Satellite 1-416

Zaver utkani Toronto-Atlanta v mp3

Rozhovor s Ondrejem Pavelcem v mp3

Rozhovor s Pavlem Kubinou v mp3

 

Treti torontska branka

Rozhodlo prostredni dejstvi
Toronto-Atlanta 5:2 (0:0, 5:0, 0:2)
Tri rozdilne tretiny se odehraly behem utkani, kdy se do Toronta vratili byvali torontsti hraci Nick Antropov a Pavel Kubina. V prvni dominovali oba brankari Ondrej Pavelec i Vesa Toskala. V druhe casti hry vychazelo vse torontskym a Maple Leafs dokazali petkrat skorovat (branky Stempniak, Stajan, Grabowski a dvakrat Ponikarovsky). V treti casti hry pro zmenu Thrashers dvakrat skorovali (Littlem a Reasonerem), ale naskok Toronta byl dostacujici. Po prve po dlouhe dobe proti sobe nastoupili Pavel Kubina a Tomas Kaberle, oba zaznamenali po jedne asistenci. Brankar Atlanty Ondrej Pavelec chytal ctyricet minut a v posledni tretine byl vystridan Svedem Johanem Hedbergem presto se nevyhnul pozapasovemu rozhovoru:
OP: Ted se to tezko hodnoti po tom vysledku, ktery jsme udelali. Prvni tretinu jsme zacali dobre, ubranili jsme oslabeni tri na pet a skoncila 0:0. Potom jsme zcela prestali hrat. Nehrali jsme pred brankou, zatimco Toronto zde bylo silne. Jednalo se o pet stejnych branek. Je to skoda, ze jsme druhou tretinu nezvladli. Bohuzel, dnes to nevyslo.
ABE: Celkove se vsak Atlante dari, jste na postupovem miste, co je noveho v muzstvu?
OP:
Par novych hracu, v obrane Pavel Kubina, v utoku Afinogenov a Antropov. Dva z nich prisli z Toronta. Zatim jsme na postupovym miste, ale je pred nami dlouha sezona. Uvidime, jak se to vsechno vyvine.
ABE: Nebylo to ponekud nestastne utkani pro hrace, kteri prisli z Toronta? Nebyli trochu nervozni?
OP:
Tak nerekl bych, ze byli nervozni, ale chteli dokazat, ze to byl omyl, ze je vymenili nebo ze jim nepodepsali smlouvu. Takze pro ne to byl tezsi zapas a urcite nas to kvuli nim mrzi. Nerekl bych, ze byli nervozni nebo ze zklamali. Antropov i Kubina hrali dobre, ale nevyslo to celemu tymu.
ABE: Jak hodnotite tuto sezonu?
OP:
Zatim se dari a muzstvo vyhrava. Nekdy je to nahoru dolu, ale vetsinou se dari. Zatim je to slusne, ale sezona je dlouha a je hodne zapasu jeste pred nami.
ABE: Jak si rozumite s trenerem Johnem Andersonem?
OP:
Ja uz ho znam delsi dobu, protoze jsem hral pod nim v Chicagu na farme. Vychazim s nim naprosto normalne, jako vsichni hraci zde v kabine. Zadny problemy se zatim nevyskytly a myslim si, ze se ani nevyskytnou. Ma zkusenosti, ktere dokaze predat dal.
ABE: Jak se soustredujete pred utkanim?
OP:
Ja jsem trochu jiny a nemam zadne ritualy jako vetsina brankaru. Vim, ze hodne golmanu je ma, ale ja se snazim tomu vyhybat, protoze to muze jen svazovat a do zapasu pak jdete nervozni, kdyz na neco zapomenete. To jde mimo mne. Pred kazdym utkanim mohu delat neco jineho. Asi jiz jiny nebudu.
ABE: Kdyz hraje hokejovy brankar fotbal, hraje vetsinou v utoku, jak je to s vami. Zkousel jste hrat fotbal a zkousel jste take chytat ve fotbalu?
OP
: Samozrejme, kdyz jsem byl maly, tak jsem hral jen fotbal a hokej. Pak jsem si musel vybrat. Celou tu dobu, co jsem hral fotbal, tak jsem byl v brane. Jednou jsem sel do utoku a skoncil jsem na tyden v nemocnici s otresem mozku. Tak uz mne pak do utoku nikdy nepostavili.
