Satellite 1-416

Zaver utkani Toronto-Buffalo

Rozhovor s Tomasem Kaberlem

 

Z utkani Toronto-Buffalo: Tomas Kaberle

Buffalo otocilo utkani 13 vterin pred koncem
Toronto-Buffalo 2:3 (1:0, 1:1, 0:1, 0.0 - 1:2)
Az pata serie samostatnych najezdu rozhodla v Torontu o vitezstvi Buffala. Zatimco Tomas Kaberle nepromenil, Tyler Ennis byl uspesny, coz znamena, ze od zapasu proti Floride 26. rijna 2010, kdy Toronto zvitezilo 3:1, Maple Leafs trikrat prohrali v normalnim case a za posledni dva zapasy si pripsali pouze dva body po prohrach pri samostatnych najezdech. Pri tom, podobne jako ve Washingtonu v zaveru utkani Maple Leafs vedli, ale Hecht 14 vterin pred koncem normalniho casu, kdyz Buffalo odvolalo brankare, vyrovnal,.
Vedouci branku Toronta zaznamenal po nahravce Tomase Kaberleho v zaveru prvni tretiny Grabovski, druhy gol Maple Leafs pripojil v 36. minute Kulemin. Pred druhou sirenou vsak snizil Derek Roy, coz vedlo k naporu Buffala v zaverecnem dejstvi, o cemz svedci pomer strel na branku v teto casti hry 9:3. Tato prevaha byla take korunovana vyrovnavacim golem. V dresu Buffala Sabers byl slovensky reprezentant Andrej Sekera na lede 21:10 minut, zatimco v netradicne bilem dresu Maple Leafs byl Tomas Kaberle ve hre jeste o 3 minuty a 44 vterin dele. To je jeden z duvodu, proc jsme ho pozadali o zhodnoceni utkani.

TK: Bohuzel pro nas, to takhle dopadlo. Ve Washingtonu jsme dostali vyrovnavaci branku v oslabeni, dnes trinact vterin pred koncem. Mohli jsme mit o dva body vic. Zatim jsme ziskali padesat procent bodu a tak se musime snazit dostat se opet na postupovou pozici. Zadne utkani neni jednoduche a dnes to bylo skutecne o kousek. Tohle jsme si meli ohlidat.

Takhle to vypadalo pred brankou Buffala - vpravo Andrej Sekera


ABE: Asistoval jste pri prvni brance
TK:
To bylo po souboji u mantinelu, kdy jsem nahral Grabovskemu, ktery bez pripravy vystrelil, dva hraci zaclaneli brankari vyhled a tak to vyslo. Mame to takhle nacvicene, ze kdyz jde bek do strany, tak ho utocnik nahrazuje ve stredu. Meli jsme vice prilezitosti a skoda, ze jsme nevyuzili nekterou z presilovek.
ABE: Vsechny branky dnes padly v zaveru jednotlivych casti hry
TK:
To byly dulezite momenty, v zaveru uz se hralo vabank, kdy Buffalo odvolalo brankare.
ABE: Nasledovalo prodlouzeni a samostatne najezdy. Jaka je nervozita, obzvlaste, kdyz se jede jiz pata serie?
TK:
To je spis pro divaky. My to trenujeme, ale dnes nam to nevyslo. Jak utocnik, tak brankar maji asi stejnou sanci. Dvakrat za sebou nam to vsak nevyslo.
ABE: Myslite, ze neskodi hre, kdyz jsou dva body za vitezstvi v prodlouzeni i v normalnim case?
TK
: NHL bude urcite o zmene uvazovat. Takhle je to rovnez pro oba tymy stejne, ale velice casto pri nerozhodnem stavu se hraje v zaveru normalniho casu na prodlouzeni.
ABE: Hodne se spekulovalo o tom, ze z Toronta odejdete
TK:
Jsem rad, ze jsem zde zustal. Mam Toronto rad a rad tady hraji a udelal bych pro muzstvo vsechno. Jeste rok mne plati smlouva, tak uvidime. Nechci o tom premyslet. Necham to na GM a na vedeni. Snazim se hrat, co nejlepe, abychom se dostali do postupove osmicky.
ABE: Jste jeden z nejzkusenejsich ceskych hracu v NHL, co se za tu dobu zmenilo?
TK:
Urcite uz nas tady neni tolik, jako byvalo, kdyz jsem prisel. Tlak je vsak stale stejny. Musi byt dokonala priprava na sezonu. Mladi hraci tlaci na pilu a snazi se nas vystrnadit, nemohu se na to vsak takto koukat, je mi dvaatricet a doufam, ze zde jeste chvili vydrzim. Pravdou je, ze v tomto mladem muzstvu, patrim k nejstarsim. Stale se neco meni. Za tu dobu, co jsem zde, jsem vystridal asi 150 spoluhracu. Poznal jsem za tu dobu skutecne hodne lidi, jak na lede, tak i mimo.
Ales Brezina, Toronto

 

Andrej Sekera
***

Sezona 2010-2011

01 - 26. 10. 2010 Toronto-Florida 3:1

02 - 30. 10. 2010 Toronto-NY Rangers 0:2

03 -6. 11. 2010 Toronto-Buffalo 2:3 po sam. nájezdech

Sezona 2009-2010

Sezona 2008-2009

Sezona 2007-2008

Sezona 2006-2007

Svetovy pohar 2004

Satellite1-416.com