Satellite 1-416
Toronto-Atlanta 4:2 (3:1, 0:0, 1:1)

Zaver utkani Toronto-Atlanta v MP3

Rozhovor s Marianem Hossou v MP3

Rozhovor s Tomasem Kaberlem v MP3

Tomas Kaberle a Marian Hossa


Branky: 10. Tucker 8 (Sundin, Kaberle) presilovka, 11. Kaberle 4 (Sundin, McCabe) presilovka, 11. Tucker 9 (Wellwood, Sundin) presilovka, 57. O'Neill 4 (Stajan) - 9. Kovalcuk 9 (Havelid) presilovka, 58 Larsen 1 v oslabeni. Strely na branku: 22:33. Presilovky: 7:7. Vyuziti: 3:1. Divaci: 19285.
Ten, kdo si tesne pred polovinou uvodni tretiny odskocil na klobasku nebo na pivinko mel v pondeli v Air Canada Centre zkratka smulu. Behem dvou a pul minut, presneji receno 152 sekund padly ctyri branky a pak se az temer do zaveru utkani nedelo temer nic. Prestrelku zpusobil nejprve torontsky McCabe, ktery dostal za hru vysokou holi nejprve ctyri minuty a vzapeti ho na trestnou lavici doprovodil Michael Peca. Trushers presilovku vyuzili Kovalcukem a zdalo se, ze budu urcovat prubeh utkani. Jenze o par sekund se opakovala situace na druhe strane Bobbyho Holika z Atlanty doplnil na trestne lavici Havelid a Tucker srovnal. I dalsi branka padla pri presilovce pet na tri tentokrat hradbu tel propalil z deseti metru Tomas Kaberle a pri nasledovne presilovce pet na ctyri si jeste jednou zastrilel opet Tucker. Tento stav vydrzel az do 57. minuty, kdy O'Neill zvysil na 4:1. Atlanta ackoliv hrala v zaveru bez vylouceneho Hnidyho dokazala nekolikrat nebezpecne zautocit a Larsen po solu snizil na konecnych 2:4. Behem utkani castokrat se dostali do souboje Marian Hossa a Tomas Kaberle. To bylo take duvodem, proc jsme tyto dva hrace pozadali o rozhovor. Nejprve Marian Hossa:
MH: Dnes jsme nebyli dobre pripraveni. Jsme osmy den na cestach, ale na to neni mozne se vymlouvat. V tomto utkani vsak bylo Toronto lepsi. Obzvlaste se nam nedarily presilovky.
ABE: Jsi ale na cele bodovani Atlanty
MH:
Je to teprve zacatek sezony a musime se divat dopredu. Zacali jsme dobre, ale je pred nami hodne zapasu. Je dlouha cesta pred nami.
ABE: V letosni sezone budete hrat mnohokrat proti sobe - dva bratri - ty a Marcel. Je to necim vyjimecnym?
MH:
Samozrejme ze se tesim na ty zapasy, ale kdyz rozhodci vhodi puk, tak se z toho utkani stane zapas jako kterykoliv jiny.
ABE: Dnes jsi se mnohokrat stretl i s Tomasem Kaberlem
MH:
Uz jsme spolu sehrali nespocet zapasu, tak to beru jako jeden v rade.
ABE: Mohl bys srovnat Atlantu a Ottawu, kde to bylo pro tebe lepsi?
MH:
Je to tezke porovnat. V Atlante jsem teprve druhym rokem. V Ottawe jsem byl osm. Citim se tu dobre je tu dobra parta. Perfektni fanousci. Takze se citim dobre. Je to trosku odlisne, co se tyka hokeje. Ottawa byla hokejovejsim mestem.
ABE: Mohl bys porovnat divize a konference?
MH:
Je to pomerne vyrovnane. Dnes v hokeji muze porazit kazdy kazdeho. O Zapadni konferenci mohu tezko neco rici, protoze jsme proti nikomu ze Zapadu jeste nehrali.
ABE: Co ocekavas od teto sezony?
MH:
Hlavne udelat play-off a dostat se, co nejdale.

Marian Hossa pred torontskou brankou


Po utkani byl reportery obklopen i Tomas Kaberle. V sobotu se mu podarilo zaznamenat proti Montrealu hattrick. Stalo se tak poprve od roku 1977, kdy obrance Maple Leafs v jednom utkani trikrat prekonal brankare. K tomuto uspechu nam rekl:
TK: V tomto utkani neslo ani tak o to, kdo da gol, ale o to, ze jsme potrebovali nutne vyhrat. Pred tim jsme dvakrat prohrali s Ottawou a vsichni jsme vedeli, ze to bude tezke utkani. V Montrealu jsou vzdycky dobre zapasy. Nebylo to lehke, ale hrali jsme jednoduse dobre v obrane. Meli jsme hodne strel, kolem padesati. To byla jedna z noci, kdy mi to tam vsecko spadlo. Jsem rad, ale musim na to zapomenout a koukat se dopredu.
ABE: To, ze jsi vstrelil v sobotu tri branky a dnes dalsi, znamena to, ze jsi zacal vic strilet?
TK:
Myslim si, ze jsem toho moc nezmenil. Pri presilovce pet na tri musim vzdycky strilet. Je moznost dorazek. Myslim si, ze hraji stale stejne. Byla to trochu smula v tech prvnich letosnich zapasech, ze tam nic nepadlo. Za tech osm let, co jsem tady hraji stale stejne. Nahravam to klukum dopredu. Popripade se snazim byt jako ctvrty utocnik, kdyz to jde.
ABE: Jak to vypada s Pavlem Kubinou?
TK:
Doufame, ze se vrati brzy. S kolenem to neni zadna legrace a musi to byt zcela zahojene. Takovy obrance nam vzadu chybi.
ABE: Co se zmenilo v Torontu, krome toho, ze prisel Pavel Kubina?
TK:
Mame noveho golmana, prisel Michael Peca, trosku se to pozmenilo, jako kazdy rok pres leto. Doufam, ze nam to pomuze.
ABE: Zmena treneru?
TK:
Hraje se to trosku jinak. Pokud se plni prikazy, tak se da hrat vsechno. Je to zmena, ale na to jsme si zvykli uz pred sezonou.

Pred brankou Atlanty
Ales Brezina

***

30.10. 2006 Toronto-Atlanta

Priprava: Toronto-Montreal

 

Sezona 2005-2006

Svetovy pohar 2004

Sezona 2003-2004

Satellite1-416.com