Vitejte na strankach

Satellite 1-416

 

 

P. O.Box 176. Station "E", Toronto, Ontario, Canada, M6H 4E2

Tel.: (416) 530-4222 Fax: (416) 530-0069

E-mail: abe@satellite1-416.com

& abe@zpravy.ca

& satellite1-416@satellite1-416.com

Rocni predplatne v Kanade 35 kanadskych dolaru!

V ostatnich zemich 35 americkych dolaru!

V Ceske republice 800 Kc

Na Slovensku 1000 SK

 Nasledujici vydani  Predchozi vydani  Archiv
 Kalendar  NHL  Dalsi Webove stranky
Galerie MG Prvni stranka v PDF formatu  Informace o predplatnem

Cislo 17. Rocnik 14.

Je datovano 9. zari 2004

Horem padem na Torontskem filmovem festivalu


Pro nas je nejzajimavejsi z letosniho programu, ze se na Mezinarodnim torontskem filmovem festivalu objevi novy film Jana Hrebejka Horem padem. Uz obsazeni filmu napovida, ze v nem budou spickovi herci: Petr Forman, Emilia Vasaryova, Jan Triska, Jiri Machacek, Ingrid Timkova, Kristyna Liska-Bokova, Natasa Burger Dej se odehrava v soucasnosti. Oto, starnouci profesor zije s mladsi Hankou a jeji dcerou Kristynou. Po infarktu se Oto vraci k sve zene, ruske prekladatelce, ktera vsak nema rada pristehovalce. Paralelne s tim se odehrava pribeh manzelu Franty a Mily, kteri zoufale chteji dite a ziskaji je od prevadecu v zastavarne. Obe rodiny se setkaji v Kentucky Fried Chicken. Film je podle povidky Petra Jarchovskeho. Film je na programu v pondeli 13. zari ve 21 hodin v kinech Varsity 4 a 5 a v patek 17. zari v kinech Varsity 2 a 3.
Kavkovsky ladeny je polsky film Konrada Niewolskeho Symetrie. Hrdina Lukasz se ocitne ve vezeni, kdyz je osocen, ze znasilnil zenu, ktera ho identifikuje jako zlocince. Najednou je vrzen do jineho sveta, kde clovek musi zapasit o svou identitu. Predcasne propusteni, o ktere usiluje vsak znamena i ztratu hrdosti a cti. (patek, 10. zari v Cumberland 1 v 22:00 a nedele 12. zari v Paramout 4 v 16:00).
Gala predstaveni bude mit film Istvana Szabo Byt Julii. Krome Madarska se na filmu podili koprodukcne i Velka Britanie a Kanada. Film se odehrava v tricatych letech v Londyne a vypravi pribeh starnouci herecky. Madarsko ma na festivalu jeste horor Kontrolor od Nimroda Antala a surrealisticky film Po predeslem dnu, ktery natocil reziser Attila Janisch. Lahudkou bude jiste film Micka Davise Modigliani, na kterem se podilelo hned pet zemi: Velka Britanie, Nemecko, Rumunsko, Francie a Italie. Krome evropskych velmoci: Francie, Velke Britanie, Nemecka, Spanelska a Italie budou nejsilneji zastoupeny z Evropy Recko a Belgie z jizni Ameriky Argentina, z Asie pak tradicne Cina. Letos bude pomerne malo filmu naopak z Iranu. Irska kinematografie bude mit pouze jeden snimek. Opet bohuzel neuvidime zadny film ze Slovenska. Skoda, ze se na festival nedostaly ani filmy, ktere jsme navrhovali Neverne hry a Nuda v Brne.
abe

Dnes naleznete

Nespravedlnosti

Reflexe Standy Sedlaka

Prazsky koncert A. Kubalka v kanadske televizi

Anketa

Sport

Fotbal

Tabulka Ceske ligy

Svetovy pohar v hokeji

Pristi cislo bude mit datum 23. zari 2004

Pokud chcete aktualni cislo v PDF formatu, pozadejte E-mailem nebo telefonicky na cislo 416/530-4222.

E-mail

Kompletni 17. cislo v PDF formatu