Satellite 1-416

Torontske zahady
Toronto-NY Islanders 4:7

Kdyz 29. listopadu 2008 se stal Brian P. Burke generalnim manazerem Toronta Maple Leafs, ocekavaly se zazraky. Pesimiste ocekavali, ze pri nejmensim se Toronto dostane do boju o Stanley Cup. Optimiste, cekali, ze poprve od roku 1967 zavita Stanley Cup do hlavniho mesta v Ontariu. Burke s autoritou jemu vlastni rozprasil stary tym, kde byla rada vynikajicich hracu. Jeho dlouholety pritel trener Ron Wislon vsak nebyl schopny nove hrace dat dohromady, presto mu Burke prodlouzil v prosinci 2011 kontrakt. Ten vsak vydrzel pouhe dalsi tri mesice. Ani v sezone 2011-12 se Maple Leafs neprobojovali do play-offs a tak se i Burke musel rozloucit s mistem generalniho manazera. Zustal sice jako "poradce" vedeni klubu, ale jeho nastupce Dave Nonis nema lehkou ulohu. Toronto jako ostatni tymy v NHL naskocilo do souteze bez vetsi pripravy, coz se zdalo v uvodnim utkani v Montrealu spise jako vyhoda. Perfektni obrana slavila uspech s vitezstvim 2:1. Jenze vzapeti prislo vystrizliveni v zapase s Buffalem, ktere pouzilo stejnou taktiku a nasledovala prohra na domacim lede 1:2. V prostredku tydne prisel zapas v Pittsburghu a opet se venku Maple Leafs darilo, Torontsti dokazali otocit skore a zvitezit 5:2.
Jenze v Torontu se ve ctvrtek situace opet obratila Maple Leafs vedli v 13. minute 3:1, ale v druhe tretine newyorsti Islanders srovnali skore v zaverecne tretine jiz hoste zcela dominovali a branka torontskeho Matt Frantina v 58. minute byla pouze labuti pisni. Naopak Michael Grabner si vychutnal Torontske obrance a s klidem skoroval 70 vterin pred koncem do prazdne branky a upravil na konecnych 7:4.
Vedeni NY Islanders odmitlo komentovat situaci Lubomira Visnovskeho, ktery se odmitl po vyluce vratit do NHL. Ani sestatricetilety obrance Radek Martinek v Torontu nenastoupil. Podle vyjadreni vedeni NY Islanders je na soupisce, ale nebyl v sestave. Presto byla v satne hostu spokojenost, coz se neda rici o domacich. Trener Carlyle kritizoval cele muzstvo a na utkani oznacil pouze za pozitivni prvni tretinu.
Kazdopadne v Torontu v pondelnich televiznich zpravach stanice CTV sportovni cast uvedl Bill Hutchison, ze Maple Leafs jsou tymem, ktery venku neprohral a sportovni komentator Joe Tilley k tomu dodal, ale take jsou tymem, ktery doma jeste neziskal ani bod. Tato skutecnost platila i ve ctvrtek pred pulnoci. A to je dalsi torontska zahada.
Ales Brezina - Air Canada Centre Toronto
***

Sezona 2011-2012

Sezona 2010-2011

Sezona 2009-2010

Sezona 2008-2009

Sezona 2007-2008

Sezona 2006-2007

Svetovy pohar 2004

Satellite1-416.com