Satellite 1-416

Zaver utkani Toronto-Columbus

Rozhovor s Janem Hejdou

Rozhovor s Rostislavem Kleslou

Rostislav Klesla a Tyler Bozak

Maple Leafs vystrileli prach v prvni tretine
Toronto-Columbus 2:3 (2:1, 0:1, 0:1)
Obe muzstva zaujimala pred ctvrtecnim utkanim ve svych konferencich 13. misto a posledni misto v Severovychodni a Centralni divizich. Rozdil vsak byl v tom, ze Toronto ztracelo na osmy Montreal dvanact bodu, zatimco Columbus na osme Chicago pouhe ctyri body. A tento naskok se po prohre Chicaga doma se San Jose 3:5 jeste snizil. V utkani byli na lede hned tri cesti obranci: torontsky Tomas Kaberle odehral 23:31 minut, zatimco Jan Hejda v dresu modrokabatniku 21:33 minut a Rostislav Klesla 18:38. Tentokrat jsme nechali zhodnotit utkani ceske hrace z Ohia Jana Hejdu a Rostislava Kleslu.
JH: Bylo to velice vyrovnane utkani a rozhodly urcite momenty v utkani a take to, ze jsme meli ve treti tretine vice stesti a dali jsme gol, ktery rozhodl.

Branka, ktera rozhodla. Po strela Nashe, tecoval Umberger


RK: Byla to pro nas dulezita vyhra. Potrebovali jsme body a to se nam splnilo. Bylo to tezke hrat proti Torontu. Nevedeli jsme, co maji za plan a jak chteji hrat. Zkouseli jsme proto hodne forcekovat a nedat jim prostor. Bereme dva body.
ABE: Obe muzstva byla pred utkanim na stejne pricce ve svych konferencich. Je rozdil mezi Vychodni a Zapadni konferenci?
JH:
V dnesnim utkani to nevypadalo, protoze to byl velice vyrovnany zapas. Myslim si, ze Zapadni konference je trochu tezsi. Dnes hralo Toronto velice dobre, i kdyz je trinacte, ale ve Vychodni konferenci prece jen nejsou tymy tak kvalitni.
ABE: Pred utkanim Vam chybely na postupovou pozici ctyri body. Jak velka je to ztrata?
JH:
Tabulka je neuveritelne vyrovnana, takze ctyri body na jednu stranu neni velka ztrata, ale zalezi na tom, jak se nam bude darit. Muzeme vyhrat ctyri zapasy za sebou a budeme v play-offs, ale muzeme i prohrat ctyri zapasy a pak nebudeme mit sanci se tam dostat. Jde o to, abychom momentalne byli ve forme.
ABE: Dnes vstrelil Sved Huselius dve branky, jak casto mu to takhle vychazi?
RK:
Kdyby mu to vychazelo casteji, tak by to bylo lepsi.
ABE: Darilo se i brankari Steve Masonovi
RK:
Zlikvidoval tam nekolik sanci. Je to dobry brankar a potrebuje se dostat do sve stabilni formy. Dnes zachytal vyborne.
ABE: Vsiml jsem si, ze jste v jeden okamzik naskocil na led, ale v zapeti jste meli vyhodu presilovky a zase jste z ledu odjel. Za cely zapas pri presilovkach pouze tri vteriny. Nehrajete je vubec?
RK:
Po prichodu trenera Scotta Arniela jsem dostal defenzivni roli. Na presilovky nechodim. Dostavam se na led pomerne casto. Snazim se to plnit na sto procent. Zatim se mi to dari (nejlepsi v muzstvu v hodnoceni plus/minus +14, pozn. red.). Po zraneni jsem tedy v pohode. Kdyz se bude vyhravat, beru kazdou roli.
ABE: Jak vas ovlivnila vanocni prestavka?
JH:
Podle pravidel se nesmi 24. 12. a 25. 12. hrat ani trenovat. Byli jsme dva dni bez treninku a 26. 12. jsme jeli do Chicaga, nebylo to idealni. Spis nam to uskodilo. Za tu dobu, co hraji za Columbus mame tradicne prosinec spatny, takze se tesime az to bude po Novem roce lepsi.
ABE: Jake je hokejove zazemi v Columbusu?
JH:
Stadion je perfektni, pomerne novy. Fanousci se o hokej stale vic zajimaji. Samozrejme, kdyz jsme se jednou dostali do play-offs, tak zajem vzrostl. Loni sezona nevysla a hned se to odrazilo na navstevach. Neni to tak velke mesto a mame velkou konkurenci ve fotbalovem univerzitnim tymu Ohio State, o ktery maji lide vetsi zajem.
ABE: A Columbus jako mesto?
RK:
Zije se tam dobre, neni to New York ani Toronto nebo LA. Mne to docela vyhovuje, je tam pohoda. Asi bych byl radsi, kdybychom se dostali do play-off. Hlavne jde o hokej. Na mestu tak nezalezi.
ABE: Letos zasahla vychod Spojenych statu snehova kalamita, postihla vas take?
JH:
Meli jsme letos v Columbusu hodne malo snehu, vloni ho bylo vic. Mrzlo, ale snehu nebylo moc.
ABE: Je hokejovy rozdil mezi Kanadou a Spojenymi staty?
JH:
Ve Spojenych statech je par mest, ktera pripominaji Kanadu, ale rozdil je obrovsky. V Kanade je to sport cislo jedna. Proto se navstevnost v Americe s kanadskou da tezko srovnavat.
ABE: Kde hrajete radi a kde neradi?
JH:
Zalezi na tom, jak kvalitni je led. Nejlepsi je asi v Minnesote. Je tam take prijemny stadion. Libi se mi take Vancouver. Neprijemne je hrat v New Yorku s Islanders. Nekomu se libi Madison Square Garden, ja ji moc rad nemam.
RK: Nerad v New Yorku proti Islanders, v Edmontonu je spatne osvetleni. Rad v San Jose, zde v Torontu je skvela atmosfera, a take v Los Angeles.
ABE: Jak se chystate na posledni den v roce?
JH:
Hrajeme vecer zapas doma. Asi po zapase prijedu domu, pripiji si s manzelkou, jestli deti budou vzhuru, tak i se starsi dcerou a na Novy rok odjizdime na devitidenni zajezd do Kalifornie. Urcite to nebudou bourlive oslavy.
ABE: A prani do Noveho roku?
RK:
Osobne, aby mi vydrzelo zdravi, pro muzstvo, aby se dostalo do play-offs. Zdravi take pro ostatni lidi a dulezity je mir pro vsechny.
Ales Brezina, Toronto
***

Obrance Jan Hejda v bilem

Sezona 2010-2011

01 - 26. 10. 2010 Toronto-Florida 3:1

02 - 30. 10. 2010 Toronto-NY Rangers 0:2

03 - 6. 11. 2010 Toronto-Buffalo 2:3 po sam. nájezdech

04 - 13. 11. 2010 Toronto-Vancouver 3:5

05 - 18. 11. 2010 Toronto-New Jersey 3:1

06 - 28. 12. 2010 Toronto-Carolina 3:4

07 - 30. 12. 2010 Toronto-Columbus 2:3

Sezona 2009-2010

Sezona 2008-2009

Sezona 2007-2008

Sezona 2006-2007

Svetovy pohar 2004

Satellite1-416.com