Satellite 1-416

Zaver utkani Toronto-Colorado

Rozhovor s Janem Hejdou

 

Jan Hejda

Torontska tvrz padla
Toronto-Colorado 1:2 (0:0, 1:1, 0:1)

V utery vecer se stretly dva doposud neporazene tymy v letosnim rocniku NHL. Maple Leafs nastoupili v brance s Bernierem, ktery podaval doposud skvele vykony a v poslednim utkani v Torontu byl pro hostujici Senatory neprekonatelny. Colorado naproti tomu melo ze dvou utkani ctyri body a skore 9:2. Od prvniho okamziku se jednalo o opatrny hokej, kdy se cekalo na chybu soupere a ta dlouho neprichazela. Teprve v 34. minute torontsky Lupul dopravil poprve puk za zada Varlamova v brance Colorada. Jak se pozdeji ukazalo bylo to take naposledy. O tri minuty pozdeji Sarich strelou z tezkeho uhlu vyrovnal na 1:1. K rozhodnuti doslo v uvodu zaverecne tretiny, kdy Parenteau svoji treti brankou v tomto rocniku najel na prihravku McGina z leveho kridla. Tento gol nakonec potvrdil i video rozhodci, o jehoz nazor si dvojice rozhodcich na lede po chvilce vahani zatelefonovala. K ocekavanemu naporu Maple Leafs nakonec nedoslo a domaci odvolali brankare az 36 vterin pred koncem a to jiz se nedalo prakticky s vysledkem nic delat. V dresu Colorada nastoupil petatricetilety obrance Jan Hejda a mel spolu s Erikem Johnsonem nejvice casu ze vsech hostujicich hracu na lede. Oba prekrocili limit 23 minut. Johnson je vsak o deset let mladsi. Jan Hejda hodnoti velice pozitivne trenera Patricka Royu, jehoz hracska bojovnost se projevuje i na trenerskem postu. Dokonce dokaze byt emotivni i na treninku. Jako trener nuti muzstvo, aby cely zapas hralo naplno. K samotnemu utkani Jan Hejda rekl: Bylo to velice tezke utkani, vedeli jsme s cim Toronto prijde a ze Maple Leafs budou bojovat o kazdy puk. Zapas byl velice vyrovnany a stalo pri nas i trochu vic stesti. My jsme ale tomu stesti sli naproti.
ABE: Jak je neprijemne utkani, kdyz je to jeste v polovine utkani 0:0 a stale se jeste ceka?
JH:
Dnesni NHL je velmi vyrovnana a uz jsme si na to zvykli. Dulezita je prvni branka, pak souper musi otevrit hru. Muzstvo, ktere vede ji nesmi zavrit prilis brzy. My jsme to udelali az na poslednich osm minut.
ABE: Co rikate novemu systemu NHL?
JH:
V podstate se mnoho nezmenilo. Musime se snazit vyhrat kazdy zapas. Je nutne mit na konci sezony 45 vyhranych zapasu, aby byla jistota play-offs. Neni dulezite, kde ty body ziskate.
ABE: Prisel jste do NHL pomerne pozde, nelitujete toho, ze jste sem neprisel driv?
JH:
Obcas o tom premyslim, ale hral jsem ceskou i ruskou ligu. Kdyby se mne nekdo zeptal, jestli bych to vymenil za jiny zacatek anebo jestli bych sel stejnou cestou, asi bych nejednal jinak, protoze jsem spokojen s minulosti.
ABE: Jak vzpominate na obdobi ve Slavii?
JH:
To byla krasna doba, kdy hokej byla zabavou a byla to pro mne srdecni zalezitost a je to jediny klub v ceske lize, ke kteremu mam vztah.
ABE: Po dnesku ze tri zapasu tri vitezstvi. Proc doslo k teto metamorfoze?
JH:
Je zacatek sezony a vsichni mame spoustu sily, mame novy tym, vsichni se chteji ukazat, vsichni bojujeme, ale pred dvema roky jsme meli take vynikajici zacatek sezony. Bohuzel pak jsme se neumistili dobre. Je dulezite, aby nam to vydrzelo, co nejdele.
Ales Brezina - Toronto
****

Jan Hejda v souboji s torontskymi utocniky

Hejda a Bozak

Predchozi zapasy v sezone 2013-2014

Priprava:

28. 9. 2013 Toronto-Detroit 3:1
***

Sezona 2013-2014

5. 10. 2013 Toronto-Ottawa 5:4 po sam. najezdech

8. 10. 2013 Toronto-Colorado 1:2

Sezona 2013

Sezona 2011-2012

Sezona 2010-2011

Sezona 2009-2010

Sezona 2008-2009

Sezona 2007-2008

Sezona 2006-2007

Svetovy pohar 2004

Satellite1-416.com