Satellite 1-416

Zaver utkani Toronto-Tampa Bay v mp3

Rozhovor s Tomasem Kaberlem v mp3

Grabovski pred brankarem Tampy Nittymakim

Tomas Kaberle: To uz je tradice
Toronto-Tampa Bay 1:2 (0:0, 0:1, 1:0, 0:1)
Toronto vyslalo na branku Fina Nittymakiho 41 strel, ale jen jedna skoncila za jeho zady. Na druhe strane. Utocnici Tampy poslali na branku Sveda Gustavssona o devet strel mene, ale byly z toho dve branky. V celkove bilanci to znamenalo, ze Tampa vyhrala v prodlouzeni 2:1 a prvni hvezdou utkani byl vyhlasen po zasluze Antero Nittymaki, zatimco Gustavsson byl oznacen jako dvojka. Utkani nabidlo skvelou prehlidku brankarskych zakroku. V prodlouzeni melo prvni velkou prilezitost Toronto, ale puk skoncil na hornim brevne, zatimco Tampa svoji prilezitost v 63. minute vyuzila, i kdyz rozhodci k uznani rozhodujici branky potrebovali videozaznam. Pred utkani byl ocenen Tomas Kaberle, ktery byl vyhlasen nejlepsim hracem minuleho tydne v NHL a je s velkym naskokem na cele obrancu NHL v kanadskem bodovani. Do dnesniho dne sesbiral 17 bodu za dve branky a patnact asistenci. Proto jsme se ho po zapase zeptali na zhodnoceni utkani:
TK: To je uz takova nase tradice. Vzdycky prohravame, dokazeme dotahnout, ale v prodlouzeni prohrajeme. Meli jsme sance, puk lezel na brankovisti. Nedokazali jsme to tam protlacit. Pak jsme dostali v polovine prodlouzeni gol. K tomu se da tezko neco rici. Je to smula. Ztratili jsme cenne ctyri body v prodlouzeni. Myslim si, ze jsme, jak na ceste, tak dnes hrali podstatne lepe. Doufam, ze se nam podari v pristim zapase ziskat dva body.
ABE: Vratili jste se ze zajezdu, vy jste byl vyhlasen jako nejlepsi hrac minuleho tydne v NHL
TK:
Urcite to potesi. Napadalo tam vsechno. Presilovky nam vychazely. Na co jsem sahl, to vyslo. Jsou dny, kdy to vyjde a jindy to zase nevyjde. To kazdy vi, jsem rad, ze to tam napadalo a kdyz muzstvu se dari, ale to bohuzel ted neni takove jak bych chtel.
ABE: Sedmnact bodu v kanadskem bodovani za dve branky a patnact asistenci, mel jste uz nekdy takovy raketovy nastup do zacatku sezony?
TK
: Asi ne, alespon si nevzpominam. Nedival jsem se, kolik jsem mel bodu jindy na zacatku sezony, ale je to dlouhy rok a vzdy to jde nahoru dolu. Na konci sezony se clovek muze podivat, kolik mel bodu, ale ted o tom nepremyslim. My bychom se chteli dostat do play-off a vime, ze mame dobre muzstvo. Je zapotrebi se dostat do pohody a vyhrat dva, tri zapasy za sebou a a aby nam zacalo vychazet vsechno.
ABE: Presto pet bodu v jednom utkani, jako to bylo v Anaheimu, to se jen tak lehko nepodari
TK:
Tam vyslo vsechno na co jsem sahl. Meli jsme hodne presilovek, ktere vychazeli. Bylo to nase prvni vitezstvi po osmi nebo deviti zapasech.
ABE: Tento rok je olympijsky, co od neho ocekavate?
TK:
Tak je to hodne narocne, hraje se vse v kratke dobe. Po olympiade se hraje prakticky kazdy druhy den do konce sezony. Je to narocna sezona, ale olympiada je jednou za ctyri roky. Kazdy hrac rad reprezentuje svou zemi a ja doufam, ze se dostanu do muzstva.
ABE: Rozlosovani, meli jste dlouhy zajezd, jak hodnotite tento system v NHL?
TK:
Nelze si vybirat, kazde muzstvo to ma skoro stejne. Je to narocne a o to vic musi clovek odpocivat v lete.
ABE: Jiri Tlusty, ktery je nejlepsi na farme, se objevil v muzstvu ve dvou zapasech, ale zase sel zpatky. Proc?
TK
: Vratil se Phil Kessel a nekdo to musel odskakat a bohuzel to byl Jirka. Urcite bojuje a hraje vyborne. Prokazuje, ze ty kvality ma. Musi doufat ve sve moznosti a musi se snazit dokazat, ze zde ma sve misto.
ABE: Preji, aby se Vam v teto sezone zraneni vyhybalo a hodne uspesnych zajezdu jako ten minuly.
Ales Brezina-Toronto
****

Obrazky z utkani

Tomas Kaberle

Lukas Krajicek

Andrej Meszaros v rozhovoru pro slovenskou TV

Sezona 2009-20010

01 - 6. 10. 2009 Toronto- Ottawa 1:2

02 - 11.10.2009 Toronto-Pittsburgh 2:5

03 - 17. 10. 2009 Toronto-NY Rangers 1:4

Sezona 2008-2009

Sezona 2007-2008

Sezona 2006-2007

Svetovy pohar 2004

Satellite1-416.com