Slovenská Fortuna liga

February 28, 2021

21. kolo:

Sereď-Slovan Bratislava 0:5

February 27, 2021

21. kolo:

Dunajská Streda-Michalovce 2:1

Nitra-Zlaté Moravce 0:1

Pohronie-Trenčín 0:1

Ružomberok-Senica 2:3

Trnava-Žilina 2:1

February 21, 2021

20. kolo:

Dunajská Streda-Žilina 1:1

February 20, 2021

20. kolo:

Nitra-Trnava 0:2

Michalovce-Sereď 0:2

Senica-Trenčín 2:3

Slovan Bratislava-Pohronie 1:0

Zlaté Moravce-Ružomberok 3:1


February 14, 2021

19. kolo:

Pohronie-Michalovce 1:1

Trenčín-Dunajská Streda 3:2

February 13, 2021

19. kolo:

Trnava-Senica 1:0

Žilina-Zlaté Moravce 4:1

Ružomberok-Slovan Bratislava 0:0

Sereď-Nitra odložené

February 6, 2021

17. kolo:

Pohronie-Nitra 3:1

18. kolo:

Zlaté Moravce-Trnava 2:4

Marek Matějovský z Mladé Boleslavi, kterému ukazuje žlutou kartu rozhodčí Alex Denev. Z utkání Mladá Boleslav-Olomouc.

Foto: Radek Petrášek ČTK

Zajímavosti z kopané

Česká Fortuna liga

February 28, 2021

21. kolo:

Slovácko-Slávia 2:3 (2:1) Slavia v prvním poločase dvakrát lacině inkasovala. V 11. minutě propadl centr Sadílka až za záda brankáře Koláře. Slavia sice vyrovnala z penalty, kterou proměnil Stanciu, tu rozhodčí Proske nařídil po shlédnutí videa za ruku Jurečky. V nastavení první části hry Havlíkův rohový kop prodloužil Kalabiška na Kadlece a ten hlavou dal druhý gól. Po přestávce se dostal do gólové situace Sima, jeho střelu stačil domácí brankář Nemrava vyrazit k Masopustovi, ale ten nastřelil pouze svého spoluhráče Simu. Byl to však opět Stanciu, který z trestného kopu vyrovnal a devět minut před koncem zápasu Ondřej Lingr hlavou dotáhl sešívané k vítězství.

Mladá Boleslav-Karviná 2:0 (2:0) Trenér Jarolím se na lavičce domácích konečně dočkal. Boleslav zvítězila díky brankám Ladry z penalty a vývalého slávisty Zmrhala.

Olomouc-Zlín 0:1 (0:1)  Poprvé od března 2008 vyhráli zlínští v Olomouci, když jedinou branku vstřelil z penalty ve 23. minutě Roman Potočný.

February 27, 2021

21. kolo:

Brno-Plzeň 0:1 (0:0) Jean-David Beauguel, který hrál 150. utkání v české lize vstřelil jedinou branku utkání v 68. minutě z hranice šestnáctky.

Bohemians-České Budějovice 1:1 (0:0) Tentokrát neměli Bohemians ani podporu diváků na štaflích, kteří pravidelně za betonovou zdí povzbuzují Klokany. Utkání na dosti vytíženém trávníku v Ďolíčku se blížilo k bezbrankové remíze, ale domácí Bartek se dostal v 72. minutě k míči a dostal Bohemians do vedení, které však trvalo pouhých sedm minut. Krch fauloval Valentu a Čolić s penalty vyrovnal.

Ostrava-Teplice 1:1 (0:0) Po utkání skončil na lavičce Baníku trenér Luboš Kozel. Teplice vedly v Ostravě od 69. minuty, kdy skóroval Moulis. Bod pro domácí zachránil tři minuty před koncem Stronati z penalty.

Opava-Jablonec 0:1 (0:0) Po vyrovnané první půli v 51. minutě nacentroval Podaný na Doležala, který zajistil hlavou Jablonci tři body.

February 26, 2021

21. kolo:

Liberec-Pardubice 4:1 (4:0) O výsledku zápasu rozhodla první půle, kdy dvakrát skórovali Sadílek a Karafiát. Pardubice neproměnily v prvním poločase penaltu a jedinou jejich branku vstřelil v 50. minutě Huf.

Sparta-Příbram odloženo.

