Satellite 1-416

Zaver utkani Toronto-Pittsburgh v mp3

 

Tomas Vokoun podal v Torontu solidni vykon


V souboji olympioniku vyhral Kaberle
Toronto-Florida 3:2 (1:2, 2:0, 0:0)

V prvnim letosnim utkani v Air Canada Centre nastoupil v obrane Tomas Kaberle a proti nemu hned pet Cechu, z nichz pouze Tomas Vokoun byl vybran do olympijskeho muzstva. Uvod utkani patril Panterum a v prvnich deviti minutach byvaly torontsky obrance Bryan McCabe dvakrat skoroval. Pak se domaci probrali a Tomas Kaberle zaznamenal svou triatricatou asistenci pri nahravce Stepniakovi. V druhe tretine si pro zmenu pripsal ctvrtou branku, kdyz vyrovnal na 2:2, coz mozna potesi trenera Vladimira Ruzicku. Obrat zakoncil v 37. minute Ponikarovskij. V zaverecne tretine se jiz na stavu utkani nic nezmenilo.
Po zapase byl pochopitelne z obou olympioniku spokojenejsi Tomas Kaberle, ale Tomas Vokoun zhodnotil utkani jako prvni:
TV: Utkani bych hodnotil rozhodne negativne, kdyz jsme prohrali, ackoliv jsme vedli 2:0 a nechali jsme Toronto vratit se do zapasu.
ABE: Prvni dve branky vstrelil McCabe, ktery hral zde v Torontu, jakym je prinosem pro muzstvo?
TV:
Bryan ma vybornou strelu, je to uzitecny hrac, veteran a nas kapitan. Jeho strela je nejvetsi zbrani a dokazal to mnohokrat, hlavne pri presilovce.
ABE: V muzstvu hraji dalsi ctyri Cesi, mohl byste rici, jak vam to slape?
TV:
Tak zatim se zmitame, jednou vyhrajeme, pak zase prohrajeme. Neni to ono. Potrebovali bychom udelat serii viteznych zapasu, abychom se chytili, ale zatim se nam to nedari. Urcite spokojenost jeste neni.
ABE: Dalo se to tusit a neni to zadne prekvapeni, ze jste byl vybran do olympijskeho muzstva, presto vas to jiste potesilo.
TV:
Bude to obrovska hokejova prilezitost, protoze se OH konaji v Kanade. Pravdepodobne jeden z nejvetsich turnaju, ktery se kdy hral. Urcite mne to potesilo a zaroven je to velka cest hrat za svou zem.
ABE: Uvedomoval jste si, ze v protejsi brance je take olympionik Jonas Gustavsson?
TV:
Neuvedomoval, kazdy zapas se soustredim na svuj vlastni vykon nez na to proti komu hraji. Takze ne. Nemyslel jsem na to.
ABE: Tomas Kaberle?
TV:
To samozrejme vim, protoze je ve stejnem muzstvu jako ja. Hral jsem s nim mnohokrat, takze samozrejme vim, ze je v muzstvu.
ABE: Jak prijimate skutecnost, ze vam vstrelil jednu branku?
TV:
Nikdy z obdrzene branky pochopitelne radost nemam. Mel trochu stesti, protoze trefil hokejku naseho hrace a puk zmenil smer. To se stava, takovy je hokej. Nekdy ma clovek stesti, nekdy nema. Proste dnes jsme dostali dva smolne goly.
ABE: Nebyla to jedina smula v teto sezone, byl jste take zranen. Mohl byste neco k tomu rici?
TV:
Vsechno je v poradku, byla to zvlastni situace (Keith Ballard po obdrzene brance v utkani s Atlantou, chtel prerazit o tycku hokejku, misto toho zasahl vlastniho brankare do ucha; pozn. red.), nebylo to schvalne, takze jsme to presli v klidu a uz se k tomu nevracime. Mne ucho v poradku srostlo.
ABE: Dalsim brankarem na olympiade bude Ondrej Pavelec, mel jste moznost sledovat jeho vykony?
TV:
Tak urcite v divizi casto hrajeme s Atlantou. Samozrejme sleduji vsechny ceske hrace v NHL, i ostatni. Ondra je mlady kluk, ktery se dostava do NHL. Velice se mu dari a jsem tomu rad.

Tomas Kaberle v souboji s Michaelem Frolikem z Floridy


A jak hodnotil utkani Tomas Kaberle:
TK: Urcite dulezita vyhra. Dali jsme dva stastne goly. Konecne jsme dali branku pri presilovce. Opet jsme prohravali 0:2. Je zajimave, ze vzdycky az teprve kdyz prohravame, se dokazeme schopit. Ne vzdy se to povede otocit.
ABE: Nebyl to nezvykly pocit, hrat proti peti Cechum?
TK:
Tak je to tak trochu jine, opet videt zname kluky a pozdravit je. Jak je clovek na lede, tak pak nezna soupere a musi urputne bojovat a je jedno, jestli je to Cech, Kanadan, American. Dnes jsme radi, ze jsme zvitezili. Byli pred nami o ctyri body, ted jsou o dva. Mame, co dohanet.
ABE: McCabe, s kterym jste hral v obrane vstrelil dve branky, vy jednu. Nebylo to skoda, rozhodit takhle uderne duo?
TK:
Tak kazdy rok je jiny, porad jsme kamaradi, urcite to tu mel rad, jako to tady mam rad i ja. Nerad odchazel, ale ted je spokojeny na Floride. Myslim si, ze nehraji spatny hokej a bojuji take o tu osmicku.
ABE: S kym ale budete pravdepodobne hrat v brzke budoucnosti je Pavel Kubina, jak se tesite na toto setkani?
TK:
Uvidime jak to pan Ruzicka rozhodi. Hral jsem i s Michalkem a se Zidlickym. Uvidime, co bude nejlepsi pro naseho trenera. Tam je dulezite, ze to bude narocny turnaj na zapasy. Nebude tam cas na treninky a bude dulezite, jak se jednotlive petice daji dohromady.
ABE: Dnes jedna branka, jedna asistence. Triatricata asistence a ctvrta branka, jste na cele kanadskeho bodovani mezi Maple Leafs...
TK:
Jsem rad, kdyz mohu pomoci nasim utocnikum, ale dulezite jsou body, ktere ziska muzstvo. Ted nas ceka narocny program sedm zapasu behem trinacti dnu. Bude to narocne na fyzicku.
Ales Brezina-Toronto
***

Nejlepsim hracem utkani byl vyhlasen svedsky brankar Gustavsson v dresu Toronta Maple Leafs

 

Sezona 2009-2010

(bez diakritiky)

01 - 6. 10. 2009 Toronto- Ottawa 1:2

02 - 11.10.2009 Toronto-Pittsburgh 2:5

03 - 17. 10. 2009 Toronto-NY Rangers 1:4

04 - 3. 11. 2009 Toronto-Tampa Bay 1:2 v prodl.

05 - 7. 11. 2009 Toronto-Detroit 5:1

06 - 10. 11. 2009 Toronto-Minnesota 2:5

07 - 21. 11. 2009 Toronto-Washington 2:1 po sam. najezdech

08 -7. 12. 2009 Toronto-Atlanta 5:2

09. - 14. 12. 2009 Toronto-Ottawa 3:2

10 - 19. 12, 2009 Toronto-Boston 2:0

11. - 21. 12. 2009 Toronto-Buffalo 2:3 v prodlouzeni

12. - 5. 1. 2010 Toronto-Florida 3:2

Sezona 2008-2009

Sezona 2007-2008

Sezona 2006-2007

Svetovy pohar 2004

Satellite1-416.com