Satellite 1-416

Priprava
Toronto-Montreal 5:1 (2:1, 1:0, 2:0)

Rozhovor s J. Halakem v mp3

Rozhovor s R. Bonkem v mp3


Tomas Plekanec pred brankou Toronta

Branky: 1. Tucker (Welwood, Sundin) presilovka, 4. Sundin presilovka, 27. Pohl (Leeb, Wozniewski), 55. Suglobov (Newbury), 57. Ponikarovskij (Sundin Wellwood) - 35. Ferland (Jacevski, Perezogin). Strely na branku: 27:23. Presilovky: 8:5. Vyuziti: 2:0. Divaci: 18980.
Torontu patril uvod utkani. Jiz v 16. sekunde sel na trestnou lavici montrealsky Downey a neubehla ani minuta z utkani a domaci vedli brankou Tuckera. Totez se opakovalo o dve minuty pozdeji, kdy chybu v obrane hostu trestal pri presilovce strelou z prave strany torontsky kapitan Sundin. Toronto nastoupilo bez ceskych obrancu Kaberleho a Kubiny. Montreal bez Zednika, ale s Bonkem a Plekancem v utoku. V 15. minute sice Ferland snizil, ale to bylo vse co vynikajici brankar Toronta Aubin hracum v bilych dresech dovolil. Jeste do poloviny utkani zvysili torontsti Pohlem na 3:1. V 30. minute vystridal montrealskeho brankare Danise slovensky golman Jaroslav Halak. Ten odolaval torontskym utocnikum az do 55. minuty, kdy ho po solovem najezdu prekonal Suglobov. Skore ukoncil po Sundinove strele dorazkou Ponikarovsky. Po zapase jsme polozili nekolik otazek brankari Jaroslavu Halakovi a utocnikovi Radku Bonkovi.
Nejprve Jaroslav Halak:
ABE: Jaroslave, prohra jiste mrzi, ale podal jste dobry vykon v brance Montrealu. Jak byste utkani zhodnotil?
JH:
Tezko neco hodnotit, protoze jsme prohravali jiz od zacatku utkani. Zbytecne jsme jim dali dvakrat prilezitost presilovky a Toronto toho vyuzilo. Podarilo se nam snizit, ale skoda, ze se nam za stavu 1:2 nepodarilo vyrovnat.

Jaroslav Halak
ABE: Jaky to byl pocit nastoupit v dresu Montreal Canadiens?
JH:
Je to nepopsatelny pocit. Snil jsem o tom od malicka. Ted se mi to podarilo, i kdyz to byl pouze pripravny zapas.
ABE: Byl Montreal vasim vysnenym muzstvem a jak jste se tam dostal?
JH:
Nemel jsem zadne oblibene muzstvo. Mnoho ani na tom nezalezi, kdo vas draftuje. Musite dokazat, ze na to mate. Nezalezi na tom, kde to je a s kym to je. Montrealem jsem byl draftovany v roce 2003. Po roce na Slovensku jsem chytal rok v juniorske quebecke lize. Podarilo se mi podepsat smlouvu na tri roky. Rok jsem odchytal v Hamiltonu v AHL. Liga je to pomerne kvalitni, takze jsem rad, ze jsem tam.
ABE: Lze porovnat AHL se slovenskou extraligou?
JH:
Nasazeni je tu vetsi nez na Slovensku. Hraje se vice do tela, k cemuz napomaha mensi kluziste. Take se vic strili.
ABE: Nastoupil jste v polovine utkani, jaka byla druha tretina?
JH:
Snazil jsem se co nevice pohybovat. Rozcvicit se. Cekal jsem na prvni strelu a ta stale neprichazela. Az ke konci druhe tretiny prisla prvni.
ABE: Prvni branka ve vasi siti byla v 56. minute po solovem najezdu. Co byste k ni rekl?
JH:
Couval jsem pred Suglobuvem zpatky do branky a tim jsem mu nechal prostor. Druhy gol byl vsak nahodny. Odrazeny puk se dostal Ponikarevskemu primo na hokejku.
ABE: Presto tam bylo take nekolik dobrych zakroku
JH:
Ano, ale nevyhrali jsme
Jestlize Jaroslav Halak patri k tem nejmladsim, pak tricetilety Radek Bonk je spise veteranem.
ABE: Radku, jak bys hodnotil toto utkani?
RB:
Hned na zacatku utkani jsme dostali dve branky a to nas tak trochu pohrbilo. Po kazde, kdyz se takto zacne, tak z toho nekouka nic dobreho.
ABE: Jak je dulezity takovyto pripravny zapas?
RB:
Tak musi se jit naplno. Je zapotrebi si zvyknout na tempo hry, na nacasovani, protoze se cele leto trenovalo pouze bez ledu. Je zapotrebi si opet zvyknout.

Radek Bonk
ABE: Jake to bylo letos v lete?
RB:
Dobre leto, byli jsme v Cechach. Byla tam sice velka vedra, ale jinak jsem hodne casu stravil s malym. Rodina byla spokojena.
ABE: Stravil jsi hodne casu na motorce?
RB:
Ani jednou, nebyl cas musim ji prodat.
ABE: A kolo?
RB:
Kolo bylo, najel jsem hodne kilometru. Na zacatku jezdim delsi trasy az sto dvacet kilometru, na konci jiz spise sprinty.
ABE: Kde jsi vic doma v Cechach nebo v Kanade?
RB:
Tak v Cechach urcite. Vzdycky se rad vracim domu. Mam tam rodinu a kamarady.
ABE: Manzelka je Kanadanka, naucila se cesky?
RB:
Trochu. Rozumi podstate rozhovoru. Ne uplne vsechno, ale uci se. Cestina je hrozne tezka pri mluveni.
ABE: Vratme se k hokeji. Tomas Plekanec byl pred dnesnim utkani nejlepsi ve statistikach, ty hned za nim. Prikladas statistikam nejakou dulezitost?
RB:
Pripravne zapasy jsou spis o tom, abychom se dostali zpatky do hry, abychom se seznamili s novymi hraci. Tohle bodovani neni tak moc dulezite.
ABE: Dnesni utkani bylo dulezite pro Jaroslava Halaka, ktery hral poprve v dresu Montrealu Canadiens. Jak bys hodnotil jeho vykon?
RB:
Podal dobry vykon. Oba brankari chytali dobre. Prestoze jsme dostali pet golu, jeste toho dost pochytali a my jsme jim v obrane moc nepomohli.
ABE: Nebyla hlavni chyby v nedisciplinovanosti?
RB:
Jiste, dve vylouceni na zacatku a hned jsme dostali dva goly. Pak jiz jsme se z toho nevymotali.
ABE: Jak se tesis na tuto sezonu?
RB:
Tesim, vzdycky se tesim. Leto bylo prima, ale na konci uz se chci vratit na led.
ABE: Do kolika let muze hrat hokejista NHL?
RB:
To zalezi hlavne na zdravi, jak mu vydrzi telo a jak se o sebe stara. Nekdo vydrzi do petatriceti, nekdo i pres ctyricet.
Ales Brezina
****

Treti torontska branka

Sezona 2005-2006

Svetovy pohar 2004

Sezona 2003-2004

Satellite1-416.com