Evropská liga

February 25, 2021

Senzace Slavia postupuje

Leicester-Slavia 0:2 (0:0)

V úvodu utkání byly lepší domácí Lišky, ale s přibývajícím časem se hra vyrovnala a Sima v 29. minutě vystrašil Schmeichla, když z 30 metrů těsně minul jeho branku. Další příležitost si vypracoval Kuchta, ale i jeho hlavička neskončila v síti. Poločas se tedy skončil bez branek. V úvodu druhého poločasu překvapili slávisté náporem, V 47. minutě Stanciu měl několik hráčů v šestnáctce. Jeho centr z levé strany však nalezl nohu Provoda, který k pravé tyči skóroval. Hra se vyrovnala a červenobílí byli nebezpečnější, přestože trenér Rodgers poslal na hřiště tři nové hráče. V 79. minutě Abdelah Sima za hranicí šestnáckty zamířil do pravého dolního rohu Schmeichlovy branky a o postupujícím bylo rozhodnuto. Dalším soupeřem Slavie bude Glasgow Rangers. První utkání odehrají červenobílí doma 11. března. Odveta se hraje o týden později.

Sestavy: Leicester: Schmeichel - Amartey (61. Ricardo), Evans, Söyüncü, Thomas - Ndidi, Choudhury (61. Barnes) - Ünder (80. Tavares), Tielemans, Albrighton (61. Castagne) - Vardy. Trenér: Rodgers.

Slavia: Kolář - Bah, Kúdela, Zima, Bořil - Hromada (75. Lingr) - Sima, Provod, Stanciu (69. Oscar), Olayinka - Kuchta (84. Masopust). Trenér: Trpišovský.

Česká Fortuna liga

February 24, 2021

18. kolo dohrávka:

Jablonec-Slovácko 0:3 (0:1) Slovácko potvrzuje, že venku letos válí na jedničku s hvězdičkou. V přímém souboji o třetí místo vyhrálo v dohrávce 18. kola na hřišti Jablonce jasně 3:0. Tři body ze hřiště soupeře veze do Uherského Hradiště popáté za sebou. Vítězný zásah zaznamenal v nastaveném čase první půle Petržela. Severočeši brzy po pauze přišli o vyloučeného Jovoviče a v přesile pak přidal druhou trefu Kliment a skóre uzavřel střídající Cicilia. (sport.cz)

February 21, 2021

20.kolo:

Teplice-Slavia 1:1 (0:1) Slavia si opět pohrála s umístěním a ztratila další dva body tentokrát v Teplicích. Nastoupila s výrazně obměněným týmem a opatrný fotbal se jí vyplatil v první půli, kdy nejprve Traoré nastřelil břevno a těsně před koncem prvního poločasu Oscar Dorly dostal sešívané do vedení, ale Jakub Mareš z těžkého úhlu dokázal v 64. minutě z levé strany překonat Koláře a sešívaní již nic do konce zápasu na domácí nevymysleli.

Karaviná-Liberec 1:1 (0:0) O utkání rozhodly tři minuty v druhé půli. Nejprve Rondič doatal v 57. minutě Liberec do vedení, ale po třech minutách Slovák Herc srovnla skóre.

Plzeň-Bohemians 3:1 (1:0) Za stavu 1:0 kopali Bohemians penaltu, ale kapitán Jindříšk neproměnil. Následovaly dvě branky Buchy a Beuguela a a branka Pulkraba v závěru již byla pohou kosmetickou úpravou výsledku.

České Budějovice-Opava 0:1 (0:0) Vítěznou branku hostí vstřelil v 88. minutě Březina. Opava vyhrála venku poprvé od července 2019.

February 20, 2021

Zlín-Sparta 0:3 (0:2) Hosté z Letné vyhráli na Letné ve Zlíně a kouč Pavel Vrba po třetí dovedl Spartu k vítězství. Branky Sparty zaznamenali v první půli Karabec a Hancko. Na 3:0 upravil po změně stran Kozák.

Olomouc-Brno 1:0 (0:0) V moravském derby vyhráli Hanáci, když jedinou branku vstřelil v druhé minutě nastavení Mojmír Chytil.

Pardubice-Ostrava 3:2 (1:0) Branky padaly až v závěru utkání. V Ďolíčku sice vedly Pardubice brankou Jeřábka, ale v závěrečných dostihách dokázal Baník jen dvakrát snížit na rozdíl jediné branky.

Příbram-Slovácko 1:4 (0:2) Za stavu 0:1 dostal červenou kartu hostující Navrátil, ale hosté v deseti kontrolovali hru a jedinou branku domácích vstřelil až v 72. minutě Voltr z penalty. To už ale hosté vedli o tři branky.

February 19, 2021

Jablonec-Mladá Boleslav 1:1 (1:1) Obě branky padly v prvním poločase. Nejprve hostující Šimek dostal Středočechy do vedení v 16. minutě. Domácí Kratochvíl však vyrovnal v 37. minutě.

