Satellite 1-416

Zaver utkani Toronto-Detroit v mp3

Rozhovor s Jakubem Kindlem

Jiri Hudler

Jakub Kindl byl v Torontu videt, Tatar skoroval
Toronto-Detroit 2:4
Dva Cesi a jeden Slovak v bilych dresech Detroitu Red Wings pomohli svemu tymu zdolat domaci Maple Leafs v zaverecnem utkani pred zacatkem sezony. Treneri v techto zapasech zkouseji posledni posily. Hraci se naopak snazi dostat do tymu. Soupisky jsou preplnene. Proto neni divu, kdyz ve dvou dnech nastoupi ve stejnych dresech proti sobe dva rozdilne tymy a kdyz pak vysledky jsou zcela rozdilne. V patek zvitezili Maple Leafs v Detroitu po prodlouzeni 4:3. V sobotu tomu bylo zcela opacne a hoste zvitezili v Torontu 4:2. Pri tom Jiri Hudler byl na lede 15:31 min., Tomas Tatar, ktery vstrelil ctvrtou branku 12:56, ale nejdele na lede byl byvaly pardubicky obrance Jakub Kindl, ten odehral 21:43 minut a po zapase byl s vysledkem i se zlepsenym vykonem spokojen.
JK: Myslim si, ze nam vysly presilovky, kdy jsme zaznamenaly tri branky. Toronto melo temer ligovou sestavu, zatimco my jsme hrali s kombinovanym muzstvem.

Jakub Kindl


ABE: Mohl byste srovnat obe utkani vcera a dnes?
JK:
Bylo to dost podobne. Vcera jsme meli problem ve strednim pasmu, kde jsme ztraceli puky. V tomto utkani jsme proto vice puky nahazovaly do utocne tretiny a hodne forcekovali.
ABE: Jak se citite pred zacatkem sezony?
JK:
Je to stale lepsi a lepsi. Zacatek jsem mel dnes pomalejsi, ale ke konci jsem se citil dobre. Hraji cim dal vic a uz se tesim az to pro nas v patek zacne.
ABE: Co je noveho v satne Red Wings?
JK:
Tri hraci, kteri hrali v nekolika poslednich letech ukoncili karieru, takze uvolnili misto mladsim hracum. Chceme se dostat do play-offs.
ABE: Kolik je narodnosti ve vasem muzstvu?
JK:
Jsme evropskym muzstvem, mame zde sest nebo sedm Svedu, jsou zde dva Cesi, jeden Slovak, takze Kanadane a Americane jsou spis v mensine.
ABE: Dnes nastoupil Tomas Tatar ze Slovenska, vstrelil dulezitou ctvrtou branku, cim se vyznacuje?
JK:
Je to sikovny, inteligentni, neodbytny hrac. Jsem rad, ze vstrelil dnes branku. Nedela chyby.
ABE: Jiri Hudler?
JK:
Je to dalsi Cech, dalsi Evropan, je to dobre, ze si rozumime i mimo led. Jiri Hudler tu hraje jiz nekolik sezon. Je to velice zkuseny hrac.
ABE: Kazde muzstvo ma sveho rivala, ktere vase utkani pripomina derby?
JK:
Vzdycky, kdyz hrajeme proti Chicagu, tak je to neco specifickeho. Minuly tyden jsme proti nim hrali v Chicagu pred vyprodanou halou. Ta rivalita tam samozrejme je. Hodne se tam fandi. V takove atmosfere se dobre hraje.
ABE: Muzete to srovnat s Torontem?
JK:
Je to zde skvele. Hodinu od Toronta (v Kitcheneru) jsem hravala juniorskou ligu. Takze jsem se casto na Toronto dival. Toronto ma velice narocne publikum.
ABE: Prakticky predmestim Detroitu je Windsor, vyrazite treba na veceri do Kanady?
JK:
Maji tam dobry dorostenecky tym, ale ja se spis snazim relaxovat doma, zajit na dobrou veceri nebo na nejaky dobry film.
ABE: V Zapadni konferenci se hodne cestuje. Co delate v letadle?
JK
: Ted mame nove letadlo. Mame tam i wifi, takze muzeme byt na internetu. Je tam hodne prostoru na odpocinku. Vsichni se uz ted tesime do letadla, jak si odpocineme a dame dobrou veceri.
ABE: Mate nejake vzpominky na trenera Brad McCrimmona?
JK:
To, co se stalo je strasne smutna udalost. Tezko to lze popsat. Znal jsem nejen jeho, ale i jeho manzelku a jeho dve deti. Jeho manzelka chodila s nami do posilovny. Hovoril jsem s ni tesne pred tim nez se to stalo. Pak sednu do auta a kouknu na internet a najednou se dovim o nestesti v Jaroslavli. Je to skutecne strasne smutne, jak pro rodinu, tak pro nas hrace. Byl to skutecne skvely clovek. Vzdycky se mi snazil pomoci. Vloni, kdyz jsem moc nehral, tak jsme zustavali spolu na lede, abych se dostal zpatky do formy. Casto mne poradil a ja jsem si z toho vzdycky neco odnesl.
ABE: Nezbyva nez si prat, aby se nic takoveho neopakovalo a a hlavne se neopakoval ten smutny okamzik ze 7. zari 2011.
Ales Brezina-Toronto

***

Priprava:

01 - 20. 9. 2011 Toronto Philadelphia 0:4

***

Sezona 2010-2011

Sezona 2009-2010

Sezona 2008-2009

Sezona 2007-2008

Sezona 2006-2007

Svetovy pohar 2004

Satellite1-416.com