil do Toronta
Toronto-Carolina 1:4 (1:0, 0:2, 0:2)
Kdyz se Toronto v 6. minute ujalo vedeni Mattem Frattinem nikdo v Air Canada Centre necekal, ze je to vse co domaci Maple Leafs na lede dosahnou. Dobra atmosfera trvala v hledisti do uvodu druheho dejstvi, kdy nejprve Jordan Staal vyrovnal a v 31. minute to byl byvaly hrac Maple Leafs Jiri Tlusty, ktery asistoval pri vitezne brance Erica Staala. Zaverecna tretina se podobala druhe dvacetiminutovce jako vejce vejci, pouze autori branek se lisili. v 41. minute to byl Faulk a v 50. Dwyer. Nejlepsim hracem Caroliny vsak byl brankar Cam Ward, ktery kryl 41 strel. Jiri Tlusty byl po zapase s vysledkem spokojen, i kdyz priznaval, ze uvod utkani nebyl lehky a teprve v druhe tretine se muzstvo dostalo do tempa.
ABE: Jaka byla Vase uloha na lede?
JT:
Prestoze jsem hral kridlo, snazil jsem se, co nejvice clonit brankari. Nedarilo se nam to v predchozim zapase ve Philadelphii, proto jsem se o to vic snazil jit pred branku a diky tomu mne bylo mozna take vic videt ve stredu kluziste.
ABE: Vyraznou postavou v muzstvu vsak byl Cam Ward, ktery vychytal zapas
JT:
Ano, k takovemu vykonu se muze jen gratulovat. Dnes nas podrzel a chytal perfektne.
ABE: V letosni sezone, dnes druha asistence. Zalezi na individualnich statistikach?
JT:
Dulezitejsi je, jak se dari tymu. Na jednotlivce se diva az pozdeji. A my hrajeme dobre v obrane, nedostavame goly. Zatim mi vse vychazi a verim, ze mi to tam brzy zacne padat, protoze sance mam.
ABE: Co bylo rozhodujicim momentem v utkani?
JT:
V druhe tretine Toronto dopravilo puk do site, ale branka nebyla uznana. Videl jsem to jen na kostce a tak to nemohu posoudit, protoze to byla dosti slozita situace pro rozhodci. Byl tam urcity pohyb nohy, coz bylo rozhodujici.
ABE: Vratme se do zacatku sezony, hral jste za Kladno s Jaromirem Jagrem?
JT:
To byl skvely zazitek, protoze malokdo muze rici, ze hral s Jardou Jagrem v jednom utoku a jeste k tomu doma. Ja jsem si to neuveritelne uzival. Nejen ja, ale i nase rodiny a fanousci. Bylo to skvele zpestreni nepovedene sezony. Navic jsem byl doma pres Vanoce, coz se mi po mnoha letech podarilo po prve. Bylo to skvele a ke vsemu hrat za muzstvo, ktere mne privedlo k hokeji.
ABE: Po delsi dobe to bylo take setkani s Tomasem Kaberlem. S nim jste hral prave zde v Torontu
JT:
S Tomasem trenuji kazde leto, take hral kratky cas u nas v Caroline. Bylo to pekne si s nim zahrat, ale jsme spolu casteji nez by se zdalo.
ABE: Nevyrostl jste primo na Kladne, ale ve Slanem, jake jsou vzpominky na toto mestecko?
JT:
Pochazim z male vesnicky, smerem na Velvary a pro mne je to velky odpocinek, vratit se domu. Hrozne to pomuze k uklidneni z toho hokejoveho napeti.
ABE: Jak je rozdilna zkracena sezona od normalni?
JT:
Kazdy zapas se hodne pocita, kazdy vysledek je dulezity. Je nutne hrat dobre od zacatku, coz se nam nepovedlo, ale ted jiz nam to tam snad zacne i padat.
ABE: Co je realne pro Carolinu v teto sezone?
JT:
Mame velke ambice, mame silny tym a jakmile zacneme hrat to, co mame nacvicene, tak bude tezke proti nam hrat. A diky tomu bychom to mohli dotahnout daleko i v play-offs. Konecne bych si chtel zahrat v Stanley Cupu, protoze uz jsem zde pet let, ale jeste se mi to nepostestilo.
Ales Brezina - Toronto

Jiri Tlusty se snazi dostat pres torontskeho Kostku


***

Predchozi zapasy v sezone 2013

17. 1. 2013 Toronto-NY Islanders 4:7

31. 1. 2013 Toronto-Washington 3:2
***

Sezona 2011-2012

Sezona 2010-2011

Sezona 2009-2010

Sezona 2008-2009

Sezona 2007-2008

Sezona 2006-2007

Svetovy pohar 2004

Satellite1-416.com