Evropská liga

Slavia-Leicester 0:0

Slavia proti třetímu týmu anglické Premier Leauge uhrála bezbrankovou remízu a je nutné říci, že prvních dvacet minut druhého poločasu byla lepším týmem. Nedokázala si však vypracovat gólové šance. V prvním poločase bránící Zima zahrál rukou poblíž pokutového území. Výborný ozhodčí Ital Guida po konzultaci s videorozhodčím rozhodl, že se přestupek stal mimo šestnáctku a Slavia se ubránila. V jejím dresu dobře zahrál dánský fotbalista Alexander Hartman Bah. Další velkou postavou byl neúnavný Lukáš Provod. Největší šanci Slavie měl Rumun Stanciu v 58. minutě, ale brankář Kasper Smeichel jeho střelu vyrazil nad břevno. Slavia eliminovala, jak Vardyho, tak Maddisona, které trené Rodgers stáhl ze hry. Leiscester dostal tři žluté kary, zatímco v dresu Slavie žlutil pouze Bořil. Sestavy: Slavia: Slavia: Kolář - Bah, Kúdela, Zima, Bořil - Holeš (30. Hromada), Provod (90. + 1 Lingr) - Sima, Stanciu (73. Traoré), Olayinka - Kuchta (73. Masopust) Trenér: Trpišovský.

Leicester: Schmeichel - Amartey, Evans, Söyüncü, Thomas - Ndidi, Tielemans - Albrighton (64. Ünder), Maddison (76. Choudhury), Barnes - Vardy (64. Iheanacho). Trenér: Rodgers.

***

Česká Fortuna liga

February 17, 2021

  1. 17.kolo dohrávka

Liberec-Zlín 1:0 (0:0) O třech bodech pro domácí rozhodl bosenský fotbalista Rondič v 69. minutě. V závěru trefil zlínský Poznar z penalty břevno. V brance Liberce musel v 68. minutě vystřídat brankář Nguyena Knobloch, ale domácí udrželi čisté konto.

February 14, 2021

  1. 19.kolo:

Sparta-Karviná 4:3 (3:2) Karviná šla překvapivě do vedení, když v 7. minutě Papadopulos využi chyby Čelůstky a do prázdné branky skóroval. Pak přišla první světlá chvilka Švéda Davida Moberga Karlssona, který vyrovnal na 1:1 z přímého kopu. V 22. minutě brankář Bolek minul míč a Krejčí I. dostal Spartu do vedení. Po deseti minutách to bylo opět nerozhodně, když Herc srovnal na 2:2, ale ještě před koncem prvního poločasu Karlsson dal svůj druhý gól a když v 69. minutě uzavřel hattrick a Sparta vedla 4:2, zdálo se že je rozhodnuto. Jenže v 72. minutě dostal domácí Trávník červenou kartu a sedm minut před koncem to byl opět Papadopulos, který snížil na rozdíl jediné branky. Karviné se přes závěrečný nápor proti deseti Sparťanům nepodařilo vyrovnat.

Bohemians-Olomouc 0:0 Nejzajímavější moment byl zřejmě před utkáním, kdy kapitán domácího týmu oslavil s dresem číslo 40 své čtyřicáté narozeniny. Na špatném terénu se ani jedno mužstvo nedokázalo prosadit.

Baník Ostrava-Jablonec 2:1 (2:1) Obě branky Baníku dal z penalty Dyjan Carlos de Azevedo. Jediný gol Jablonce vstřelil v 20. minutě Kubista.

Mladá Boleslav-Plzeň 2:2 (1:1)  Západočeši sice vedli od 4. minuty brankou Šulce, Středočeši však dokázali otočit brankami Ladra a Škody a tak se nakonec Plzeň po brance Matějky čtyři minuty před koncem musela spokojit s bodem.

February 13, 2021

Slavia-Pardubice 3:0 (2:0) Pardubice tentokrát nepřekvapily a po zásluze prohrály v Edenu o tři branky. O vítězství Pražanů se postaral Kuchta dvěma góly. První dal v 19. minutě z hranice malého vápna po pěkné akci Senegalce Simy. Druhý po Provodově akci, kdy na polovině hřiště vybojoval míč a nezištně ho nahrál na levou stranu. Třetí připoji Stanciu v 53. minutě střelou z dálky, kdy překonal hostujícího brankáře Boháče. Slavia se tak připravila na čtvrteční utkání s Leicesterem v Edenu, který v anglické lize porazil Liverpool 3:1, když v závěru utkání  dokázal otočit skóre.

Opava-Příbram 0:0 Příbram byla zřejmě se ziskem bodu na zmrzlém terénu spokojenější. Remízu vychytal brankář Kočí několika dobrými zákroky.

