Satellite 1-416

Zaver utkani Toronto-Tampa Bay mp3

Rozhovor s Andrejem Meszarosem v mp3

Rozhovor s Markem Malikem v mp3

Vaclav Prospal pred torontskou brankou, s cislem 15 prihlizi Tomas Kaberle

Rozhodla prvni tretina
Toronto-Tampa Bay 2:3 (1:2, 1:1, 0:0)

Prestoze Maple Leafs rozstrileli v prvni tretine Lightning 17:9 na ukazateli skore bylo 1:2 a kdyz v 25. minute sel za hakovani na trestnou lavici Mayers a Vaclav Prospal po vhazovani protlacil puk k LaCavlierovi, ktery za pouhych pet vterin zuzitkoval presilovku, bylo rozhodnuto. Byla to druha asistence Vaclava Prospala a druha branka LaCavaliera. Prvni gol utkani vstrelil v uvodni tretine Jokinen. Na nej dokazali torontsti jeste odpovedet Stajanem. Dvoubrankovy naskok vsak dokazali jiz jen zkorigovat v 34. minute obrancem Van Rynem. V zaverecnem dejstvi se Maple Leafs snazili zoufale vyrovnat a hrali 90 vterin bez brankare. Na stavu utkani se vsak jiz nic nezmenilo.
V dresu Tampy nehral zraneny Radim Vrbata. Za to jsme meli moznost videt pet obrancu, kteri se narodili v Ceskoslovensku. V dresu Toronta: Tomase Kaberleho a Pavla Kubinu. V hostujicim tymu Lukase Krajicka, Andreje Meszarose a Marka Malika. Dva posledne jmenovane jsem tedy nalezite vyzpovidali.
Nejprve hodnotil utkani slovensky reprezentant Andrej Meszaros: Zacali jsem celkem dobre, ale pak jsme dostali branku na 1:1. Podarilo se nam kontrovat a vyvarovali jsme se vylouceni.
ABE: Mel jste 21:45 minut na lede, coz je pomerne hodne. Kdyz to srovnate s Ottawou, je to lepsi?
AM:
Celkem je casu tady vic. Nevim, jestli jsem byl na lede casto. Necitim se unaveny. Vetsinou hraji az kolem 25 minut.
ABE: Rozdil v prostredi Ottawa a Tampa Bay?
AM:
Tak hlavni rozdil je v pocasi. Na Floride je i pres zimu 25 stupnu. Zatimco v Ottawe bylo -20. Je radostnejsi probouzet se do slunecniho dne nez kdyz snezi.
ABE: Byl to tezky prechod z Ottawy do Tampy?
AM:
Ani ne tak tezky, spis smutny. Bohuzel jsme se nedohodli. Byl jsem rad, ze Tampa projevila zajem. Ted se mi tu libi. Je zde dobra parta, organizace i treneri. Zatim je to dobre.
ABE: V zaveru utkani jste nastupoval s Markem Malikem, jak se vam s nim hraje?
AM:
Dobre, Marek je solidni obrance, hraje velice dobre vzadu. Mne je jedno s kym hraji, Kdyz hraji s nim, tak je to dobre, protoze on je zkusenejsim hracem nez ja. Muze mi jen pomoci.
ABE: Jaky byl uvod sezony v Praze?
AM:
Uvod nam nevysel a bohuzel jsme prohrali prve dva zapasy. Pak jsme prohrali nekolik zapasu o gol nebo v prodlouzeni ci najezdech. Meli jsme smulu, ale dnes jsme zase o gol vyhrali my.
ABE: Pred tim jste hrali jeste v Bratislave se Slovanem?
AM:
Bylo to super, hrozne jsem se tesil na ten zapas. Byly tam trochu emoce a my jsme nehrali nejlepe. Slovanu zachytal brankar na stesti jsme vyhrali na najezdy. Mel jsem tam hodne kamaradu, rodinu. Byl jsem rad, ze mne mohli videt hrat hokej.
Pro Marka Malika to byl druhy zapas v dresu Tampy, jak se sehrava s muzstvem:
MM:
Uz to bylo lepsi. Prvni zapas byl takovy nejisty. Nevedel jsem presne, kde mam stat. Cas na lede take nebyl takovy, jak by mel byt. Byl to muj prvni zapas v sezone s novym muzstvem. Tu prvni pulku prveho zapasu to skripalo, pak uz to bylo lepsi. Dnes jsem se citil podstatne lepe. Kazdy zapas, kazdy trenink je pro mne dulezity, abych se sehral s muzstvem a byl v pohode.
ABE: Prvni dva zapasy Tampy byly v Praze proti Rangers, minulou sezonu jste hral prave za ne nebylo vam lito, ze jste nehral prave v techto dvou zapasech?
MM:
Tak tezko rici. Situace se takto vyvinula. Urcite by bylo pekne si tam zahrat, ale nebylo mi to doprano. Neda se s tim nic delat.
ABE: Kdyz srovnate svou pozici v Rangers a zde, v cem je rozdil?
MM:
Je prilis brzy na to to srovnavat, protoze jsem zde novy. Muzstvo proslo trenink-kempem a hralo jiz radu zapasu. Nez jsme se dohodli na smlouve, tak jiz meli kostru muzstva poskladanou a ted se teprve s timto muzstvem poznavam. Jak jsem hovoril s trenery, chteji abych byl defenzivnim obrancem a pomahal mladym hracum.
ABE: Byla obtizna jednani s muzstvem?
MM:
Ani si nemyslim. Trochu byla komplikace, protoze jsou platove stropy. Obe strany musely udelat trochu kompromis. Ale nebylo to nijak drasticke.
ABE: V zaveru utkani jste hral s Andrejem Meszarosem, jak se vam s nim hralo?
MM:
Andreje znam z Ottawy, v obrane hraje i Lukas Krajicek. Oba, prestoze jsou mladi, maji sve zkusenosti. Zatim se vsak pouze poznavame. Jsem zde tepve deset dni.
ABE: Je necim specificka atmosfera zde v Torontu?
MM:
Toronto je hokejova Mekka, takze je to vzdy trochu jine. At jiz to jsou media v satne pred zapasem po treninkach, pres atmosferu na lede. Vzdy na vas dychne historie.
ABE: Hral jste v Kanade i ve Spojenych statech, je v tom rozdil?
MM:
Urcite je to jine. V Kanade je to sport cislo jedna, zatimco v Americe se to pere s ostatnimi sporty. Nektera mesta jsou dobra, jinde je silna konkurence. Ve Statech to maji jednotliva muzstva mnohem tezsi. At jsem hral kdekoliv, kdyz hrali Maple Leafs, vzdycky bylo nejak vic torontskych fanousku nez obvykle.
ABE: A jake bylo leto?
MM:
Stravil jsem ho na rodne hroude. Doma v Cesku, s rodinou a s prateli.
Ales Brezina
***

Marek Malik bojuje s Grabovskim

11.10. 2008 Toronto-Montreal 1:6

13.10. 2008 Toronto-St. Louis 4:5 po sam. najezdech

25.10. 2008 Toronto-Ottawa 3:2

28.10. 2008 Toronto-Tampa Bay 2:3

Priprava:
Toronto-Pittsburgh 4:5

 

Sezona 2007-2008

Sezona 2006-2007

Sezona 2005-2006

Svetovy pohar 2004

Sezona 2003-2004

Satellite1-416.com