Satellite 1-416

Zaver utkani Toronto-Nashville v mp3

Rozhovor s Markem Mazancem v mp3

 

Marek Mazanec v brance Nashvillu

Marek Mazanec vychytal i Toronto

Toronto-Nashville 2:4 (1:0, 0:3, 1:1)


Novinari v Torontu kroutili nevericne hlavou. Pred ctrnacti dny jsme o nem nic nevedeli, zatimco v Cechach jmeno Marka Mazance je spojene s viteznym sedmym zapasem HC Plzen ve finale extraligy, kdy kryl z 51 strel 48, v NHL se jednalo o neznameho novacka, ktery putoval rovnou na farmu do Milwaukee, kde se v peti zapasech zaslouzil o pet vyher a byl jednim ze tri golmanu, kteri si drzeli prumer pod dve branky na zapas. 5. listopadu letosniho roku, kdy se zranil finsky brankar Pekka Rinne ve sluzbe Predators, byl Marek Mazanec povolan do prvniho tymu a v sobotu 16. listopadu stal u sveho prvniho vitezstvi v NHL, ktere slavil nad vitezem Stanley Cupu Chicagem 7:2. O dalsi senzaci se postaral toto utery ve Detroitu, kdy udrzel ciste konto a ve ctvrtek proti ambicioznimu Torontu si pripsal dalsi vitezstvi - treti v rade. Pri tom zapas se pro Dravce nevyvijel nejlepe, protoze Holland dostal domaci jiz v 6. minute do vedeni. V druhe tretine vsak Jones, Cullen a Smith otocili skore a kdyz v 45. minute Smith upravil na 4:1 a Toronto se nemohlo dostat z vlastni obranne tretiny bylo o utkani rozhodnuto. Necelych pet minut pred koncem sice Kadri tecoval Raymondovu strelu, ale Nashville kontroloval hru a hostujici utocnici mohli nekolikrat skorovat do prazdne branky, protoze Toronto hralo dve a pul minuty bez brankare. Na stavu utkani 2:4 se vsak nic nezmenilo.
Po utkani byl mlady cesky golman nad miru spokojen:
Jsem rad ze se tymu dari. Zlom nastal v utkani proti Chicagu, kdy jsme vyhrali. Od toho okamziku hraje tym skvele. Doufam, ze to vydrzi, co nejdele.
Jake to bylo vyhrat proti vitezi Stanleyova poharu?
Byl to dobry pocit. Jsem rad, kdykoliv se vyhraje.
Dalsi utkani proti Detroitu a ciste konto, cekal jste to?
Musim priznat, ze jsem to necekal. Nekoukam prilis na statistiky, ale dulezite je vyhravat. Jedna vlastovka vsak jaro nedela.
Pred tim jste hral v Milwaukee, pet vitezstvi z peti zapasu, prumer pod dve branky; byl to velky prechod z Plzne na farmu do NHL?
Je to jiny hokej a musel jsem si zvykat. Paradoxne pro mne je to jednodussi, protoze se mene kombinuje a vice strili, takze se mi zde chyta lepe nez v ceske extralize.
Tady se ale utocnici s Vami mnoho nemazli, inkasujete obcas i par ran, dnes jste musel opravovat helmu, jak si zvykate na tohle?
Tak to je, obcas je brankar otloukankem. Dostane parkrat do hlavy, par seker, ale to k hokeji patri.
V treti tretine sla rada strel do leveho betonu, byla to nahoda?
V tomto utkani jsem mel mraky stesti, hodne slo vedle, do tycky, do betonu. Zkratka stesti stalo pri mne. Ale to jsem mel i v predchozich zapasech. Bez toho to nejde.
V posledni tretine v prvnich deseti minutach vsak na Vas nesla ani jedna strela
Pro golmana je to svym zpusobem horsi. Vystydne a pak se na nej nekdo rozjede a pak se tezko dostava zpatky do tempa. Dnes ale byla obrana skvela.
Zapochyboval jste o vitezstvi, kdyz Kadri dal druhou branku Toronta?
Byl jsem si celkem jisty, ze vyhrajeme. Toronto hralo zoufale a ten gol jsme si dali skoro sami, takze jsem nemel o vysledek obavy.
Jak vas privitali v tymu?
Tady je velky respekt jednoho k druhemu. Vsichni se snazi mi vsechno vysvetlit, pomoci mi.
Nepovolaji vas na olympiadu?
Tak tohle mne ani nenapadlo. Nikdo se na mne nechysta.
Jaky je Nashville jako hokejove mesto?
Zatim nevim, chytal jsem tam pouze jednou s Chicagem. To byla plna hala, ale to bylo i zasluhou hostujicich fanousku, kterych tam bylo pomerne hodne. Myslim si, ze lidi tam na hokej chodi radi.
Jak dlouho zde pravdepodobne zustanete?
O tom se mnou nikdo nehovoril, ale stale se musim zlepsovat. Musim pracovat hlavne na dorazkach, dale na hre s holi a musim lepe komunikovat s obranci. S anglictinou se statecne peru. Kdyz neco potrebuji, tak si o to reknu, ale nejsou to velke rozhovory.
Nashville je mesto country, mate rad tento druh hudby?
Miluji country, to je krasna muzika, kdyz bude den volna urcite se rad nekam podivam.
Ales Brezina

Klein asistuje Mazancovi, pred dotírajcím Clarksonem
***
***

Predchozi zapasy v sezone 2013-2014

Priprava:

28. 9. 2013 Toronto-Detroit 3:1
***

Sezona 2013-2014

5. 10. 2013 Toronto-Ottawa 5:4 po sam. najezdech

8. 10. 2013 Toronto-Colorado 1:2

12. 10. 2013 Toronto-Edmonton 6:5 v prodlouzeni

9. 11. 2013 Toronto-New Jersey 2:1 po sam. najezdech

21. 11. 2013 Toronto-Nashville 2:4

Sezona 2013

Sezona 2011-2012

Sezona 2010-2011

Sezona 2009-2010

Sezona 2008-2009

Sezona 2007-2008

Sezona 2006-2007

Svetovy pohar 2004

Satellite1-416.com