Satellite 1-416

Zaver utkani Toronto-San Jose v mp3

Rozhovor s Tomasem Hertlem v mp3

 

Martin Havlat

Hertl se s Havlatem na lede moc nepotkaji
Toronto-San Jose 2:4 (0:2, 2:1, 0:1)

Vedouci tym Pacificke divize se predstavil v Torontu v nejlepsim svetle. Dobry nastup v prvni tretine nenechaval nikoho na pochybach, ze Zraloci prijeli do Toronta sesbirat body. K vedouci brance Browna v 10. minute, pripojil druhy gol o ctyri minuty pozdeji pri presilovce pet na tri ctyriatricetilety kapitan Sharks Joe Thornton, ktery se na lede objevoval velice casto prave s Tomasem Hertlem. Ten je o ctrnact let mladsi a 12. listopadu oslavil teprve dvacate narozeniny. Zkusenostmi i vekem se blizi Thortonovi nekolik hracu v dresu San Jose: Stuart, Marleau, sedmatricetilety Boyle, Hannan a dvaatricetilety Martin Havlat, ktery zmeskal zacatek sezony pro zraneni a nyni musel naskocit do rozjeteho rychliku, takze nema tolik casu na lede kolik by chtel. Je rad vsak, ze se tymu dari. protoze v muzstvu je pohoda. Rozumi si prave hodne s Tomasem Hertlem, s kterym travi hodne casu i mimo led. Ocenuje na nem jeho skromnost a inteligenci. Podle Martina Havlata se Tomas Hertl rychle prizpusobuje zamorskym podminkam, jak na lede, tak i mimo led. Martin Havlat vi z vlastni zkusenosti, ze pro mlade hrace, kteri prijdou do zamori neni situace jednoducha. Sam tim prosel, kdyz prisel do Ottawy v devatenacti letech. Podobne jako jemu pomahali starsi hraci: Radek Bonk, Vaclav Prospal ci Karel Rachunek s kterym Martin Havlat spolecne zacinal. Martin Havlat na tuto dobu v Ottawe, kde byla skutecna kanadska zima, ale i vyprodana hala rad vzpomina a pak na obdobi, kdy hral v Chicagu.
Tomasi Hertlovi se v Torontu libilo a byl spokojen s tim, ze Zraloci vyhrali. Libila se mu hlavne hokejova atmosfera v Air Canada Centre. Pouze litoval toho, ze mu nic do torontske branky nespadlo.
ABE: Jak se vam hraje na lede s legendou a kapitanem Joe Thortonem?
TH:
Je to velice zkuseny hrac, pokud jsme na lede snazi se mi hodne nahravat. Postavou jsme velci, umime podrzet puk, myslim si, ze nam to spolu klape.
ABE: Jaky byl vstup do NHL, ocekaval jste to? Jakou vyhodou bylo to, ze vas nikdo neznal?
TH:
Zacatek se mi povedl, daval jsem goly a vubec jsem si to uzival. Bylo to, jako bych byl ve snu.
ABE: Dnes Foligno v Columbusu vstrelil viteznou branku stejnym zpusobem jako Vy proti Rangers. Mate pocit, ze jste prinesl neco noveho do NHL?
TH:
Ale ne, prede mnou to udelalo jiz par hracu; treba Sedin, Marek Malik pri najezdu Myslim si, ze to nebylo nic noveho. Jsem rad, ze se mi to povedlo.
ABE: Zkousite dalsi finty?
TH:
Mam takove dve speciality. Na tu druhou budu muset najit odvahu
ABE: Jak se hraje s Martinem Havlatem?
TH:
Na lede spolu moc nejsme, obcas pri presilovce, ale zatim z toho nic nebylo.
ABE: Zapas proti Rangers, ctyri branky, to bylo skvele, ale vy jste mel nekolik vynikajicich zapasu
TH
: Dari se celemu nasemu utoku. Dnes jsme meli radu sanci, nastrelili jsme dvakrat brevno, byl jsem nekolikrat sam pred brankou, ale nebyl tam dostatecny duraz.
ABE: Do jake miry sledujete statistiky?
TH:
Divam se, kdo vali, komu to jde, ale nezameruji se na to. Chci se hlavne udrzet v NHL. Nedavam si zadna predsevzeti.
ABE: Hral jste ve Slavii, kdy jste tam zacinal?
TH:
Je to muj klub. Zacinal jsem tam ve trech letech. Prosel jsem vsim, od pripravky az po acko. Tam jsem vyrostl, tam jsem se naucil hrat hokej.
ABE: Sledujete i fotbal
TH:
Vim, ze se Slavii moc nedari, doufam, ze konecne po vitezstvi nad Libercem, zacne opet vyhravat.
ABE: Jaky mel na vas vliv trener Vladimir Ruzicka?
TH:
Tomu vdecim za hodne. Sledoval mne jiz od detstvi, z dorostu mne vytahl do acka a diky jemu jsem tam kde jsem, protoze mne daval duveru. Nechal mne hrat presilovky, coz mi dodalo sebeduveru. Hodne mi pomahal, ale byl na mne dost prisny, coz mi take hodne pomohlo.
ABE: Jaky to byl prechod ze Slavie do NHL?
TH:
Je to urcite zmena. Novy system, novi spoluhraci, nikoho jsem neznal, hraji zde skutecne nejlepsi hraci z celeho sveta. NHL je navic rychlejsi.
ABE: Nejen to, ale je zde i jine prostredi, hovori se anglicky, znal jste trochu jazyk?
TH:
Neco jsem umel, protoze jsem uz anglicky ucil uz na zakladni a pak na stredni skole. Tady je to vsak skutecne neco jineho.
Ales Brezina, Toronto

Tomas Hertl
***
***

Predchozi zapasy v sezone 2013-2014

Priprava:

28. 9. 2013 Toronto-Detroit 3:1
***

Sezona 2013-2014

5. 10. 2013 Toronto-Ottawa 5:4 po sam. najezdech

8. 10. 2013 Toronto-Colorado 1:2

12. 10. 2013 Toronto-Edmonton 6:5 v prodlouzeni

9. 11. 2013 Toronto-New Jersey 2:1 po sam. najezdech

21. 11. 2013 Toronto-Nashville 2:4

3. 12. 2013 Toronto-San Jose 2:4

Sezona 2013

Sezona 2011-2012

Sezona 2010-2011

Sezona 2009-2010

Sezona 2008-2009

Sezona 2007-2008

Sezona 2006-2007

Svetovy pohar 2004

Satellite1-416.com