Brno-Zlín 0:0  Těsně před koncem normálního času se sice radovali domácí, ale branka po shlédnutí videozáznamu nebyla uznána

February 12, 2021

Slovácko-Teplice 2:0 (1:0) Brankami Kalbišky z úvodu utkání a Jurečky ze závěru zápasu potvrdilo mužstvo z Uherského Hradiště svou skvělou formu, když po sedmé za sebou bodovalo

February 7, 2021

18. kolo:

Olomouc-Sparta 2:3 (1:0) Premiéra trenéru Pavlovi Vrbovi vyšla, i když Sparta na začátku druhého poločasu prohrávala 0:2. Rozhodčí Franěk nařídil v závěru utkání tři pokutové kopy.Sparťan Švéd Karlsson obě proměnil. Olomouckého Gonzáleze rumunský brankář Florian Nita vychytal. Branky: 9. Daněk, 48. González - 57. Krejčí I., 67. a 93 Karlsson z penalty.

Příbram-Slavia 3:3 (2:1) Utkání za sněhové vánice mělo několik kuriozit. V 21. minutě Zima tečoval do vlastní branky střelu Nového. Vedení domácích trvalo jen tři minuty, když Olayinka vyrovanl na 1:1. Zdálo se, že první poločas skončí za nerozhodného stavu. V posledních vteřinách prvého poločasu však Kúdela dával malou domu brankáři Kolářovi, který na těžkém terénu uklouzl a míč se dokutálel do branky. V druhém poločase v 55. Minutě Abdulláh Sima krásnu brankou vyrovnal na 2:2 a z penalty Kúdela dostal Slavii do vedení. V nastavení začal útočit i brankář Melichar a Sima jel sám na prázdnou branku. Jeho střela z dálky šla těsně vedle. Z protiútoku Voltr z hanice šestnáctky hlavou přehodil vyběhnuvšího brankáře Koláře.

Teplice-Pardubice 0:1 (0:0) Krátce po obrátce hosté skvěle zakombinovali před pokutovým územím domácích, Tischler narazil balon Hlavatému a po jeho přihrávce Cadu ze středu hranice pokutového území napálil míč do sítě.

February 6, 2021

Plzeň-Liberec 0:2 (0:0) I v druhém souboji těchto soupeřů byli úspěšnější Severočeši. V 52. minutě skóroval nejprve Rondič v nastavení připojil druhou branku Pešek.

Bohemians-Brno 2:1 (2:1) O utkání se rozhodlo již v prvním poločase. Bývalý slávista Tomáš Necid, který skóroval již proti Spartě otevřel skóre 10. minutě. Za hosty zaznamenla výstavní gól v 26. minutě do šibenice Rúsek. Vítěznou branku Bohemky dal po zemi v 41. minutě Roman Květ.

Karviná-Opava 3:1 (0:0) Na rozdíl od Vršovic v Karviné rozhodl druhý poločas. Opavané šli do vedení Nešickým, ale v posední půhodině otočili skóre Papadopulos, Tavares a Qose z penalty.

Budějovice-Ostrava 1:0 (0:0) Jedinou branku utkání vstřelil v 84. minutě Matej Mršič.

Zápasy Jablonec-Slovácko a Zlín-Mladá Boleslav byly odloženy.

February 2, 2021

17. kolo (dohrávka):

Mladá Boleslav-Olomouc 1:1 (1:0) Vedoucí branku zaznamenal v 16. minutě Ladra po Škodově nahrávce. Hanáci kopali v utkání dva pokutové kopy. První Houska zahodil. Druhý Gonzáles proměnil. Mladá Boleslav již devět kol nevyhrála a ani nový trenér Jarolím nepomohl domácím k vítězství během posledních osmi zápasů.

Ostatní zápasy 17. kola a měsíc leden

 

Abdallah Sima ze Slavie Harvey Barnes a Çaglar Söyüncü z Leicesteru a Ondřej Kúdela ze Slavie během prvního utkání vyřazovací části Evropské Ligy.

Foto: Vlastimil Vacek  Právo

Nahoře: Dva důležité momenty z utkání Příbram Slavia: Vlevo Olayinka vyrovnáváv na 1:1.

Dole: Brankář Kolář padá při malé domů Kúdely v nastavení prvého poločasu.

Foto:O2

 

Slávisté se radují z první branky v Leicestru

Foto: Hannah MacKay -Reuters

Fanouškům Bohemians bylo zakázáno povzbuzovat ze štaflí. Prý na upozornění některých občanů. Fanoušci Bohemians proto odpověděli tímto transparentem.

Foto: Robert Neumann Sport.cz