Satellite 1-416

Zaver utkani Toronto-Florida v mp3

Rozhovor s Radkem Dvorakem

 

Z utkani Toronto-Florida: V utkani chytal rezervni brankar Clemens

Hokejista muze vydrzet v NHL dele nez si vetsina lidi mysli
Toronto-Florida 3:1 (1:0, 0:1, 2:0)
Floridsti Panteri maji ve svych radach ctyri Cechy. Nejzkusenejsi z nich je asi letosni mistr sveta, brankar Tomas Vokoun. Ten vsak v Torontu v utery nehral a tak jsme po utkani vyzpovidali prave kridlo Radka Dvoraka. Nejprve jsme se ho zeptali na zhodnoceni utkani.
RD: Bylo to vyrovnane utkani. Dle meho nazoru pri druhe brance se jednalo o faul na brankare. Byli jsme lepsim tymem, ale nemeli jsme stesti. Zapas je za nami, nehrali jsme spatne a musime se pripravit na dalsi utkani v Ottawe.
ABE: Co byste rekl k teto sezone?
RD:
Prestoze mame ctyri prohry, tak ji hodnotim pozitivne. Hrajeme dobrym systemem. Meli jsme smulu, nekolikrat jsme prohrali, i kdyz jsme byli lepsim tymem. Davame se dohromady. Mame radu novych hracu, takze chvili bude trvat nez se sehrajeme, ale zda se ze to funguje. Stale je hodne zapasu do konce. Meli bychom ziskat vic bodu na zacatku, protoze pak se to v zaveru tezko honi.
ABE: Nebyl pro vas nezvykly led v uvodu utkani?
RD:
Rozhodne ne. Zacali jsme sezonu v Kanade a tady je led lepsi nez u nas na Floride. Oba tymy maji stejne podminky.
ABE: Proc nechytal Tomas Vokoun?
RD:
Tomas chytal sest zapasu za sebou, tak dostal dnes volno a bude opet v brance proti Ottawe a Montrealu.
ABE: Na soupisce jste v prvnim utoku, ale hrajete hodne v oslabeni
RD:
Moje role spociva v tom, ze hraji defenzivniho utocnika, ale na druhou stranu hraji hodne i v oslabeni. Nebranim se tomu. Presto si vypracujeme i dost sanci, takze mam i nejake body. Kdyz je dobra obrana, mohou se vytvorit i prilezitosti pro utok. Spis jde o to, aby se tymu darilo.
ABE: Bude vam v breznu pristiho roku tricet ctyri, patrite tedy k starsim hracum v NHL. Byl jste draftovan v roce 1995 Floridou. Co se za tu dobu v NHL zmenilo?
RD:
Pravidla. Tehdy bylo hodne braneni, drzeni. Tenkrat to rozhodci nepiskali, dnes se prakticky nemuze nikdo nikoho dotknout, coz je lepsi. Hlavne vsak prichazi kazdym rokem hodne talentovanych hracu.
ABE: Proc je ubytek ceskych a slovenskych hracu v NHL, nikoliv ve vasem muzstvu, tam jste stale ctyri?
RD:
V NHL byvalo pres sedesat Cechu. Ted se to cislo pohybuje kolem ctyricitky. Je to generacni problem. V posledni dobe nejsou uspechy na juniorske urovni. Krome letosniho MS, ktere jsme vyhrali, jsme prakticky v posledni dobe nemeli zadne mezinarodni uspechy a to se odrazilo na draftech.
ABE: Jak travi hokejista z NHL leto?
RD:
Ja jsem ho stravil na Hluboke, kde bydlime. Hodne jsem trenoval a venoval jsem se rodine, protoze behem sezony moc casu na rodinu neni.
ABE: Jak dlouho muze vydrzet hokejista hrat NHL?
RD:
Zalezi to na zdravi a na tom, aby o sebe dbal. Kdyz drzi zivotospravu tak hodne dlouho. Musi se vzdy maximalne pripravit na sezonu. Kdyz se pripravi, tak je pro nej sezona lehci a muze hrat klidne patnact let i vice.
Ales Brezina - Toronto

Radek Dvorak v souboji s torontskymi Kesselem (81) a Kuleminem
***

Sezona 2010-2011

01- Toronto Florida 3:1

Sezona 2009-2010

Sezona 2008-2009

Sezona 2007-2008

Sezona 2006-2007

Svetovy pohar 2004

Satellite1-416.com