Satellite 1-416

Zaver utkani Toronto-NY Rangers v mp3

Rozhovor s Vaclavem Prospalem v mp3

Rozhovor s Marianem Gaborikem v mp3

Rozhovor s Alesem Kotalikem v mp3

Michal Rozsival brani s Redenem pred Lundquistem

Spanila jizda Jezdcu
Toronto-NY Rangers 1:4 (0:1, 1:2, 0:1)

Zatimco domaci Maple Leafs jdou od porazky k porazce a s vyjimkou prveho utkani, kdy prohrali v prodlouzeni s Montrealem, doposud neziskali ani bod, Rangers naopak po prohre v prvnim zapase s Pittsburghem, boduji naplno. Vyjimkou nebylo ani sobotni utkani. Zda se, ze v olympijskem roce bude z jejich rad cerpat nekolik muzstev: Kanadane, Americane, velkou postavou je i brankar Henrik Lundquist. V soucasne dobe druhym nejlepsim hracem v NHL v kanadskem bodovani je Marian Gaborik, ktery vstrelil sest branek a v sobotu si pripsal k dosavadnim ctyrem asistencim dalsi dve. Jemu perfektne sekunduje ve stredu utoku Vaclav Prospal, ale skvely start ma i Ales Kotalik s tremi goly a ctyrmi asistencemi. Michal Rozsival si v sobotu pripsal asistenci pri ctvrte brance a stravil na lede temer 19 minut.
Jak tedy tito hraci utkani hodnoti a zaroven jsme vsem polozili otazku, co pro ne znamenaji letosni olympijske hry.
Vaclav Prospal: Dulezite bylo, ze nas podrzel brankar Lundquist, ale to je zapotrebi, aby brankar vychytal par sanci soupere. Klicova byla druha tretina, kdy jsme dali dva goly na 3:0. To, ze jsme na cele NHL neni zasluhou pouze naseho utoku, ale zatim slape dobre cele muzstvo. Nyni je prilis brzy na to myslet na olympiadu, pro mne je dulezite zapadnout do muzstva. Ted hraji za New York Rangers a dulezite je, abych hral dobre zde.
Podobne hodnoti utkani i Marian Gaborik, podle ktereho to bylo dulezite utkani. Dobre se mu hraje v utoku s Vaclavem Prospalem i s Brandonem Dubinskym. Je rad, ze se Slovensko probojovalo na MS v kopane. Znamena to, ze se zviditelni. Podobne jako Vaclav Prospal vsak jeste na olympiadu nemysli. V obrane se mu libil Marc Staal pochazejici z ontarijskeho Thunder Bay.
Dalsi posilou v Rangers je prave kridlo Ales Kotalik. Z Buffala sem docestoval pres Edmonton, kam byl "tradovan" vloni pri uzaverce. Prestoze dostal nekolik nabidek behem leta zvolil Rangers. Tohoto rozhodnuti zatim nelituje, i kdyz by mohl mit vice casu na lede. Jeho hlavni ulohou v muzstvu je hrat pri presilovkach, ktere se vloni Rangers nedarily. Ocekava, ze bude mit dobrou sezonu, veri ze body, ktere se ziskaji ted by mohly pomoci i v zaveru sezony a navic dobre postaveni v muzstvu by mu mohlo pomoci pri nominaci na olympiadu. Ales Kotalik pochazi z Jindrichova Hradce, odkud je ottawsky Milan Michalek i jeho bratr. Ze stejneho mista prisel do NHL i Jiri Novotny a tak je mozne, ze Ales Kotalik nebude jedinym hokejistou z tohoto petadvacetitisicoveho mesta, ktery bude hrat na ZOH. Jeste pravdepodobnejsi vsak je, ze ve Vancouveru bude hrat v ruznych muzstvech cela rada hracu, kteri v sobotu oblekli cervenobile dresy newyorskych Rangers.
Ales Brezina - Toronto

Obrazky z utkani

Marian Gaborik

Marian Gáborik před torontskou brankou

Ales Kotalik

Marian Gaborik zlomil v souboji s Tomasem Kaberlem hokejku

Sezona 2009-20010

01 - 6. 10. 2009 Toronto- Ottawa 1:2

02 - 11.10.2009 Toronto-Pittsburgh 2:5

03 - 17. 10. 2009 Toronto-NY Rangers 1:4

Sezona 2008-2009

Sezona 2007-2008

Sezona 2006-2007

Svetovy pohar 2004

Satellite1-416.com