ABE: Chcete rici, ze bezpecnejsi je chytat v hokeji nez hrat v utoku ve fotbale?
OP:
Samozrejme. I kdyz mne Kessel dnes trefil take do ramena a do hlavy. To taky nebylo nic prijemneho, ale v tom fotbalu to boli taky. Fotbal v utoku uz pro mne nebude.
ABE: Tomas Vokoun byl zranen vlastnim obrancem, kdyz ten chtel vzteky zlomit hokejku po obdrzene brance. Bylo to prave v utkani s vami? Co rikate tomu, kdyz hrac projevuje emoce timto zpusobem?
OP:
Tak mne se to na stesti nestalo a doufam, ze se mi to ani nestane. Bylo to absolutne zbytecne a nestastne. Obrance by si mel davat pozor a krotit emoce nebo treba by mel pouzit mantinelu. V kazdem okamziku se muze neco stat a na stesti to dopadlo pro Tomase dobre. Mel v uvozovkach pouze stehy v uchu. Neprekvapilo mne to, protoze jsem to videl uz po druhe.
ABE: Blizi se olympiada, je sance, ze budete hrat na olympiade?
OP
: To je otazka spis pro trenery, ale v sirsi nominaci jsem. A bojuji o misto na ni. Uvidime 30. prosince.
A jak hodnotil utkani navratilec do Toronta Pavel Kubina:
PK: Je to vzdycky takovy zvlastni pocit a clovek je nervozni. Mluvim s lidmi. Je pekne videt zname, vzdycky to bude neco specialniho.
ABE: Jake bylo setkani s Tomasem Kaberlem?
PK:
Nemluvili jsme spolu, pouze jsme si vymenili par eSeMeSek. Tomase vzdycky rad vidim a preji mu, aby se mu darilo.
ABE: V cem byla rozdilnost jednotlivych tretin?
PK:
Prvni byla vyrovnanejsi a doufal jsem, ze po oslabeni tri na pet se trochu zvedneme a dame nejakou branku, coz se nam nepodarilo. V druhe tretine nas prehrali ve vsem a zaslouzene vyhrali, i kdyz nektere goly byly nahodne dorazky. Ty sance tam byly. Nekolikrat se nam letos podarilo vratit do zapasu, ale dnes uz to neslo. Pet golu byl velky rozdil a uz jsme na to nemeli.
ABE: Da se srovnavat situace v Torontu a v Atlante?
PK:
To se da tezko srovnat. Kazde muzstvo je jine. Mame lepsi utok, mame tam Antropova a Afinogenova.
ABE: Hrajete zde s Nickem Antropovem, s kterym jste hral v Torontu, jak vam to pomaha.
PK
: Byl jsem velice rad, ze ve stejny den podepsali i Nicka Antropova. On je nejen vybornym hracem, ale skvelym clovekem. Byl jsem s nim velky kamarad jiz v Torontu.
ABE: Brankar Ondrej Pavelec?
PK:
Ondra je mlady poctivy golman. Ma vse pred sebou. Za goly, za dorazky dnes nemohl. Je to jen dobre pro cesky hokej, ze mame takhle talentovaneho brankare do budoucnosti. Ondra muze chytat dalsich deset patnact let.
ABE: Olympiada?
PK: Minuly tyden jsem mluvil s panem Jandacem, asistentem trenera, jinak s nikym.
Ales Brezina-Toronto

 

Sezona 2009-20010

01 - 6. 10. 2009 Toronto- Ottawa 1:2

02 - 11.10.2009 Toronto-Pittsburgh 2:5

03 - 17. 10. 2009 Toronto-NY Rangers 1:4

04 - 3. 11. 2009 Toronto-Tampa Bay 1:2 v prodl.

05 - 7. 11. 2009 Toronto-Detroit 5:1

06 - 10. 11. 2009 Toronto-Minnesota 2:5

07 - 21. 11. 2009 Toronto-Washington 2:1 po sam. najezdech

Sezona 2008-2009

Sezona 2007-2008

Sezona 2006-2007

Svetovy pohar 2004

Satellite1-416.com