Satellite 1-416

Torontsky Kessel vyrovnava na 4:4

Prodlouzeni utkani Toronto-Winnipeg a sam najezdy v mp3

Rozhovor s Ondrejem Pavelcem v mp3

Z deseti najezdu zlikvidoval Pavelec sest, trikrat ho zachranila tycka
Toronto-Winnpeg 4:5 (1:0, 2:4, 1:0, 0:0, 1:2)

Prvni neradostny moment pro winipegskeho brankare prisel jiz v uvodu utkani, kdy v 92. vterine inkasoval Ondrej Pavelec prvni branku z hole Joffrey Lupula. Karta se vsak obratila v druhe tretine, kdy Jets skorovali v rychlem sledu ctyrikrat za sebou Wrightem, Miettinenem a dvakrat Wheelerem. Zdalo se, ze kontroluji perfektne hru, ale prisel zaver druheho dejstvi a jako blesk z cisteho nebe to bylo vedeni jiz jen o branku, protoze se strefili, jak Kulemin, tak po druhe Lupul. Zdalo se, ze pohroma pro Jets prisla v 46. minute, kdy Kessel vyrovnal, ale hoste udrzeli remizu nejen do konce utkani, ale i pres prodlouzeni a prvni serii samostatnych najezdu, kdy se nejprve trefil winnipegsky Wheeler a za Toronto vyrovnal Bozak. Rozuzleni prislo az v desate serii najezdu, kdy Kuleminovu strelu Ondrej Pavelec zlikvidoval a Zach Bogosian promenil. Ondrej Pavelec tak z deseti najezdu kryl sest, trikrat ho zachranila nejvetsi kamaradka brankaru - tycka a pouze jednou inkasoval. Po zapase byl proto stredem medii vcetne kanadske CBC, ktera zapas vysilala primym prenosem.

Brankar Ondrej Pavelec po utkani v Torontu


Za ceska media se ptali Ales Brezina a Ivana Paulova:
IP: Kdy jste naposledy zazil takhle dlouhou serii najezdu?
OP:
Ja jsem to jeste nikdy nezazil a doufam, ze uz nikdy nezaziji. Dulezite je, ze jsme ziskali dva body a pri tom jsme vedli 4:1 a sami jsme si to zdramatizovali, ale na stesti jsme utkani dokazali vyhrat a v tabulce jsou to velmi dulezite dva body (Winnipeg poskocil z osmeho mista na treti, pozn. red).
IP: Jaky to byl pocit vydrzet tech deset najezdu?
OP:
Nemam jinou moznost, musim tam byt. Je zname, ze nemam najezdy rad, utkani by se melo rozhodnout ve hre, nikoliv v najezdech, kdyz chcete vyhrat, tak to musite prezit a pochytat, co se da.
ABE: Jsou ve vasem rejstriku nejake triky pri samostatnych najezdech?
OP
: Ne, jenom se snazim neudelat ten prvni pohyb. Ale vzdycky to zalezi na utocnikovi, co chce udelat. Vetsinou je znam. Nekdy mne ale prekvapi. Dneska se mi to nejak povedlo, ze jsme to dotahli do konce.
IP: Jake je to pro vas - zkracena sezona?
OP:
Jednak jsem byl hrozne rad, ze se zacalo. Za druhe muze se nam cela letos povest, protoze jsme na postupovem miste. Navic se nam dari a dokazeme vyhravat zapasy proti tezkym souperum. Rozhodovat se bude az do konce a az po tech osmactyriceti zapasech uvidime, jestli to byla uspesna sezona nebo ne. Ja se osobne citim vyborne, takze je to v pohode.
IP: Jak byste hodnotil sezonu, kterou jste zacinal v Cechach, pozdeji jsem byl ve Finsku?
OP:
Byl jsem rad, ze jsem mohl hrat za Liberec a ze mi tam dali prilezitost hrat, protoze pojistky byly drahe. Moc tymu se do toho nehrnulo. Nasledovalo Finsko a pak jsem cekal, jestli zacne NHL. S odstupem casu si vsak myslim, ze kdybych mel opet na vyber, tak bych do toho po druhe nesel, protoze je to jiny styl hokeje a jine prostredi. Na jednu stranu jsem byl rad, v Liberci to skutecne bylo super. Nemohu si stezovat na nic. Hrozne se mi tam libilo, ale hokejove jsem tim mnoho neziskal. Mohl jsem byt v tom zapasovem tempu, s klukama v satne, coz bylo dobre a nevim, co bych delal doma. Ve Finsku to bylo podobne.
ABE: Jste jasnou jednickou z poslednich sestnacti jste nastoupil patnactkrat, jak to prozivate?
OP:
Kazdy hrac chce hrat, hraji hokej, abych hral zapasy ne proto, abych trenoval. Jsem rad, kdyz mohu chytat, ale respektuji v tom rozhodnuti trenera. Kdyz nebudu dobre chytat, tak bude chytat nekdo jiny. Proto si snazim tuto pozici udrzet.
ABE: Neni chut si nekdy odpocinout?
OP:
Dost jsem odpocival pred tim. Proto se trenuje v lete, aby byl hrac pripraven na sezonu, ktera prestoze je zkracena ma hodne zapasu.
IP: V lete jste podepsal smlouvu na pet let. Je to dukaz duvery nebo to znamena vetsi tlak.
OP:
Samozrejme je to duvera a ja jsem za to rad. Na druhou stranu je ten tlak porad stejny, kdyz chcete vyhrat zapas tak musite vzdy odvest maximum. Vzdycky chcete vyhrat zapas a je to jedno jestli berete milion nebo ctyri. Jsem rad, ze jsem to mohl podepsat. Je to urcita odmena za predchozi sezony, ale zaroven je prede mnou velka zodpovednost.
ABE: Dnes opet nebyla ani jedna branka v oslabeni, uz jste tim povestny
OP:
Hrajeme ted dobre v oslabeni. Kdyz vyhrajete minizapas v presilovkach, tak pak mate sanci vyhrat cele utkani. Nyni je NHL hodne prave o presilovkach, protoze rozhodci vsechno piskaji.
ABE: Rozdil mezi Winnipegem a Atlantou?
OP:
Muze se stat ledacos, mohou vas vymenit, ale to, ze jsem podepsal smlouvu na pet let, to neco napovida. Jsem ve Winnipegu spokojeny. Na rozdil od Atlanty jsou zde skveli fanousci. Neni to velkomesto jako New York, ale mne se tam libi.
Ales Brezina - Toronto
***

Jeden z akrobatickych zakroku ceskeho brankare

Predchozi zapasy v sezone 2013

17. 1. 2013 Toronto-NY Islanders 4:7

31. 1. 2013 Toronto-Washington 3:2

4. 2. 2013 Toronto-Carolina 1:4

11. 2. 2013 Toronto-Philadelphia 5:2

27. 2. 2013 Toronto-Montreal 2:5

6. 3. 2013 Toronto-Ottawa 5:4

16. 3. 2013 Toronto-Winnipeg 4:5 sn


***

Sezona 2011-2012

Sezona 2010-2011

Sezona 2009-2010

Sezona 2008-2009

Sezona 2007-2008

Sezona 2006-2007

Svetovy pohar 2004

Satellite1-416.com