Satellite 1-416

Zaver utkani Toronto-St. Louis

Rozhovor s Romanem Polakem v MP3

Rozhovor s Vladimirem Sobotkou v MP3

Winchester dava treti gol St. Louis

Malem druhy kolaps
Toronto-St. Louis 6:5 (1:2, 3:0, 1:3 - 3:2)

Kdyz ke konci 42. minuty Phil Kessel vstrelil svoji druhou branku v utkani a dostal Maple Leafs do vedeni 5:2, zdalo se, ze o utkani je rozhodnuto. Nikdo si v Air Canada Centre nepripustil, ze by mohlo dojit behem ctyriadvaceti hodin k opakovani stredecni kanadske tragedie tentokrat s herci torontskych javorovych listu. Jenze hraci ze St. Louis neminili odevzdat se truchlivemu blues a kdyz Brad Winchester veren svemu jmenu v 47. minute prostrelil torontsky obranny val, domaci zpanikarili a ani oddechovy cas trenera Rona Wilsona je neuklidnil a po dalsich sedmi minutach byl na ukazateli skore stav 5:5. Pri pate brance uvolnil Matta D'Agostiniho skvelou nahravkou do jizdy Vladimir Sobotka. Na stesti pro domaci se kolaps neopakoval a utkani se prodluzovalo. Behem prodlouzeni vsak ani jedna ze sesti strel St. Louis neskoncila v Gustavssonove brance a tak doslo na samostatne najezdy, ktere dopadly lepe pro Toronto. V dresu St. Louis se nedarilo slovenskemu golmanovi Jaroslavu Halakovi, ktery byl v druhe tretine vystridan Conklinem. V dresu St. Louis si pripsal v hodnoceni plus/minus jeden kladny bod Roman Polak a Vladimir Sobotka jednu asistenci prave pri vyrovnavaci brance D'Agostiniho.
Na otazku jestli by Roman Polak bral bod v posledni tretine za stavu 2:5, odpovedel: "Asi bych to bral, ale myslim si, ze jsme meli na vic a mohli jsme i vyhrat. Vytvorili jsme si v zaveru utkani a v prodlouzeni velky tlak, ale nedokazali jsme utkani dotahnout do vitezneho konce.
ABE: Jak hodnotite cele utkani?
RP:
Meli jsme spatny zacatek. Inkasovali jsme nahodny gol po patnacti vterinach. To se stane, ale nehrali jsme dobre. Pak jsme se trochu zvedli, ale druha tretina nam opet utekla. Musime hrat naplno sedesat minut a ne tricet, pak ne, a pak deset.

Polak Grabovskeho nesetril


ABE: Ackoliv jste prohravali o tri branky, nakonec jste vyrovnali
RP:
Porad jsme si na stridacce rikali, ze nesmime ztratit hlavu a ze musime delat, to co jsme delali doposud, mit system, zlepsit forceking a po velkem tlaku se nam povedlo dotahnout.
ABE: V teto sezone byl to vas pouze patnacty zapas, proc?
RP:
Mel jsem zranenou ruku. V sedmem zapasu proti Pittsburghu mne Crosby poranil slachy.
ABE: Uz je to v poradku?
RP:
Uz je to v poradku, pouze pohyb je trochu omezen.
ABE: Pred utkanim jste byli na osmem miste v konferenci, jak moc je tato konference vyrovnana?
RP:
To je pravda, staci jeden zapas prohrat a budeme trinacti. Pri vyhre muzeme skocit az na sestou pricku. Proto musime hrat kazdy zapas naplno.
ABE: Libi se vam v St. Louis?
RP:
I kdyz jsem zatim nikde jinde nebyl, tak jsem zde spokojen a nemenil bych.
ABE: Jak na vas zapusobila torontska zima?
RP
: Spatne. Nemam rad zimu. V St. Louis ji take trochu mame, ale malo snehu.
A jak svou asistenci hodnotil Vladimir Sobotka?
VS: Asistenci jsem mozna zaznamenal, ale take jsem nahral torontskemu Kesslovi na gol, ktery jsme dostali
ABE: Takze dve asistence
VS:
Takze dve asistence Jinak to byl dobry zapas dotahli jsme to az do nerozhodneho stavu. Pak jsme prohrali v najezdech, ale to uz je loterie, tam musime davat goly nebo golman neco chytit. Bohuzel. Musime si pohlidat spatne prihravky, obzvlaste mne to mrzi. Potom jsme nehrali s pukem dobre. Musime nahazovat vic puky, lepe pracovat v rohu kluziste a vic strilet.
ABE: Rekl jste, ze samostatne najezdy jsou loterii. Jezdite je take nekdy?
VS:
V AHL jsem je jel, ale v NHL cekam na premieru.
ABE: Muzete porovnat Boston, kde jste hral se St. Louis
VS:
Hokejove se mi vic dari v St. Louis a jsem tu vic spokojeny. Hraji v oslabeni i pri presilovkach. Dnes temer dvacet minut na lede, coz mi straslive vyhovuje. Mam rad i mesto. Fanousci jsou vyborni jako v Bostonu. To je tu temer vsude az na Phoenix. Mam rad i uzasnou atmosferu v Torontu. Skoda jen, ze jsme nevyhrali.

Sobotka v souboji s Kuleminem a Grabovskim
ABE: Jak vzpominate na dobu ve Slavii?
VS:
To uz je hodne davno, uz jsou tomu temer ctyri roky, co jsem pryc, ale obcas si vzpomenu a sleduji kluky, jak se jim dari a preji jim hodne stesti.
ABE: A co MS junioru?
VS
: Videl jsem nase, jak hrali. Je to skoda a nevim, co se deje s mladezi.
ABE: Pochazite z Trebice, nejste jedinym, udrzujete si kontakt mezi sebou.
VS:
S Patrikem Eliasem, promluvime obcas v Trebici, ale nejsme ve stalem kontaktu. Nezname se moc. Spis jsem ve spojeni s Martinem Eratem v Nashvillu.
Pro rok 2011 zustava otazkou, jestli hokejiste ze St. Louis postoupi do Stanley Cupu a nebo na ne zustane Cerny Petr. Torontske utkani rozhodne odpoved nedalo.
Ales Brezina, Toronto

Vladimir Sobotka po utkani v Torontu

Sezona 2010-2011

01 - 26. 10. 2010 Toronto-Florida 3:1

02 - 30. 10. 2010 Toronto-NY Rangers 0:2

03 - 6. 11. 2010 Toronto-Buffalo 2:3 po sam. nájezdech

04 - 13. 11. 2010 Toronto-Vancouver 3:5

05 - 18. 11. 2010 Toronto-New Jersey 3:1

06 - 28. 12. 2010 Toronto-Carolina 3:4

07 - 30. 12. 2010 Toronto-Columbus 2:3

08 - 6. 1. 2011 Toronto-St. Louis

Sezona 2009-2010

Sezona 2008-2009

Sezona 2007-2008

Sezona 2006-2007

Svetovy pohar 2004

Satellite1-416.com