Satellite 1-416

Zaver utkani Toronto-Ottawa v mp3

Rozhovor s Tomasem Kaberlem v mp3

Tomas Kaberle (pred brankarem Toskalou) v souboji s Heatleym a Alfredssonem

Ontarijske derby pro Toronto
Toronto-Ottawa 3:2 (1:0, 1:1, 1:1)
Utkani s pomerne nudnym zacatkem, ale dramatickym zaverem se skoncilo nejtesnejsim vitezstvim Maple Leafs v normalnim case. Toronto nastoupilo bez Jiriho Tlusteho, ktery byl poslan na farmu a v prvni tretine vyslalo na branku ottawskeho brankare Aulda 21 strel, z nichz jedina po akci Dominica Moora skoncila za jeho zady. V uvodu druhe tretiny Grabovski zaznamenal svou prvni branku v dresu Maple Leafs. Z dvoubrankoveho vedeni se torontsti neradovali dlouho a po akci obrancu Picarda a Filipa Kuby, snizil Donovan a bylo to opet o branku. Jednalo se o jedenactou asistenci Filipa Kuby v teto sezone. Kdyz v 54. minute po strele Antropova, Ponikarovskij dopravil puk do ottawske branky, zdalo se, ze je rozhodnuto, obzvlaste, kdyz dve a pul minuty pred koncem normalniho casu dostal Philips dve minuty za hakovani. Presto se podarilo ottawskym v oslabeni snizit MacAmmondem a hrat zaverecnou power-play. Torontsky brankar Toskala vsak nedovolil ottawskym vyrovnat.

Filip Kuba (17) zaznamenal svou jedenactou asistenci.
Po zapase jsme pozadali asistenta kapitana Toronta Maple Leafs Tomase Kaberleho o zhodnoceni:
TK: Byli jsme po dobu sedesati minut lepsim tymem. Na Senatorech byla znat unava. Podarilo se nam dat prvni branku a od toho se to vse odvijelo. Vyhrali jsme dva zapasy proti muzstvum ze stejne divize, coz je take dulezite a ziskali jsme zatim pres padesat procent bodu. S timto mladym tymem je musime hodne bruslit a napadat soupere. A hlavne v tomto tempu vydrzet celou sezonu.
ABE: Zacatek sezony byl velice nevyrovnany, prekvapive vitezstvi nad vitezem Stanley Cupu Detroitem na jeho lede 3:2, v zapeti vysoka prohra s Montrealem doma 1:6, ted to vypada jako, ze se muzstvo stabilizovalo.
TK:
Neni to jednoduche mame v muzstvu hodne mladych hracu a celkove malo zkusenosti. Hodne se micha se sestavou. Myslim si, ze cim vice zapasu odehrajeme tim budeme sehranejsi. Mame hodne strel na branku a musime se snazit orazet odrazene puky.
ABE: Jste nejdele souzicim hracem v Torontu
TK:
Pokud se Mats Sundin nevrati, tak ano. Pomalu bych se mohl citit jako starec, ale doufam, ze zde jeste nejaky patek vydrzim. Je to hezke zde byt takovou dobu a chtel bych odehrat tisic zapasu za jeden tym.
ABE: Mats Sundin byl kapitanem, vy jste jednim ze tri asistentu. Jak se citite v teto roli?
TK:
Jak uz bylo receno, patrim k veteranum, bylo vybrano pet hracu, kteri budou tocit acko, kapitana zatim mit nebudeme. Take se ceka jak to dopadne s Matsem. Je pekne byt vudci osobnosti v muzstvu. Uz jsem to zazil na MS v Quebecu, kde jsem byl kapitanem ceske reprezentace. Zavazuje to, je nutne mluvit s novinari, mit autoritu v satne. Kdyz jsem byl kapitanem za narodni muzstvo, tak to bylo nezapomenutelnym zazitkem.
ABE: V minule sezone jste hral v obrane s Pavlem Kubinou, letos jste spolu pomerne malo na lede
TK:
Treneri chteji rozlozit sily, kombinuji mladsi hrace se starsimi. Mame v obrane osmnactileteho Luka Schenna, ktery vypada nadejne. Vloni jsme hrali spolu druhou polovinu sezony.
ABE: V muzstvu byl Jiri Tlusty ale pred dnesnim zapasem byl odeslan na farmu, proc?
TK:
Po zraneni se vratil Jeff Finger a soupiska byla plna. Musi ted makat a cekat opet na dalsi prilezitost. Doufejme, ze ji dostane.
Ales Brezina

 

11.10. 2008 Toronto-Montreal 1:6

13.10. 2008 Toronto-St. Louis 4:5 po sam. najezdech

25.10. 2008 Toronto-Ottawa 3:2

Priprava:
Toronto-Pittsburgh 4:5

 

Sezona 2007-2008

Sezona 2006-2007

Sezona 2005-2006

Svetovy pohar 2004

Sezona 2003-2004

Satellite1-416.com