Satellite 1-416

Zaver utkani Toronto-New Jersey

Rozhovor s Markem Zidlickym

 

Jagr a Zidlicky pred brankarem Schneidrem

Dablove se nakonec spokojili s bodem
Toronto-New Jersey 2:1 (0:0, 0.0, 1:1, 0:0 -1:0)

Slavnostni predehra, ktera je vzdy v listopadu, kdy se uvadeji nove hvezdy do Hokejove haly slavy a kanadsky ministersky predseda Harper mezi divaky. Navic pro Toronto netradicni zacatek zapasu o pul osme vecer a ke vsemu v patek; to vse predchazelo utkani mezi torontskymi Javorovymi listy a Dably z New Jersey. K dokonale slavnosti pak chybely pouze branky. Na prvni se cekalo az do 49. minuty, kdy pri presilovce pronikl po miste leveho kridla Kessel, Marek Zidlicky se ho pokusil neuspesne zahakovat a Kessel dopravil puk az za zada Cory Schneidera. Navic Marek Zidlicky putoval jeste na trestnou lavici za hakovani. Vypadalo to, ze si hoste nedokazi poradit s vynikajicim Bernierem v brance Toronta. Torontsky golman likvidoval, jak strely z dalky tak blafaky. Teprve ctyri minuty pred koncem se nechal prekvapit ne prilis tvrdou strelu Rydera z velkeho uhlu z prave strany. Jelikoz ani prodlouzeni nic nerozhodlo, prisly na radu samostatne najezdy, v nichz byl uspesny pouze van Riemsdyk. Nejlepsi hrac v kanadskem bodovani v muzstvu New Jersey Devils Jaromir Jagr odehral 20:34, zatimco druhy za nim v teto kategorii Marek Zidlicky byl na lede 22:56. Obrance Devils neni nadseny ze zacatku sezony, kdy muzstvo prohralo nekolik zapasu v prodlouzeni nebo na samostatne najezdy, ale je rad, ze v poslednich zapasech uz hraji Devils opet svoji hru.
ABE: Dnesnimu utkani predchazely dva rozdilne zapasy s Philadelphii, v prvnim Devils prohrali 0:1, pak nasledovala dokonce prohra v Minnesote 0:4. Ve ctvrtek vsak vitezstvi 3:0, skvela prace obrany a dnes rovnez po dvou tretinach ciste konto. V cem je zmena?
MZ:
V poslednich dvou zapasech jsme hrali dobre jako tym, Jaromir Jagr dal vcera pekny treti gol. Obrana fungovala perfektne.
ABE: Neprijemnym momentem byla 49. minuta, kdy Kessel skoroval a vy jste inkasoval jeste dve minuty
MZ:
Bylo tam nedorozumeni v obrane. Meli jsme ho vic pritlacit na mantinel, Kessel dal peknou branku, bylo to pro nas trochu nestastne. My jsme ale stastne vyrovnali a bod je pro nas dobry.
ABE: Vcera jste hrali jedno utkani ve Philadelphii, dnes druhy zapas, ke vsemu prodlouzeni. Toronto bylo odpocate; meli jste dost sil?
MZ:
Presto jsme se snazili rozhodnout v prodlouzeni. Nakonec rozhodly najezdy to je vzdy padesat na padesat
ABE: Jiz jste se nekdy zucastnil tohoto rozstrelu?
MZ:
V NHL ano, ale nikoliv v Devils, zde mame dostatek dobrych utocniku.
ABE: Kterou sezonu pokladate zatim za nejlepsi?
MZ:
Asi to bylo kratce po tom, co jsem prestoupil do Devils a my jsme hrali finale Stanley Cupu. Kazda sezona byla pro mne prinosem, ale tahle sezona byla skutecne nejvetsim zazitkem.
ABE: Da se srovnavat NHL s tim, kdyz hrajete v Evrope za narodni muzstvo?
MZ:
Je to porad hokej. V Evrope je vic casu diky velkemu kluzisti. Pokud hraji za narodni muzstvo je to svym zpusobem zvlast emotivni.
ABE: Kdysi hralo pres sto hracu z CR a Slovenska v NHL. Dnes je to snad jen tretina. Proc doslo k takovemu ubytku?
MZ:
Ono se to zase zlepsi Je tu hodne hracu ze Svedska, Finska, nyni ze Svycarska. Mladych hracu je v CR dost, ale potrebuji dostat sanci.
ABE: Neni konkurenci KHL?
MZ:
Pokud vim, jak Rusove, tak nasi preferuji NHL. Zde je lepsi zazemi, NHL ma tradici a kvalita je prece jen vetsi v NHL nez v KHL.
ABE: Jeste k ostatnim: Jakym prinosem je Jaromir Jagr pro Devils?
MZ
: Je to urcite znat a hraje jako kdyby mu bylo dvacet.
ABE: Patrik Elias?
MZ
: Uz bruslil a pravdepodobne uz v nedeli by mohl opet nastoupit.
ABE: Rostislav Olesz?
MZ:
Je nyni na farme, prestoze hral dobre tak muselo dojit po spatnych vysledcich v muzstvu ke zmene a on na to doplatil.
Ales Brezina - Toronto
***

Predchozi zapasy v sezone 2013-2014

Priprava:

28. 9. 2013 Toronto-Detroit 3:1
***

Sezona 2013-2014

5. 10. 2013 Toronto-Ottawa 5:4 po sam. najezdech

8. 10. 2013 Toronto-Colorado 1:2

12. 10. 2013 Toronto-Edmonton 6:5 v prodlouzeni

9. 11. 2013 Toronto-New Jersey 2:1 po sam. najezdech

Sezona 2013

Sezona 2011-2012

Sezona 2010-2011

Sezona 2009-2010

Sezona 2008-2009

Sezona 2007-2008

Sezona 2006-2007

Svetovy pohar 2004

Satellite1-416.com