Navrat na hlavni stranu

Gambrinus liga
Dohravky:
Liberec-Blsany 3:0, Teplice-Zlin 2:1.
4. kolo: Slovacko-Jablonec 1:0, Teplice-Drnovice 2:1, Opava-Ostrava 1:1, Slavia-Brno 3:0, Budejovice-Boleslav 3:0, Blsany-Sparta 1:3, Pribram-Zlin 0:0, Liberec-Olomouc 3:0.
Slovenska liga:
5. kolo:
Dubnica-Zilina 3:1, Ruzomberok-Trencin 1:1, Puchov-Inter Bratislava 2:1, Rim. Sobota-Bratislava 0:1, B. Bystrica-Trnava 4:2.
***
Pohary
V Evropske lize postoupila Sparta vitezstvim 2:0 v prodlouzeni nad Ferencvarosem. Slavia v Poharu UEFA vypadla, kdyz prohrala v Tbilisi s Dynamem 0:2. Olomouc vyradila moldavskou Nistru Otaci 4:0. Petrzalce remiza 1:1 v Dnetropetrovsku nestacila k postupu, ale Banska Bystrica postoupila pres svycarsky Wil, kdyz dosahla stejneho vysledku.
Slovaci priviezli bod
V prvom kvalifikacnom zapase MS 2006 na ihrisku supera prekvapil slovensky trener Galis zlozenim svojej jedenastky. Na lavicke nechal sediet brankara Königa, stredopoliara Janocka ci Dema. Prilezitost v zakladnej zostave dostali znalci ruskej ligy - medzi zrdami Contofalsky zo Zenitu Petrohrad a v stredovej formacii Hanek z moskovskeho Dinama. Rusi pri svojej prvej sanci nezavahali. Vitalny Kerzakov sa presadil cez Kratochvila a Bulykin preloboval slovenskeho brankara. Galisovo muzstvo aj napriek tomu pokracovalo v aktivnej hre s agresivnym napadanim. Aj po zmene stran Slovaci pokracovali v trpezlivom napadani a coraz viac zacinali dominovat v strede ihriska. Vyrovnavajuci gol visel vo vzduchu, ale vsetky nadeje mohol ukoncit faul Greska na prenikajuceho Kerzakova, po ktorom nasledoval v 71. min pokutovy kop. Karjaka uprednostnil z bieleho bodu razantnu strelu, na ktoru si Contofalsky pockal v strede branky. Vydarenu zaverecnu stvrthodinu odstartoval Kratochvil, stastie nam neprialo ani vzapati, ked Vittekovu hlavicku padajucu do siete odvratil zazracne Anukov. Utocnik Norimbergu si vsetko vynahradil tri minuty pred koncom. Po Zabavnikovom vysokom obluciku vcas vybehol z ruskej ofsajdovej pasce a chladnokrvne vyrovnal.
***
Holandsko-Ceska republika 2:0

Navrat na hlavni stranu